Üdv a kávémennyországban!

Szponzorált tartalom

Ha kávéról van szó, nem bízok semmit a véletlenre! Legyen szó klasszikus eszpresszóról, habos kapucsínóról, vagy egy melengető lattéról, mindegyik változat feldobja a napomat.

A tökéletes ízélményhez a megfelelő minőségű kávéőrlemény mellett mindenképp szükséged lesz egy jó kávéfőzőre is. Van egy jó hírem! Megtaláltam neked az ideális gépet, a GORENJE kávéfőzőjét, amit ki is próbáltam. Figyelj csak!

Vérbeli kávéfanatikusként imádok kísérletezni a különböző kávékkal és gépekkel, ezért is örültem, hogy tesztelhettem a GORENJE kávéfőzőjét. Még be sem kapcsoltam, máris elvarázsolt a stílusos megjelenése, a kecses kialakítása, ami tökéletes kiegészítője lehet minden konyhának. A használati útmutató tanulmányozása után kíváncsian vártam milyen lesz a végeredmény. Nem vagyok képzett barista, a kütyü segítségével viszont tényleg úgy érezhettem magam, mintha egy profi veszett volna el bennem.

Fotó: gorenje

Nem szeretem a túl bonyolultan kezelhető technikai eszközöket, ez a cuki kis masina azonban plusz pontot kapott nálam a képzeletbeli ponttáblán hiszen nagyon egyszerű kezelni. Csak fel kell tölteni vízzel a másfél literes víztartályt, (bekapcsolás után felvillan a digitális kijelző), megtölteni az adagolót a kedvenc őrleményünkkel, majd végül kiválasztani a gép digitális kijelzőjén hány csésze feketét szeretnénk lefőzni. Magam sem hittem el, de a végeredmény magáért beszélt. Tökéletesen krémes, illatos feketét főztem, még egy kis extra tejhabbal is megbolondítottam. Nálam magasra tette a mércét, biztos vagyok benne, hogy a jövőben új alapokra helyezem majd a kávéfogyasztási szokásaimat. Ha teheted, próbáld ki te is, készítsd el vele az alábbi különlegességet!

Mennyei jeges kávé

Hozzávalók

-2 adag eszpresszó

-4 deci felhabosított tejhab

-1 nagy marék jég

-1 vaníliaszirup

-fahéj vagy kakaó a tetejére

Így készítsd el

Főzz le két adag eszpresszót a GORENJE-kávéfőződdel, majd tedd félre egy kis időre. Habosítsd fel a tejet, majd önts két lattés pohár aljára tetszőleges mennyiségű vaníliaszirupot. Turbózd fel jéggel, majd öntsd ki mindkét pohárba a feketét. Mehet rá a habos tej is, a tetejére pedig a fahéj vagy a kakaó.

Ez is érdekelhet

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói