Unipie egy webapplikációval segíti az online oktatást

2020.szeptember.3.


Nemrégiben beigazolódott, hogy nagy szükség van az oktatás forradalmasítására, ezért a márciusban indult edutech startup célul tűzte ki, hogy átemelje a hazai felsőoktatást a digitális térbe, továbbá elérhetővé tegye az egyetemi könyveket, jegyzeteket a több, mint 250.000 hallgató számára.

Unipie egy webapplikációval segíti az online oktatást
Fotó: Rexfeatures

A Unipie webalkalmazásán keresztül egy olyan eszközt ad a hallgatók kezébe, ami hiánypótló a magyar és a külföldi piacon egyaránt, hiszen egy rendszerben teszi elérhetővé a hazai kiadók, egyetemeket tankönyveit és jegyzeteit, ezzel megkönnyítve a kollégisták és azon hallgatók életét, akik szeretnének mindent egy helyről elérni, egy könyvtárjegy áráért.

Kutatásokból kiderült, hogy a hallgatóknak félévenként akár 60-70.000 Forintba is kerülhet, ha legális úton akarják beszerezni a tanulmányaikhoz szükséges tankönyveket, jegyzeteket, de mivel sokak számára nem elérhető ez az összeg ezért különböző fénymásolatokkal kénytelenek beérni, ami szintén 30.000 Forint is lehet, félévenként. Az egyetemi könyvtárak jó megoldásnak számíthatnak viszont a jelenlegi bizonytalan helyzetre való tekintettel működésüket igencsak befolyásolják az aktuális kormányhatározatok. A Unipie szolgáltatását bárhol, bármikor igénybe lehet venni, hiszen csak internetkapcsolat kell hozzá, egy regisztrációért cserébe egyszerre három felületen, telefonon, táblagépen és laptopon használható az alkalmazás. A könyvek zárt rendszerben találhatók, továbbá a webalkalmazás kialakításánál figyeltek arra is, hogy ne lehessen lementeni, másolni a tartalmakat, ezzel is védve a kiadókat.

A Unipie nyáron új funkcióval bővült, a jegyzeteléssel.
Ez a funkció a rendszerben lévő könyvekhez adható, a jegyzetet vagy külön ablakban készítheti el a hallgató vagy egy osztott képernyőn, így bal oldalon a kiválasztott könyv látható, jobb oldalon pedig a hozzá rendelt jegyzet. A másolás elleni védelem miatt egyszerre maximum 200 karaktert enged áthelyezni a jegyzetbe. A hallgatók hatékonyabb felkészülését elősegítve a jegyzet írása közben megváltoztatható a szöveg mérete, alakja, elhelyezkedése, színe és lista is készíthető. A jegyzetek automatikus mentésre kerülnek 5-10 másodpercenként, ha a diák nem lép ki a böngészőből.

Olvasd el ezt is!

Akkor is egyedi vagy a piacon, ha van konkurenciád

Szeptembertől elkészül a fizetési rendszer is, hiszen eddig a vírusra való tekintettel a hallgatók ingyen használhatták az alkalmazást. A cél továbbra is az, hogy segítsünk az egyetemeknek az online oktatásban illetve a tanulóknak abban, hogy a lehető legegyszerűbb módon és kényelmesen juthassanak hozzá a tanulmányaikhoz szükséges tankönyvekhez, jegyzetekhez ezért a tanévkezdés alkalmával egy akciót hirdetünk a felhasználók között. 1 hónapnyi előfizetés áráért 3 hónapnyi előfizetést kapnak a szeptemberben regisztrálók, ami így mindösszesen 2 500 forintba fog kerülni.

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Katalin hercegné 6 különböző helyen is élt, mielőtt a királyi család tagjává vált?

Tudtad, hogy Katalin hercegné 6 különböző helyen is élt, mielőtt a királyi család tagjává vált?

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk