18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

3+1 dolog, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, amikor maszturbálsz

2019.május.25.

Maszturbálni jó, egészséges, és ráadásul akár a pároddal is csinálhatod. Azonban vannak olyan dolgok, amikre fokozottan kell ügyelned, amikor önkielégítesz. Nem mindig minden úgy megy, mint a pornófilmekben, ezt fontos tudnod, de akad más dolog is, amit számításba kell venned:

3+1 dolog, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, amikor maszturbálsz
Fotó: Shutterstock

1. Tisztaság

Fotó: giphy

Talán hallottál olyan véleményeket, hogy a maszturbálás káros az egészségre vagy a lelki fejlődésre, ám tudományosan bizonyított, hogy ez nem így van. Legfeljebb az árthat, ha nem tiszta kéz vagy nem tiszta vagy sérülést okozó tárgy ér a nemi szervhez. Erre fontos figyelni, mert a nem elég tiszta kéz vagy segédeszköz súlyos fertőzéseket okozhat.

2. Magánügy

Fotó: giphy

Az önkielégítés magánügy, és nem csak akkor, ha nem akarod, hogy tudjanak róla a szüleid vagy bárki más. Minden szexuális tevékenység csakis rád tartozik. Ha van szexuális partnered, akkor az, hogy ketten mit csináltok, a kettőtök dolga. Figyelj arra, hogy senki se zavarhasson meg maszturbálás közben, illetve, hogy te se hozz kellemetlen helyzetbe másokat azzal, hogy megláthatnak.

5 tévhit a maszturbálásról

5 tévhit a maszturbálásról

3. Nem mindig jó a pornó

Fotó: giphy

A pornófilmekben a férfiak a végtelenségig tudják húzni az aktust anélkül, hogy elélveznének. Ehhez mindenféle gyógyszereket szednek, injekciót adnak maguknak. A valóságban az aktus normális időtartama inkább 10 perc vagy kevesebb, ami sok együtt töltött idővel és egymás megismerésével lehet sokkal hosszabb is. A pornóval ellentétben az életben senkitől sem lehet elvárni, hogy a végtelenségig merev legyen a pénisze. Ha nem várod a partneredtől, hogy olyan élvezetet okozzon neked, mint amilyet a pornószínésznők eljátszanak, és jól tudod magad érezni egy igazi, hús-vér emberrel, akkor szerencsére nem állsz a pornó hatása alatt.

+1 Nem szükséges segédeszköz

Fotó: giphy

Nincs szükség eszközökre, az ujj elég a csikló vagy a hüvelyfal izgatására. Idegen tárgyat veszélyes bedugni a hüvelybe, mert megsértheti az érzékeny nyálkahártyát. Ha mégis kipróbálnál valami újat, nagyon fontos, hogy óvatosan tedd azt, és figyelj arra, hogy ne okozzon fájdalmat.

A cikk a Yelon közreműködésével készült. Ha szívesen olvasnál még szexről, kapcsolatokról, a tested működéséről, látogass el a weboldalukra! A Yelon egy anonim chatet is működtet, ahol a 10–18 évesek saját kérdéseiket tehetik fel szakembereknek, és bármiről beszélgethetnek, ami érdekli őket.

Ez is érdekelhet

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla