Emeld poharad a nyárra stílusosan! Isteni finom koktélreceptek

2018.augusztus.24.

Már csak egy hétvége maradt az augusztusból, és hivatalosan is a szeptemberbe csöppenünk. Azonban mielőtt őszi üzemmódra kapcsolnánk, érdemes kiélvezni még a nyári nap utolsó sugarait, és koccintani egyet a legforróbb évszakra, a nyári bulik emlékére és a nonstop strandolásra. Ahhoz, hogy stílusosan emelhessük poharunkat, a nyár egyik legnépszerűbb hűsítő koktéljának, a Finlandia GT-nek három variációját is bemutatjuk, amelyeket nem csak könnyű elkészíteni, de garantáltan tiéd lesz az este legmenőbb itala.

#1 Finlandia GT Original

Díszítéshez: 1-2 szelet grapefruit és egy bazsalikom levél

Elkészítés:

Egy öblös pohárba jeget teszünk, minél többet, hogy kevésbé olvadjon a melegben az ital, és tovább tartsa meg annak frissítő ízét. Ezt öntsük fel 4cl Finlandia grapefruit vodkával és 2dl tonikkal. Végül 1-2 szelet grapefruitot helyezzünk a pohárba, és óvatos kavarást követően egy bazsalikom levéllel díszítsük.

#2 Finlandia GT – Veggie

Díszítéshez:

Elkészítés:

Egy friss répából gyümölcshámozóval szeljünk le 1-2 csíkot. A csíkokat helyezzük egy öblös pohár belső oldalára, majd töltsük meg azt jéggel. Ezt öntsük fel 4cl Finlandia grapefruit vodkával és 2dl tonikkal, majd egy kis ág rozmaringgal díszítsük. A répa és a rozmaring íze igazán jól működik együtt, a répa édeskés ízét remekül kiegészíti a rozmaring markánssága. Kicsit szokatlanabb ízvilágot kedvelők számára egy igazán jó és frissítő választás lehet.

#3 Finlandia GT – Summer kiss

Díszítéshez: 2-3 nagyobb szem eper

Elkészítés:

Egy öblös pohárba tegyünk jeget, valamint 2-3 nagyobb szem epret szeleteljünk fel, és helyezzük úgy az eperszeleteket a pohárba, hogy annak a belső szélére tapadjanak. Öntsük fel ezt 4cl Finlandia grapefruit vodkával és 2dl tonikkal. Az italba ezt követően, ízlés szerint, de legfeljebb egy mokkás kanálnyi rózsavizet csepegtessünk. Keverjük óvatosan össze az italt, amíg az szép rózsaszín színt nem kap.

Légy tisztában a mértékkel: fogyaszd te is felelősséggel!

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban