Kozma Rita tanácsai: Válaszd ezeket nadrágfazonokat, ha telt vagy

2021.szeptember.6.

Ma már nem csak skinny vagy bokánál lengedező trapéznadrág létezik a plus size lányok és nők számára, így érdemes körülnézi, hogy milyen fazonokat tudunk magunknak beszerezni, ha konfekcióméret fölött keresgélünk.

Sűrűn hallom plus size alkatú ügyfeleimtől, követőimtől, hogy nem találnak maguknak megfelelő nadrágot, vagy éppen annyira megszokták az elmúlt években óriási teret hódító szűk fazonokat, hogy nem mernek (vagy nem akarnak?) bepróbálkozni egy teljesen másfajta típussal. Pedig bizony a teltebb formákhoz is számtalan nadrágfazon passzolhat, persze itt is nagyon fontos megjegyezni, hogy nem mindegy a magasság és az alkat összképe, ezen belül is lehet valaki hasban erősebb vagy keskenyebb alma alkat és folytathatnám, így mielőtt valamire rávágod, hogy: nekem soha! (pláne úgy, hogy csak a fotón a modellen láttad az adott darabot és még sosem viseltél olyat), mindenképpen érdemes egy esélyt adni neki és felpróbálni. Hiszen a teltek számára sem csak legging létezik tunikával, vagy skinny fazonú farmerek. Nem fogom azt mondani, hogy mondj le ezekről, hiszen ha szereted, ha illik a stílusodhoz és az életedhez, akkor viseld bátran, azonban ne mondj le azonnal a többi - sokszor telteknek is előnyös - darabról.

1. Ilyen lehet például az úgynevezett paperbag típusú nadrág, ami magasabb derékszabása miatt kifejezetten előnyös lehet azoknak, akik szeretnék homokórásítani a sziluettjüket, akik kedvelik a romantikusabb hatású megjelenést, nem bánják, ha az alhasi rész takarásba kerül, ezenkívül bátran viselnek mellé szűkebb felsőt. Kissé hasonló a fazon, mint a klasszikus chino nadrágé, de a derekát masni díszíti.

2. Ha pedig chino, akkor álljunk is meg itt egy percre. Akár egy blúzzal, blézerrel, magas sarkú cipővel vagy épp egy loaferrel is tökéletes lehet egy jól szabott chino nadrág. Amennyiben klasszikusabb eleganciát megkövetelő munkád van, jó szolgálatot tehet neked egy ilyen nadrág fekete és Navy Blue színben. Ha eper alkat vagy, szerezz be nude változatot.

3. Ha szereted a lazább, lezserebb stílust akkor próbálj fel egy joggert. Az anyagot válaszd aszerint, hogy milyen megjelenést preferálsz, lehet akár vászon is vagy éppen bőr, ez utóbbi akár magas sarkú cipővel is menő, sőt szexi is lehet. Egy szűkebb felsővel, bőrdzsekivel vagy karcsúsított blézerrel (magasabbaknak akár oversize blézerrel is) remek.

4. Az A-vonalú, magas derekú nadrágok akár centiket is lefaraghatnak a csípőből, mégis azt tapasztalom, hogy a plus size alkatú ügyfeleim, követőim nagyon nem szeretik. A legtöbb nőtől idegen a bővebb nadrágszár, még akkor is, ha kifejezetten előnyös lenne számukra. Itt azt javasolnám, hogy próbálj elvonatkoztatni attól, hogy hosszú évek óta szűk fazont viselsz és azt szoktad meg, akár készíts magadról fotókat próbafülkében, kérd ki olyan barátaid véleményét, akik nem csak a divattrendek után loholnak, hanem őszintén megmondják: csinosan áll rajtad vagy sem. Mindenekelőtt pedig nézd meg benned magad jól, hogy mennyire beilleszthető a mindennapi rutinodba vagy sem. Mielőtt megijedsz tőle, hogy neked ez túl elegáns, vagy akár nem a te korosztályodhoz illőnek érzed, próbálj fel mellé esetleg egy tornacipőt is és meglátod milyen sokrétűen viselhető.

5. A legging és a legging hatású nadrágokról röviden annyit írnék (hiszen a legtöbben - én úgy látom - ezt a fazont viselik a tunikák mellett ajánlom, hogy próbálj ki hozzá egy csípőt takar topot blézerrel vagy akár egy rövidebb dzsekivel, vagy akár egy kaftánnal, hosszított mellénnyel is viselheted. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a jelentőségét annak, hogy nadrágot is úgy válassz, amit már meglévő darabjaiddal kombinálni tudsz, ami beilleszthető a ruhatáradba, amiben önfeledt és szabad lehetsz, amiben könnyű leülni (ezt már a próbafülkében próbáld fel). Semmiképpen se vásárolj úgy, hogy most ez vagy az a divat és akkor neked is kell. Igazából ez a tanács független a méretedtől, hiszen lehet, hogy látványban előnyös számodra, de feszengsz benne, húzgálod magadon, akkor az felejtős. Vedd számításba, hogy milyen közegben mozogsz, ha már dolgozol, akkor hol dolgozol, mennyire illik bele az adott nadrágtípus a helyi dress code-ba (ha van ilyen), és akkor próbáld fel nyugodtan, ismerkedj akár az elegánsabb hatást keltő darabokkal is, lehet épp egy ilyen próba alatt találod meg az igazit.

Szerző: Kozma Rita

Kövesd Ritát az alábbi közösségimédia-oldalakon!

https://www.facebook.com/KozmaRitaplussize

https://www.instagram.com/kozma.rita/

https://www.tiktok.com/@kozma.rita.styling?lang=hu-HU

Ez is érdekelhet

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk