10 dolog, amit egy boldog pár sosem csinál

2015.október.1.

Az amerikai Self magazin gyűjtötte össze, mit nem tesznek a boldog párok. Te egyet értesz?

10 dolog, amit egy boldog pár sosem csinál
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

1. Sosem panaszkodnak egymásra a családnak és a barátoknak

A boldog pároknak is vannak konfliktusaik, de ők ezt maguk között intézik el, és nem mások előtt vagy titokban szidják egymást.

2. Nem hasonlítják magukat más párokhoz

A szomszéd fűje mindig zöldebb. Ezt a boldog párok pontosan tudják, ezért sem magukat, sem egymást, sem a kapcsolatukat nem hasonlítgatják folyton ahhoz, amit a külvilágban látnak. Úgy fogadják el egymást és magukat, ahogy vannak.

3. Nem helyezik magukat áldozatszerepbe
A boldog párok tagja megbeszélik egymással a problémákat, és igyekeznek megegyezésre jutni. Tudják, hogy egy konfliktusban mindkét félnek szerepe van, önsajnáltatás helyett konstruktívan oldják meg a gondokat.

4. Nem veszik magukat túl komolyan
A boldog párok még a nehéz időszakokban is tudnak könnyedek és vidámak lenni.

5. Nem kritizálják egymást
A boldog párok tagjai érzékenyen tudják megosztani a másikkal problémáikat, nem nyomják le egymás önbecsülését, a másik pozitív oldalára koncentrálnak.

6. Nem ragadnak bele a szerepeikbe
A boldog párok tagjai rugalmasabbak, és szívesebben vesznek át napi feladatokat egymástól, ha a helyzet úgy adja. A kapcsolaton belüli szerepek nem túl szigorúak, egyik fél sem várja el a másiktól, hogy az minden körülmények között teljesítsen bizonyos kötelezettségeket.

7. Nyaggatás helyett motiválják egymást
A boldog párok tagjai nem érzik kötelességüknek, hogy megoldják egymás életét. Ahelyett, hogy folyton megmondanák, mit tegyen, és mit ne tegyen a másik, inkább szeretettel és odafigyeléssel bátorítják társukat arra, hogy a legjobbat hozza ki magából.

8. Nem a hollywoodi romantikus filmek szerint élik az életüket
A boldog párokat nem zavarja, ha nem a klasszikus módon vannak leosztva a nemi szerepek, és a romantikát sem a filmekből tanulják. Ők nem a szerelem idealizált, hanem a hús-vér változatát szeretik megélni.

9. Odafigyelnek a pénzügyeikre
A boldog párok tudják, hogy az anyagiak sok félreértést és problémát okozhatnak a párkapcsolatban, ezért mindig megbeszélik a pénzügyek kapcsán felmerülő ellentéteket.

10. Nem várnak folyamatos megerősítést és támaszt egymástól
Bármennyire is számíthatnak a másikra, a szerető párok tagjai – talán éppen ezért – önállóbbak, és nem várnak minden apró problémájukra megoldást egymástól. Képesek saját gondjaikat háttérbe szorítani, ha úgy érzik, a másiknak most másra kell figyelnie, és azt is megértik, hogy életük nem minden szelete épp olyan izgalmas párjuk számára, mint nekik.

Ez is érdekelhet

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk