Újrahasznosított, többször használatos szatyrokkal támogatja a fenntarthatóságot a Tesco

2021.augusztus.10.

A Tesco évente 150 tonna műanyagnak ad új életet azzal, hogy a működésében keletkező hulladékot új műanyag tasakokban használja fel. Az új zacskók vastagsága és teherbírása nagyobb elődjeikénél, így a Tesco arra ösztönzi a vásárlókat, hogy minél többször használják az új szatyrokat.

A korábbi, egyszer használatos műanyag szatyrokat könnyebben újrahasznosítható és többször újrahasználható verzió váltotta fel. A legalább 20 százalékban újrahasznosított hulladékot tartalmazó bevásárlótáskák vastagabbak, mint elődjeik, így többször felhasználhatók bevásárláshoz, alkalmanként akár 15 kilogramm súlyhatárig. A megduplázott teherbírást lehetővé tévő kialakítás miatt az áruházlánc előrejelzése szerint a korábbi számokhoz viszonyítva mintegy 22 millióval kevesebb szatyrot fog értékesíteni Közép-Európában, ami csökkenti a hulladék mennyiségét és a környezeti terhelést.

"Vállaltuk, hogy 2025-ig valamennyi sajátmárkás termékünk csomagolása teljes egészében újrahasznosítható lesz, az ehhez vezető út egyik fontos lépését pedig ezek az új szatyrok jelentik. Mivel a zacskók vastagabbak, mint a korábbiak, többször is újrahasználhatók, mielőtt a kukában végeznék, így az újrahasználatra vonatkozó célkitűzéseinkkel is összhangban vannak" – mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.

Az áruházlánc hosszú távú célja, hogy minden régi csomagolás új életre kelhessen az újrahasznosítási folyamat részeként. A Tescónál már kaphatók újrahasznosított hulladékból készült szemeteszsákok és papír hordtasakok is.

Ez is érdekelhet

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

G-Életstílus

Alvás előtti meditáció - Működik?

Alvás előtti meditáció - Működik?

G-Test

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái