Vigyázz, kész, szőlőszüret!

2013. szeptember 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem kérdés: az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse a szőlő. Ha odavagy ezért a rendkívül finom gyümölcsért, ne felejtsd el bevetni a finomságaid elkészítéséhez is.

grape, food
Fotó: Thinkstock

Csirkemell mandulás szőlőmártásban
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 20 dkg szőlő, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 5 dkg pirított szeletelt mandula, A körethez: 2 tasak előfőzött barnarizs (25 dkg)

Így készítsd el:
A rizst a csomagoláson olvasható előírás szerint főzd meg, csepegtesd le. Közben a húst mosd meg, törölgesd le. Sózd, borsozd, szórd meg a majoránnával. A szőlőfürtöt szemezd le, vágd ketté, magozd ki. Miután felforrósítottad az olajat, süsd meg benne kíméletesen a húst. Amikor megsült, szórd rá a szőlőt, öntsd rá a tejszínt, adj hozzá kevés vizet, és forrald össze. Ha meg vagy, szórd meg a mandulával, ha szükséges, még fűszerezd. Amint szőlőszemek roppanósra puhultak, tálalhatod a barna rizzsel.


Szőlős sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vaj, vagy Rama, 20 dkg porcukor, 50 dkg finomliszt, 6 tojás, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 25 dkg (lehetőleg) fekete szőlő, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só

Így készítsd el: Keverd habosra a vajat a cukorral, a tojások sárgájával, add hozzá a tejet, a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet. Ezután keverd bele a mazsolát, a citrom héját és levét, a fahéjat és legvégül a tojások keményre felvert habját. Előmelegített sütőben süsd addig, míg meg nem sül.

grape, jam
Fotó: Thinkstock

Borsos szőlődzsem
Hozzávalók: 3 darab 2 dl-es üveghez: 1 kg leszemezett kékszőlő, 30 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 teáskanál frissen őrölt feketebors, 1 csomag 2:1 dzsemfix

Így készítsd el: Miután a szőlőt megmostad és leszemezted, tedd fel egy lábosban főni kb. egy órát kis lángon, néha kavargatva, míg a szemek teljesen szétfőttek. Ezután passzírozd át szitán, add hozzá a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, illetve a frissen őrölt borsot és a zselésítőt, majd tedd vissza forrni még egy öt percre, amíg teljesen eloldódik benne a cukor. Ha megvagy, rakd tiszta üvegekbe, hagyd kihűlni szárazdunsztban.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az adminisztratív és ügyintézői munkák világa: több, mint papírmunka és panaszkezelés!

Az adminisztratív és ügyintézői munkák világa: több, mint papírmunka és panaszkezelés!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Hihetetlen, de az állandó stressz és túlgondolás még erre is hatással van (x)

Hihetetlen, de az állandó stressz és túlgondolás még erre is hatással van (x)

Íme 6 hazugság, amit a sorozatok elhitetnek velünk a szerelemről (x)

Íme 6 hazugság, amit a sorozatok elhitetnek velünk a szerelemről (x)

18+: Íme 10 tévhit a hüvelyszárazságról, amit azonnal el kell felejteni (x)

18+: Íme 10 tévhit a hüvelyszárazságról, amit azonnal el kell felejteni (x)

Szinte minden nőt érint, mégis csak nagyon kevesen beszélnek róla (x)

Szinte minden nőt érint, mégis csak nagyon kevesen beszélnek róla (x)