Almás chimichanga, ahogy Nagy Szofi szereti!

2020.április.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ma az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom meg veletek. Otthoni karanténba vonulásom előtt nagyon szerettünk az Arriba Taqueria-ba járni, viszont most, hogy nincs rá lehetőségünk, gondoltam megcsinálom magunknak ezt az isteni édességet!

Tésztához:

400g búza finomliszt

8ek oliva olaj

Kb. 2,5dl víz, illetve amennyit felvesz

0,5mk só

2mk sütőpor

Étolaj a sütéshez

Töltelékhez:

4db nagyobb alma felkockázva

15dkg vaj + 5dkg olvasztva a kenéshez

10dkg cukor (ízlés szerint)

1 vaníliás cukor

2-3mk fahéj (ki hogy szereti)

Fél csomag vaníliás pudingpor

Szóráshoz és tálaláshoz:

20dkg cukor

5 kiskanál fehéj

Vanília fagyi

A tésztához a hozzávalókat ősszegyúrjuk, majd pihentetjük 30 percet. Egy puha légies tésztát kell kapnunk, ami teljesen elválik az edény falától.

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

Dombai Laura megosztja isteni aranygaluska receptjét

A töltelékhez az almát vajon megpároljuk és ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral. Addig pároljuk, hogy bebarnuljon és éppen hogy ropogjon még a fogunk alatt.

Ha levet engedett és megpárolódott utolsó lépésként hozzákeverjük a pudingport.

Ha a tészta megpihent, akkor kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, egy kb. 15cm átmérőjű tálat ráhelyezünk és körbevágjuk egy éles, hegyes késsel. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

Ha megvan a kerek tésztalapunk egy kicsit még nyújtunk rajta, megkenjuk az olvasztott vajjal majd a közepébe helyezünk 1,5 evőkanál tölteléket. Meghajtjuk a tésztát, mintha hortobágyit töltenénk, ezután megtűzzük két oldalról egy-egy fogpiszkálóval.

Megfordítjuk és megkenjük vajjal a tetejét és az oldalait. Ezzel kész is van a batyunk, mehet a forró olajba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Az olajból kivéve meghempergetjük a fahéjas kristálycukorban, majd kivesszük a fogpiszkálót. Még egy kis extra szórással és vanília fagyival tálaljuk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„A jó szex nem a technikáról vagy a pucsításról szól” - De akkor mégis hogyan legyünk jó szeretők?

„A jó szex nem a technikáról vagy a pucsításról szól” - De akkor mégis hogyan legyünk jó szeretők?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)