Te is túl sokat vársz arra, hogy megérjen az avokádód? Itt vannak a legjobb tippek ez ellen

Az egyik legidegesítőbb érzés, amikor lemész a boltba avokádóért és mindegyik kő kemény. Azzal pedig semmit nem lehet kezdeni sajnos. Most viszont elhoztunk nektek pár ötletet, hogy hogyan érleld meg gyorsabban az avokádót.

Te is túl sokat vársz arra, hogy megérjen az avokádód? Itt vannak a legjobb tippek ez ellen
Fotó: Gettyimages.com

Nagyon könnyen feldobnak bármilyen ételt és egyben egészségesek is. Pontosan ezért szeretjük annyira az avokádót. Zsírokban és rostokban gazdag, illetve kálium és E-vitamin is található benne.

Az egyetlen probléma akkor adódik, amikor ott van előttünk, de nem tudjuk felhasználni. Erre az esetre hoztunk most 5 tippet, amik segítenek, hogy minél hamarabb fogyaszthasd.

Tartsd az avokádót banán mellett

Igen ez igaz bármennyire is furcsán hangzik. Ugyanis a banánok olyan gázt termelnek (etilén), ami elősegíti az érés folyamatát. Szóval ha legközelebb a boltban jársz ezt a kettőt egyszerre vedd és utána pedig rakd egymás mellé őket. (De ne a hűtőbe!)

Tedd papír táskába

Ha beleteszed az avokádód egy papírtáskába az is fel tudja gyorsítani az érési folyamatot. De ha még ennél is gyorsabban szeretnéd akár egy nap alatt, akkor tegyél mellé egy almát is. Ugyanis az alma ugyanazt a gázt termeli, mint a banán és ha beleteszed egy zárt papír táskába, akkor az bent is tartja ezt a gázt és kész is van neked egy szuper gyors módszer.

De ha éppen kifogytál banánból vagy almából, akkor paradicsom, krumpli, kiwi, és a mangó is egy jó választás lehet.

Tedd a sütőbe

Fontos: Ez csak akkor működik igazán, ha az avokádó még nem teljesen zöld. Ha már mindenhol zöld, akkor inkább válaszd a többi opciót.

Nem kell mást tenned, mint belecsavarni az avokádót egy fóliába és 200 fokon 10-15 percig sütni őket. Amikor pedig ez letelt, akkor vegyük ki és tegyük be a hűtőbe lehűlni.

Tedd napfény közelébe

Ha kint nagyon meleg van, akkor mindenképp figyeld őket nehogy túlságosan működjön a terved. De az is elég, ha egy olyan helyre teszed a házban, ahol éri napfény, ugyanis ez a fokú melegség is elég lehet ahhoz, hogy jobban érjenek. Úgyhogy nyugodtan tartsd az avokádókat az ablakpárkányodban és egyszerre lesz érett és egy szép dísz is.

Rizsfürdőbe velük

Fogj egy tálat és tedd tele rizzsel majd rakd bele az avokádódat. Ugyanis az avokádónak is megvan a saját érlelő gáza és ha ezt nem engeded, hogy elszálljon a levegőben, akkor felgyorsul a folyamat. Így is kell neki 2-3 nap, de sokkal gyorsabban kész lesz, mint amúgy lenne.

Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói