18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

5 kérdés, ami teljesen átalakíthatja a szexuális életed

2021.február.21.

Mindannyiunk szexualitásának megvan a maga története. Hogy mit értünk ezalatt? Minden tapasztalatot és hatást, amivel valaha találkoztunk, ami befolyásolta és meghatározta azt, ahogyan most gondolkodunk a szexről. Rengeteg hatás alakítja egy ember szexuális személyiségét: ide tartozik minden, amit a testünkről, mások testéről, a kapcsolatokról és az együttlétről gondolunk.

5 kérdés, ami teljesen átalakíthatja a szexuális életed
Fotó: Getty Images

Most kezdj egy új fejezetet a szexuális éned feltárásban, és adj választ magadnak erre az öt kérdésre:

Gondolj végig minden információt, amit hallottál, láttál, vagy bármilyen módon érzékeltél már gyerekkorodban. Milyen kép élt benned a szexről? Ijesztő, furcsa, vagy érdekes dolognak tartottad? Sok lányban például a terhesség gondolatával kapcsolódik össze az aktus, így először veszélyes dologként tartják számon, nem pedig az öröm forrásaként. Mit jelentett számodra a test és a meztelenség? Szégyenérzetet keltett benned, esetleg kényelmetlenül érezted magad? Vagy csak a biológiai értelme véve szemlélted, ahogy az órákon megtanították?

A jó lányok nem...
Egy igazi férfi így viselkedik..
Egy igazi nő így viselkedik...
Csak akkor lesz orgazmusom, ha...


Most elemezd ki és gondold át a válaszaidat! Melyik tükrözi a saját elveidet, és melyik köthető társadalmi elvárásokhoz? Mi az, aminek racionális alapja van, és melyikkel értesz valójában egyet?

Azt, hogy mi indít be bennünket, és mi veszi el a kedvünket a szextől nagy részben a korábbi tapasztalataink formálják, amik gyakran tudatalatt működnek bennünk. Pozitívan hathatnak ránk illatok, az érintés, a látvány, és lelombozhat a félelem, az önbizalomhiány vagy a fáradtság érzése. Vizsgáld meg magad, és gondold végig, melyik reakciód mihez köthető.

Sajnos a legtöbb családban még mindig tabunak számít a szex, és sok szülő nem tudja, hogyan beszéljen a nehéz kérdésről a gyerekével. Azonban ez sokszor csak a látszat, és a kimondatlanul maradt, de súlyos tényezők az egész személyiségünkre rányomják bélyegüket. Sőt! A felszín alatt maradt, de erőteljes hatások gyakran súlyosabb lenyomattá válnak, mint a konkrét beszélgetések. Érezted úgy valaha, hogy valamit szégyellned kell a családod előtt? Kellett valaha olyan titkot őrizned, amitől kínosan érezted magad? Hűségesek voltak a szüleid egymáshoz?

Az első kérdésnél már megválaszoltad, hogyan találkoztál először a szexszel. Most gondold végig, milyen változás ment azóta végbe benned, hogyan formálódott a testedről, a társas kapcsolatokról, a szexről alkotott képed. Gyökeresen átalakult, vagy párhuzamba vonható a kiskori gondolataiddal? Felül tudtál kerekedni az esetleges félelmeiden, bizonytalanságaidon? Amennyiben nem, most itt az idő, hogy szembenézz ezekkel, és átgondold mindazt, ami eddig szorongást okozott benned.

Ez is érdekelhet

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói