Dőlnek a tabuk: Tóth Vera énekesnő és Sirokai Diána modell a testpozitivitásról beszélgetnek a július-augusztusi GLAMOUR magazinban

Tóth Vera és Sirokai Diána életében is rendkívül fontos szerepe van a testpozitivitásnak, az önelfogadásnak, az egész életüket végigkíséri ez a két fontos téma. Mindketten hosszú ideje küzdenek a súlyukkal, mára azonban megtanulták magukat elfogadni, már nem akarnak másoknak, csak önmaguknak megfelelni. A kiegyensúlyozott élethez vezető út azonban nem volt mindig egyszerű.

Fotó: Ajkai Dávid
Fotó: Ajkai Dávid

A GLAMOUR magazin július-augusztusi számában őszintén beszélgetnek egymással, hogyan küzdöttek meg gyerekként az őket ért bántásokkal, és hogyan tanultak meg kiállni magukért.

Tóth Vera a GLAMOUR július-augusztusi lapszámának címlapján

Vera szerint: „A világ túl nagy nyomást és elvárást tesz a nőkre. Ötven-hatvan évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a hollywoodi színésznők önsanyargatással, természetellenes módszerekkel kínozták magukat, csupán azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Most is vannak szakmák, ahol a hímsoviniszta szemlélet a mérvadó. Az elmúlt száz évben ez része az emberek gondolkodásának, de fontos a múltból hozott minták alapján is megvizsgálni a problémát.” Az énekesnőt már kisiskolásként is nagyon sokat bántották a külső adottságai miatt, később mégis kerekded vonalai, kisugárzása és a zene iránti őszinte szeretete hozta meg neki a sikert. Pár éve úgy döntött, orvosi segítséget kér, ami elindította a fogyás és az életmódváltás útján.

Fotó: Ajkai Dávid

Vera és Diána szerint is fontos, hogy mindenkinek a saját döntése legyen az, ha változtatni szeretne a külsején, ne külső, társadalmi elvárásoknak akarjon megfelelni. Hálás vagyok a túlsúlyomnak, mert a hangom mellett ez tett sikeressé foglalja össze Vera. Ha változtatni szeretnék, egyedül nekem van jogom hozzá, hogy ezt a döntést meghozzam, olyan tempóban, ahogy én akarom. Nincs senkinek, még a családodnak sem joga, hogy sürgessen ebben a kérdésben. Amikor a gyomorbypassműtét után leadtam harminc kilót, majd önerőből további húsztól is megszabadultam, megtapasztaltam, hogy milyen, amikor másképp néznek rád a férfiak, és úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon. Nem volt jó érzés, hiányoztak a plusz kilók, a védőburkom. Ekkor rájöttem, a tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű a sok szexista megjegyzés közepette. Ezért nem szabad róluk és senkiről sem ítélkezni.

Diána mára megtanult nem foglalkozni a negatív megjegyzésekkel. Fotó: Ajkai Dávid

A nemzetközi modellkarriert befutott, több mint egymilliókétezer követővel rendelkező Sirokai Diána is kap bőven negatív megjegyzéseket, holott eleve formás, telt idomainak köszönheti a sikereit. „Én nem félek megmutatni a testem, habár rengeteg támadás ér emiatt. Az elmúlt években valahogy megtanultam ezt kezelni. Soha nem értettem, mégis kinek képzeli magát az, aki egyszerűen fogja magát és beleáll a másikba. Soha nem tudnék lesüllyedni arra szintre, hogy valakinek a képe alá rosszmájú megjegyzéseket írogassak. Korábban rengeteg bántás, támadás ért az iskolában. Ha valamire jó volt, akkor talán arra, hogy most még könnyedebben kezeljem az online térben ért támadásokat.”

Nézd meg az énekesnő legutóbbi beszélgetését Kadarkai Endrével, amiben Vera említi a GLAMOUR címlapját és exkluzív interjúját is!

Olvasd el a teljes cikket a július-augusztusi GLAMOUR-ban és meríts inspirációt ennek a két fantasztikus nőnek a pályájából, erejéből, és változtassuk meg együtt a világot! Le az online zaklatással!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját