Cselényi Eszter, a Celeni divatmárka tervezője megmutatja az egyik kedvenc receptjét!

2021.április.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Imádok főzni, ez nálam a napi rutin része is, hiszen cukorbeteg vagyok, így figyelnem kell, hogy mit, és miként eszem nap, mint nap. A főzés mára már a hobbimmá vált, ami egyben kellemes időtöltés is.

Cselényi Eszter, a Celeni divatmárka tervezője megmutatja az egyik kedvenc receptjét!
Fotó: Darabos György

Sok olyan aduász receptet gyűjtöttem össze az évek során, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, de az alapanyagoknak nem kell feltétlenül különlegesek lenniük. Ma már szinte mindenhol beszerezhetünk izgalmas és minőségi hozzávalókat. Egy-egy klassz feltéttel a köretek világába is tudunk némi változatosságot csempészni. De mit is szeretek még a Buddha Bowl-ban? A zöldségek hihetetlen színkavalkádja mindig lenyűgöz. Facebook oldalunkon is szeretem felhívni a figyelmet arra, hogy együnk színes, szépen tálalt dolgokat, ezzel is pozitív érzéseket csempészve a mindennapokba.

Fotó: Darabos György

Buddha Bowl

Hozzávalók: 1 db avokádó, fél konzerv kukorica, 4-6 pici koktélparadicsom, fél konzerv csicseri borsó, negyed konzerv fekete bab, 3-4 darab articsóka vagy spárga (konzerv)

Így készítsd el:

A felsorolt hozzávalókat könnyen feldobhatjuk szezonális zöldségekkel. Ezeket általában bedobom a sütőbe, locsolok rá egy kanál olívaolajat és megszórom zöldfűszerekkel. Általában nagyobb adagot készítek, majd elteszem a hűtőbe, hogy a hét többi napján is bele tudjam építeni más és más salátákba. A nagy kedvencem a sütőtök (méret függő, de egy fél vagy negyed); a cukkini (egy egész, vastagabb csíkokra vágva); a padlizsán (egy egész, vastagabb csíkokra vágva); vagy a spárga és fehérretek (2 db nagyobb kockákra vágva), de izgalmas ízeket hoz elő a cékla (2 db nagyobb kockákra vágva) is bármilyen zöldséges fogásból. Bármelyiket is sikerül frissen beszereznem, hozzáadom a többi zöldet, ami lehet spenót, római saláta, rukkola vagy szívsaláta is (ezekből fél csomag elég). Feltét mindig attól függ, mire jut épp aznap időm. Ha csak pár percem van, akkor kiváló megoldás egy tonhal konzerv. Ha kevésbé sietek, szívesen kisütök egy-egy natúrcsirke csíkot vagy tofut, ha pedig egy kicsit komolyabbra veszem, jöhet akár egy szelet bélszín is a Bowl tetejére. Amikor több textúrát szeretnék adni az ételnek vagy laktatóbb ízeket is keresek, a csicseriborsó mellé teszek még egy adag rizst, quinoát vagy bulgurt. Ezekből egy marékkal bőven elég) A Buddha Bowl salátáknak csakis fantáziánk szab határt!

A titok az egészben, hogy mindenből egy pici kell, de azok szépen legyenek egymás mellé helyezbe a tálban. Öntetként nagyon sok variációt próbáltam már, megosztom veletek a kedvencemet. Egy kanál mogyoróvajat összekeverünk kevés szójaszósszal és pár csepp ecettel, valamint egy kis reszelt gyömbérrel. Próbáljátok ki ti is!

Fotó: Darabos György

Köszönet a tálalást és a dekorációt a bonami.hu-nak!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 jel, ami poszttraumás stressz szindrómára utal

7 jel, ami poszttraumás stressz szindrómára utal

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője