5 dolog, amit tudnod kell a szexről még huszonéves korodban

2020.december.25.

Ne várd, amíg elmúlik feletted az idő, és egyszer csak arra ébredsz, hogy rengeteg mindent megbántál, de főként sajnálsz, hogy kihagytál. A húszas éveid a legszebbek: fiatal vagy, csinos és egyre csak jobb és jobb az életed, egyre kevésbé kell másokra támaszkodnod anyagilag - egyszerűen szabad vagy. Soha nem tudod bepótolni mindazt, ami ez idő alatt kimaradt az életedből.

5 dolog, amit tudnod kell a szexről még huszonéves korodban
Fotó: Profimedia

Lépj távolabb egy kicsit, és lásd, mennyire egyszerű és könnyű most az életed. Ne hagyd, hogy a következő 5 dologra a szexszel kapcsolatban csak akkor döbbenj rá, mikor már túl késő lesz:

1. A tested most tökéletes. Mikor visszanézed majd a fiatalkori képeidet döbbenten fogod megállapítani, hogy mennyire jól is néztél ki huszonévesen, pedig egyáltalán nem így gondolod most magadról, igaz? A legtöbben elégedetlenek vagyunk az alakunkkal, folyamatosan keressük a tökéletes fogyókúrát, és indokolatlanul sokat aggódunk azon, hogy túlságosan vastag a combunk és nem elég feszes a fenekünk. Szó sincs erről! Ezek a legszebb éveid, és ahelyett, hogy azon agyalsz, milyen kis hurkák redőzhetnek esetleg a hasadon szex közben, inkább lazulj el, legyen önbizalmad és élvezd a fiatalságod. Ennél semmi sem szexibb!

2. A fogamzásgátlást nagyon komolyan kell venni. Kit akarunk átverni? Az iskolai szexuális felkészítő órák fabatkát sem érnek, és mindannyian a barátnőinktől és a filmekből tanultunk meg mindent a szexről. Ugyanez érvényes a fogamzásgátlásra. Hiába olvastál egy nagyon okosnak tűnő cikket a ciklusodról, és arról, hogy pontosan hogyan is tudod kiszámolni, hogy mikorra esik az a bizonyos pár nap, ami alatt teherbe eshetsz, ez egyáltalán nem ilyen szabályszerű. Rengeteg fogamzásgátlási módszer van már manapság, és egyik jobb mint a másik. Bátran kérdezd meg a nőgyógyászod vagy a háziorvosod erről. Figyelj a rendszerességre, mindig ugyanabban az órában vedd be a tablettát, és ha óvszert használsz inkább, akkor ne félj rászólni a pasidra, hogy húzza fel. Válasszatok olyat, ami mindkettőtöknek megfelelő – a lehetőségek száma végtelen.

3. Bármikor abbahagyhatod, vagy nemet mondhatsz. Ha eszméletlenül jó a csókolózás és mindketten tovább akartok menni, az rendben van. De ne érezd azt, hogy egy átmulatott éjszaka és pár szenvedélyes csók után, vagy egy drága vacsorát követően neked bármit is tenned kéne, amit nem akarsz. Sok lány úgy érzi, hogy belekényszerül valami olyasmibe, amit valójában nem is szeretne. Mégsem mer ellenkezni, hogy ne tűnjön gyerekesnek vagy prűdnek. Soha ne add oda magad csak azért, hogy a pasi emiatt kedveljen. Aki pedig csak ezért kedvelne, az nem is érdemli meg az idődet.

4. A vágy lankad. Ez teljesen természetes és nem feltétlenül rossz folyamat, és nővel, férfivel egyaránt megesik. Sokan a gyerekeket vagy a fáradságot okolják a szexuális életük kihalásáért, pedig ezzel csak kendőzik a fájdalmas tényt, hogy öregszenek. Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy egy bizonyos kor fölött már nem lételemünk a szex. Idősebb korodban vágyakozva fogsz visszagondolni azokra az időkre, amikor inkább otthon szomorkodtál egy fiú miatt ahelyett, hogy élvezted volna a fiatalságod és szórakoztál volna.

5. Tényleg jobb olyasvalakivel, akit szeretsz. Szó sincs róla, nagyon izgi úgy hancúrozni, hogy nem vagytok egy elkötelezett, komoly kapcsolatban, de a legcsodálatosabb, legkedvesebb és legforróbb szexben olyankor lesz részed, ha valós és erős érzelmi kötelék fűz valakihez. Az egymással való jó kommunikáció, a gátlások levetkőzése és a tökéletességre való törekvés hiánya, nem beszélve a szerelembe eséskor felszabaduló hormonokról, juttathatnak csak el szex közben egy teljesen másik dimenzióba. És bár sose bánd a rövidtávú vagy akár egyéjszakás kalandjaidat, nem szabad kizárólag ezekre szorítkoznod, ugyanis a megfelelő partnerrel mennyei élményekben lehet részed. De hogy ezt a személyt megtaláld, sajnos sok békát kell előtte megcsókolnod, amiért pedig később hálás leszel.

Ez is érdekelhet

Divattervezők, akik szerint a divatiparnak komoly lépéseket kell tennie a klímakatasztrófa ellen!

Divattervezők, akik szerint a divatiparnak komoly lépéseket kell tennie a klímakatasztrófa ellen!

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.