Exkluzív interjúban meséli el Wossala Rozina, miért kedveli a Fino termékeket!

Wossala Rozina lételeme a gasztronómia. Amellett, hogy állandó zsűritagja a Konyhafőnök című műsornak és a Bestia étterem alapítója, most egy teljesen új szerepben nagykövetként is kibontakozhat. Exkluzív interjúnkból megtudhatod, miért kedveli Rozina a Fino termékeket!

Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérje tartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember.

Hogy fogadtad a Fino Nagykövet felkérést?
Nagyon meglepődtem és iszonyatosan büszke voltam, amikor Egyed Lindáék megkerestek. Hamar megtaláltuk a közös hangot és annyira jó érzés mindig leutazni hozzájuk Kaposvárra –mintha nyaralni mennék. Úgy érzem, hogy egy kicsit a Fino család tagja lehettem erre az időre.


Milyen feladatokat látsz el?

Lindék alapvető kérése volt, hogy az emelt fehérjés termékek nagykövete legyek. Nem árulok el nagy titkot: egy ilyen nívójú márkánál jó előre leülünk és tesztelünk mindent. Egy szép napon megérkezett hozzám rengeteg Fino termék és mindent, de tényleg mindent végig kóstoltam, utána pedig nekiálltam főzni a termékekkel. Szeretném, ha az emberek értenék és tudnák, hogy a tudatos tejfogyasztás miért jó és miért hasznos a szervezetnek.

Miért különlegesek a Fino termékek?
A FINO 2017. novemberében dobta piacra +30% emelt fehérjét tartalmazó termékcsaládját, amely korszerű, mikro- és nano szűrési technológia segítségével készül, és amely jelenleg a vállalat kiemelt termékköre.
A cégcsoport a termelés minden folyamatát egy kézben valósítja meg az állattenyésztéstől a növénytermesztésen át a gyártásig és a forgalmazásig, ezáltal a márka a teljes alapanyagszükségletét saját forrásból tudja biztosítani. Korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá, hogy mindig a legegészségesebb tejtermékeket adhassák a fogyasztóknak.
A termékek azért is nagyon különlegesek szerintem, mert a zselici dombság lejtőin – ahol egyébként Magyarországon a legtisztább az égbolt – tartott 5420 szarvasmarha fő tápláléka az itt honos somogyi ősgyep, amelyben 16 gyógynövény található. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki, ettől lesz a tejük igazán jó minőségű és finom.
Melyik a kedvenc terméked?
Nem tudok betelni a szarvasgombás sajttal! Azt mindenkinek ki kell próbálni! A napomat pedig nem tudom már mással indítani, mint a vaníliás tejjel

Ez is érdekelhet

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói