Utálsz vasalni? Íme egy szuper tipp, amivel gyorsan rákaphatsz

Hirdetés

2022.április.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Legyünk őszinték, nem sokan rajongunk a vasalásért, viszont a gyűrődésektől mentes ruhákat annál inkább szeretjük. Ez az ellentét elsőre talán leküzdhetetlen akadálynak tűnhet, de itt a varázsszó: gőzállomás! Miben is nyújt többet egy gőzállomás egy vasalónál? Hogyan teszi könnyebbé és gyorsabbá a napjainkra egyre inkább háttérbe szoruló házimunka típust egy ilyen készülék? Vess egy pillantást a Philips Perfect Care 8000 Series-re, ami alapjaiban írja át a vasalásról alkotott véleményeteket.

  Vállfára akasztva is kivalashatod a ruhád, a függőleges helyzet pedig a függönyök vasalását is megkönnyíti
Vállfára akasztva is kivalashatod a ruhád, a függőleges helyzet pedig a függönyök vasalását is megkönnyíti
Fotó: Philips Magyarország Kft.

A gőzállomás nem egy nagyobb vasaló? Igen is, meg nem is. A különbség éppen a gőzben rejlik, hiszen egy ilyen készülék teljesen más technológián alapszik, mint egy klasszikus vasaló. Egy gőzállomás nem a forró talprésszel vasal, hanem a rajta átáramló, nagynyomású forró gőzzel. Ezzel pedig a gyűrött textil minden apró szálát képes vigyázzba állítani. A Philips zászlóshajója, a Perfect Care 8000 Series olyan könnyed vasalást ígér, ami már félelmetesen hasonlít a szórakozásra. Ha meg akarod szeretni az ilyen típusú házimunkát, akkor ez a készülék számodra szuper választás lehet.

Gőzerővel a gyűrődések ellen

Első ránézésre kiszúrható a nagyobb méretű víztartály, amiből a készülék táplálkozik. Ebbe a tartályba mintegy 1,8 liter csapvíz fér bele – fontos megjegyezni, hogy szigorúan csak csapból töltsd fel, mert ezzel biztosítható a készülék normál működése és hosszú élettartama –, ami 2 órányi vasaláshoz biztosít gőzt. Na de milyen gőzt! A Philips Perfect Care 8000 Series igazi nagyágyú: a gőzt 8.5 bár nyomással préseli ki magából, ami 700g gőzt jelent percenként.

A gőzerő hatékonysága örömmé teszi a vasalást
Fotó: Philips Magyarország Kft.

Hogy érzékeltessük, ez miért is nagy szám, az espresso kávét 8-9 bár nyomástól nevezhetjük annak. Így pedig a Philips gőzállomása a vastagabb anyagok legmakacsabb gyűrődéseivel is képes megbirkózni.

A vasalás jóval kényelmesebb egy gőzállomással

Vasalás közben sorozatokat is nézhetsz

Nem kis erő munkálkodik tehát a Philips készülékében, így joggal teheted fel a kérdést: ez extra odafigyelést is igényel? Egyáltalán nem, sőt, sokkal kevesebbet, mint a klasszikus vasalás esetében. A forró gőz gombnyomásra érkezik, vagy akkor, ha a vasaló érzékeli, hogy éppen egy ruhadarabon siklasz keresztül. Amikor pedig pihen a vasalódeszkán, akkor nyugalmi állapotban a készülék kikapcsol, de gőz nélkül, bekapcsolt állapotban sem tesz kárt a ruhákban. Ez az intelligens gőzkibocsátás a vasalófejbe rejtett mozgásérzékelőnek köszönhető. Így, még ha a kevésbé rutinos vasalók táborát is erősíted, akkor is nyugodtan vasalhatsz sorozatnézés közben.

Ha nincs időd, csak gyorsíts a tempón

Veled is előfordult már, hogy csak azért nem vetted fel a kedvenc ruhádat, mert túl gyűrött volt és épp nagyon siettél? A Philips se tudja megállítani az időt, de a készülék speed üzemmódja automatikusan érzékeli, milyen gyors vasalómozdulatokat végzel, és ehhez mérten szabályozza a gőzt: lendületes mozdulatok, sok gőz, lassabb mozdulatok, kevesebb gőz.

A kiválasztott ruhád gyűrött? Ne dobd félre, csak gyorsan menj át rajta egy gőzállomással és kész is
Fotó: Philips Magyarország Kft.

Bármilyen helyzetben használhatod

Ilyen technológiai adottságok mellett a vasalás már kevésbé szól a kompromisszumokról. Az ultrakönnyű készüléket vízszintesen és függőlegesen is használhatod. A függönyvasalás általában az utolsó helyre szorul a tavaszi nagytakarítási listán, mostantól viszont már azért fog menni a harc, hogy ki végezze el a feladatot. Ha szereted látni a hatékony, gyors házimunkád eredményét, akkor a Philips Perfect Care 8000 Series igazi örömet és elégedettséget okozhat neked!

A vasalás a napi rutinoddá is válhat

A jó hír, hogy időben is rengeteget spórolhatsz a gőzállomással. Öröm nézni és megtapasztalni, hogy a munkát a készülék elvégzi helyetted, neked csak át kell siklatni a vasalótalpat a gyűrődéseken. Igazi megváltás lehet, ha napi rendszerességgel vasalsz ingeket, blúzokat, kényes ruhákat, mert jut mellette időd kényelmesen megreggelizni a családoddal, játszani egyet a kiskedvenceddel, vagy hátra dőlve elolvasni egy-két cikket. Az apró gyűrődéseket vállfáról, makacsabb testvéreit vasalódeszkáról is száműzheted. A készenlétre pedig csupán 2 percet kell várnod.

Bármilyen hőre érzékeny anyagon bevetheted

Mindennek váratlan eredménye lehet, hogy egy nap arra ébredsz: amennyire szerettél volna szabadulni a vasalástól, annyira keresed már az alkalmakat. A Philips gőzállomását ugyanis könnyű beüzemelni, és a nagyteljesítményű gőznek köszönhetően tényleg játék a vasalás. Legyen szó vászonról, pamutról, farmerről, gyapjúról vagy bármilyen, hőre érzékeny anyagról, nem fogsz kárt okozni benne. Egy dologra viszont érdemes felkészülnöd: lehet, hogy ezentúl a zoknikat is vasalni fogod...

Könnyű és praktikus készülék egy gőzállomás
Fotó: Philips Magyarország Kft.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője