Almás chimichanga, ahogy Nagy Szofi szereti!

2020. április 20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ma az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom meg veletek. Otthoni karanténba vonulásom előtt nagyon szerettünk az Arriba Taqueria-ba járni, viszont most, hogy nincs rá lehetőségünk, gondoltam megcsinálom magunknak ezt az isteni édességet!

Tésztához:

400g búza finomliszt

8ek oliva olaj

Kb. 2,5dl víz, illetve amennyit felvesz

0,5mk só

2mk sütőpor

Étolaj a sütéshez

Töltelékhez:

4db nagyobb alma felkockázva

15dkg vaj + 5dkg olvasztva a kenéshez

10dkg cukor (ízlés szerint)

1 vaníliás cukor

2-3mk fahéj (ki hogy szereti)

Fél csomag vaníliás pudingpor

Szóráshoz és tálaláshoz:

20dkg cukor

5 kiskanál fehéj

Vanília fagyi

A tésztához a hozzávalókat ősszegyúrjuk, majd pihentetjük 30 percet. Egy puha légies tésztát kell kapnunk, ami teljesen elválik az edény falától.

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

A töltelékhez az almát vajon megpároljuk és ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral. Addig pároljuk, hogy bebarnuljon és éppen hogy ropogjon még a fogunk alatt.

Ha levet engedett és megpárolódott utolsó lépésként hozzákeverjük a pudingport.

Ha a tészta megpihent, akkor kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, egy kb. 15cm átmérőjű tálat ráhelyezünk és körbevágjuk egy éles, hegyes késsel. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Ha megvan a kerek tésztalapunk egy kicsit még nyújtunk rajta, megkenjuk az olvasztott vajjal majd a közepébe helyezünk 1,5 evőkanál tölteléket. Meghajtjuk a tésztát, mintha hortobágyit töltenénk, ezután megtűzzük két oldalról egy-egy fogpiszkálóval.

Megfordítjuk és megkenjük vajjal a tetejét és az oldalait. Ezzel kész is van a batyunk, mehet a forró olajba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Az olajból kivéve meghempergetjük a fahéjas kristálycukorban, majd kivesszük a fogpiszkálót. Még egy kis extra szórással és vanília fagyival tálaljuk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Sosem akartunk szexik lenni – csak önmagunkat adni” – Falusi Mariann szabadságról, túlélésről és zenéről

glamour plusz ikon „Sosem akartunk szexik lenni – csak önmagunkat adni” – Falusi Mariann szabadságról, túlélésről és zenéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Felejthetetlen kalandok és hűsítő élmények Ausztria legnagyobb vidámparkjában (x)

Felejthetetlen kalandok és hűsítő élmények Ausztria legnagyobb vidámparkjában (x)

5+1 termék, amelyek segítenek túlélni az allergiaszezont (x)

5+1 termék, amelyek segítenek túlélni az allergiaszezont (x)

Gelencsér Tímea saját történetét osztja meg a Pandora ékszereivel (x)

Gelencsér Tímea saját történetét osztja meg a Pandora ékszereivel (x)

6 tévhit a vashiányról: derítsd ki te hányat ismersz közülük! (x)

6 tévhit a vashiányról: derítsd ki te hányat ismersz közülük! (x)