18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Bodzavirágos lesz az idei tavasz legtrendibb söre

2021.május.2.

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde legújabb small batch szériás tesztsöre, a bodzavirágos witbier, azaz a Delta.13 az idei tavasz slágersöre is lehet. A békésszentandrási kisüzem harmadik tesztsörének célja, hogy a klasszikus belga búzasör narancshéjas, korianderes jegyeit az évszakra jellemző tavaszi köntösbe öltöztesse, megalkotva ezzel egy tökéletes tavaszi búzasört.

Két hónapja indult el a békésszentandrási sörmanufaktúra új projektje, a TesztAndrás projekt, ahol a főzde a small batch szériás kísérleti sörökre helyezi a hangsúlyt, így bátor, de annál izgalmasabb ötletek valósulhatnak meg. A sörfőzők játszóterén elkészült a sorozat harmadik darabja is, ami egy könnyed, tavaszi ízekkel kecsegtető, 45% valódi bodzavirágot tartalmazó bodzavirágos witbier. A 45% ebben az esetben úgy néz ki, hogy valódi bodzából készült élő bodzasűrítményt hatodára redukálják, majd ebben a formában adják a sörhöz. Űrtartalomhoz viszonyítva a sör 7,5 százaléka masszív bodzából áll, mégis ez a mennyiség 45% élő bodzának felel meg, megtartva ezzel a búzasör élesztős és eredeti ízének minden apró kis elemét.

A Szent András sörfőzői szerint „lehetetlen sör nincs, csak meg nem főzött sör van”. Ebben a szellemben készült el a klasszikus belga búza, vagyis a witbier jegyeit felvonultató Delta.13, amelyben már az első kortynál is erőteljesen érződik a korianderes, narancshéjas, belga-élesztős jelleg, ezt követi a kellemesen bodzás lecsengés. Közepesen malátás, könnyű tavaszi ital azoknak, akik valami igazán különleges búzasörre, vagy bodzás felfrissülésre vágynak.

Akad bőven vetélytársa a bodzavirágos witbier-nek, nehéz eldönteni, melyik lesz az idei tavasz legnagyobb kedvence!

Málnás Búza (málnás bajor búzasör) 4,9%

A málnaágyon érlelt szűretlen Málnás Búza mályvás teste halványrózsaszín habban zárul. Gyümölcsös fanyarsága jól egészíti ki a búzasör jellegzetességes banános-citrusos ízeit. A Málnás Búza kellemesen játszik az édes-fanyar-kesernyés élesztő hármasság egyensúlyával, kellemesen üde, gyümölcsös, nyári frissítő, így egy baráti beszélgetés mellé könnyed kiegészítő.

Laza Morál (session IPA) 4,6%

A Laza Morál egy könnyed, alacsony alkoholtartalommal rendelkező Session IPA, amelyet a komló uralkodó íze tesz különlegessé. Egy igazán laza beszélgetéshez vagy ismerkedéshez megtaláltad a tökéletes sört. A Laza Morált könnyű megszeretni! Dőlj hátra, és lazulj el! Élvezd.

Áfonyás Ale (áfonyás ale) 4%

Ez a magas gyümölcstartalmú, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült Áfonyás Ale tökéletes harmóniája az édes és a savanykás ízeknek, literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig pont olyan, mintha gyümölcsbe harapnál. Egy vízparti pihenéshez, napsütéses piknikhez, vagy egy könnyed nyári desszert mellé is tökéletes kiegészítő.

Magyar Vándor (lager/ale) 5,6%

Különleges lager/ale hibrid: kétféle (alsó és felsőerjesztésű) élesztő, négyféle komló, és háromféle maláta felhasználásával készült. A közepes alkoholtartalomnak köszönhetően a kimondottan testes íz könnyű kortyélménnyel párosul. Egy tavaszi kellemes túrához, kerti grillezéshez vagy csak úgy napozás mellé is tökéletes választás.

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod