Utolsó kívánsága volt a Télapót látni, majd a keze között halt meg az 5 éves kisfiú

2016.december.13.

Egy nashville-i halálos beteg kisfiú utolsó kívánsága volt, hogy még egyszer utoljára találkozzon a Télapóval.

Utolsó kívánsága volt a Télapót látni, majd a keze között halt meg az 5 éves kisfiú
Fotó: facebook

Az 5 éves fiút Tennessee-ben ápolták egy gyerekkórházban, amikor az egyik nővér meghallotta mit szeretne. Felhívta Eric Schmitt-Matzent, a 60 éves, hosszú fehér szakállas gépészmérnököt, aki évente közel 100-szor felöltözik Mikulásnak, hogy elátogasson a gyerekekhez. Schmitt-Matzen felesége, Sharon is be szokott szállni a buliba, és Télanyóként kíséri el férjét a különböző meghívásokra. Schmitt-Matzen ráadásul december 6-án látta meg a napvilágot, Szent Miklós napján, csak, hogy még mesésebb legyen a történet, így hát valóban mondhatjuk, hogy erre a szerepre született.

Schmitt-Matzen és felesége
Schmitt-Matzen és felesége
Fotó: facebook

Schmitt-Matzen az ápoló kérésére a kórházba sietett, és még arra sem jutott ideje, hogy a teljes Mikulás szettjét magára vegye. A beteg gyerek családját kitessékelte a szobából, mert nem akarta, hogy könnyeik elszomorítsák a kisfiút és ezt az amúgy vidámnak szánt pillanatot.

"Odaültem az ágyához, annyira gyenge volt már, mozdulni is alig tudott", mesélte a helyi sajtónak, "és azt mondtam: miket hallok, hogy lemaradsz a karácsonyról? Olyan nincs! Te vagy az első számú manóm!" A kisfiú erre kicsit felélénkült, és ki tudta csomagolni az ajándékot, amit a Télapó vitt neki, majd a Mikuláshoz fordult: "Azt mondják, meg fogok halni. De mit fogok mondani, ha odaérek?", "Megmondod nekik, hogy te vagy az első számú manóm, és azonnal beengednek", nyugtatta meg Schmitt-Matzen. Ezután a fiú megölelte a Télapót, és meghalt a kezei között. Nem tudta elengedni még hosszú percekig. Persze, a fiú édesanyja sírva besietett, és nem akarta elhinni, hogy már vége, a jelenlévő nővérek is mindig könnyekben törtek ki.

"Négy évet töltöttem a hadseregben", mesélte Schmitt-Matzen, "sok mindent láttam, de akkor kirohantam a nővérszobába és bömbölve sírtam. Tudom, hogy az orvosok és az ápolók ilyet minden nap látnak, de nem értem, hogy bírják. Hazáig zokogtam a kocsiban, alig láttam az utat". Ez az eset pár hete annyira megviselte, hogy szinte felhagyott a Mikulásozással, írja a Telegraph.

Szerencsére, a felesége rávette, hogy egyszer utoljára menjen el legalább az unokákhoz. "Amikor megláttam a sok nevető arcot, visszahoztak az életbe. Rájöttem, hogy szükségük van rám, és nekem is erre".

Ez is érdekelhet

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?