Almás chimichanga, ahogy Nagy Szofi szereti!

2020.április.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ma az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom meg veletek. Otthoni karanténba vonulásom előtt nagyon szerettünk az Arriba Taqueria-ba járni, viszont most, hogy nincs rá lehetőségünk, gondoltam megcsinálom magunknak ezt az isteni édességet!

Tésztához:

400g búza finomliszt

8ek oliva olaj

Kb. 2,5dl víz, illetve amennyit felvesz

0,5mk só

2mk sütőpor

Étolaj a sütéshez

Töltelékhez:

4db nagyobb alma felkockázva

15dkg vaj + 5dkg olvasztva a kenéshez

10dkg cukor (ízlés szerint)

1 vaníliás cukor

2-3mk fahéj (ki hogy szereti)

Fél csomag vaníliás pudingpor

Szóráshoz és tálaláshoz:

20dkg cukor

5 kiskanál fehéj

Vanília fagyi

A tésztához a hozzávalókat ősszegyúrjuk, majd pihentetjük 30 percet. Egy puha légies tésztát kell kapnunk, ami teljesen elválik az edény falától.

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

A töltelékhez az almát vajon megpároljuk és ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral. Addig pároljuk, hogy bebarnuljon és éppen hogy ropogjon még a fogunk alatt.

Ha levet engedett és megpárolódott utolsó lépésként hozzákeverjük a pudingport.

Ha a tészta megpihent, akkor kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, egy kb. 15cm átmérőjű tálat ráhelyezünk és körbevágjuk egy éles, hegyes késsel. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Ha megvan a kerek tésztalapunk egy kicsit még nyújtunk rajta, megkenjuk az olvasztott vajjal majd a közepébe helyezünk 1,5 evőkanál tölteléket. Meghajtjuk a tésztát, mintha hortobágyit töltenénk, ezután megtűzzük két oldalról egy-egy fogpiszkálóval.

Megfordítjuk és megkenjük vajjal a tetejét és az oldalait. Ezzel kész is van a batyunk, mehet a forró olajba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Az olajból kivéve meghempergetjük a fahéjas kristálycukorban, majd kivesszük a fogpiszkálót. Még egy kis extra szórással és vanília fagyival tálaljuk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Baknak romantikus üzenetváltásokban lesz része, a Halak nem tud szerelem nélkül élni - április 26.

Napi horoszkóp: A Baknak romantikus üzenetváltásokban lesz része, a Halak nem tud szerelem nélkül élni - április 26.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)