10 jel, hogy nagy eséllyel válással fog végződni a házasságod

2021.augusztus.12.

A párkeresés, házasság, válás témakörében rengeteg kutatás születik évről évre, az utóbbi évtizedekben pedig egyre több kutatót izgat, miért és kibe lesznek szerelmesek az emberek, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a párválasztás és a házasság terén. Ezekhez a kutatásokhoz rengeteg pártól gyűjtenek rengeteg adatot, így elég sok érdekes tényre derült fény. Lássuk a legizgalmasabbakat, melyek sajnos előre vetíthetik, hogy egy házasság nem húzza sokáig.

10 jel, hogy nagy eséllyel válással fog végződni a házasságod
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Duplájára nő a válás esélye az olyan házaspárok esetében, akiknél a frigyet megelőzően kétségek merültek fel a nőben, hogy biztosan akarja-e ezt. A férfi bizonytalansága azonban nem befolyásolja a kapcsolat sikerét.

Az talán nem meglepő, hogy gyakoribb a válás azok körében, akik nagyon fiatalon, tízes évek végén, húszas éveik legelején házasodtak. Ennek fő oka a kutatók szerint a személyiség kiforratlansága. Ha visszagondolsz arra, milyen voltál húsz évesen, és milyen harmincasként, megértheted milyen nehéz két embernek közös nevezőn maradnia, ha ennyire fiatalon kötik össze az életüket. Az azonban talán meglepő, hogy 32 éves kor fölött kötött frigy esetében ugyancsak nő a későbbi válás esélye. Egy kutatás szerint évi 5%-kal.

Ha két lányt nevel egy házaspár, akkor nagyobb eséllyel válnak el, mint ha két fiút vagy csak egy lányt. Ennek vajon – a véletlenen kívül - mi lehet az oka? Szakértők szerint az, hogy a férfiak többet invesztálnak a családi életükbe akkor, ha fiaik vannak.

Ha a szüleid elváltak, akkor 40%-kal nagyobb esélyed van arra, hogy te is elválsz, azokhoz a párokhoz képest, akiknek a szülei együtt maradtak.

Egy kutatás szerint azok a családok, akik hiperaktivitással diagnosztizált gyermeket nevelnek, 23%-kal nagyobb eséllyel válnak el a csemete 8 éves kora előtt.

Azok a párok, akik adósságokat halmoztak fel, vagy soha nincsenek egyetértésben a pénzügyeket illetően, sokkal gyakrabban válnak el, mint azok, akiknek nincsenek ilyen problémáik. Sajnos azoknál a pároknál is gyakoribb a válás, ahol a feleség többet keres férjénél, de még ott is, ahol a két fél körülbelül ugyanannyit keres.

Ha az egyik partner dohányzik, a másik viszont nem, akár 75-91%-kal is nagyobb az esély a válásra, mint két dohányzó esetében. Ez talán érthető is: ha nem stimmelnek az értékrendek, akkor bizony nem sok jóra számíthat egy pár.

Azok a párok, akik a terhesség alatt házasodtak össze, 24%-kal nagyobb eséllyel fognak elválni később, mint azok a párok, akiknél később érkezett az első baba. Ezt hosszasan lehetne elemezni, a fő konklúzió mindenképpen az lehet, hogy ne házasodjunk kizárólag a gyerek miatt.

Nem is tudjuk, mit mondjunk arra, hogy ilyen kutatások is vannak, de tény, hogy két, egymástól független tanulmány is született arról, hogy azon férfiak esetében, akik gyerekkori fényképeiken gyakran grimaszolnak, ötször gyakoribb a válás, mint azoknál, akik mosolyognak a fotóikon. Mik vannak!

A végére egy valódi csemege. Bizonyos foglalkozásokat űzők nagyobb eséllyel válnak el. És érdekes módon nem a pornószínészek vagy hajóskapitányok vezetnek, hanem a táncosok és koreográfusok! Ők 43%-kal gyakrabban válnak el, míg a pultosok 38%-kal, az ápolók és a pszichiátriában dolgozók pedig 29%-kal.

Ez is érdekelhet

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói