5 ok, amiért a szex egészségesebbé tesz

2021. augusztus 7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha netán meg kellene győznünk arról, hogy miért jó, ha gyakran élsz nemi életet, akkor itt van egy nagyon is helytálló érv: az aktív szexuális élet egészségesebbé tesz. A Healthy Women amerikai egyesület, mely arra hivatott, hogy segítsenek a nőknek abban, hogy egészséges és okos döntéseket hozzanak, kiadott egy felmérést, amiből kiderül, hogy a nők nagyobb része kötelességből fekszik le párjával, mintsem élvezetből. Ez azt jelenti, hogy sokan kimaradnak az aktív szexuális élet egészségfokozó előnyeiből.

5 ok, amiért a szex egészségesebbé tesz
Fotó: Getty Images

Persze semmit olyat nem kell csinálnod, amit nem akarsz, de azért felsoroljuk neked a szex előnyeit az élvezetek mellett!

A szex csökkenti a stresszt

A szexuális együttlét endorfint termel, ami a boldogság és a jóérzéshormon. Ez nem újdonság egy olyan nőnek, akinek volt már élvezetes nemi kontaktusban része, viszont azt is tudnod kell, hogy az óvszer nélküli szex még jobban segít a depresszió megelőzésében. Ez amiatt van, mert a férfiak által termelt spermium olyan összetevőket tartalmaz, melyek még jobban feldobják a hangulatodat. Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor ez neked szól!

A szex edzésnek is megfelelhet

Az ágycsaták komoly kalóriaégetéssel járnak. Minden alkalommal ledolgozgatsz 85 kalóriától kezdve akár 250-et is. És nemcsak a zsírfeleslegtől szabadulsz meg, hanem különböző izmokat mozgatsz meg attól függően, hogy milyen különböző pózokat próbáltok ki.

A szex fiatalít

Egy skót tanulmány szerint azok a nők, akik heti 3-4-szer élnek nemi életet 7-12 évvel fiatalabbnak tűnnek az aktuális koruknál. Ennek az lehet az oka, hogy a szex energiát ad, de az orgazmus oxitocint, más néven szeretethormont is termel, illetve a rendszeres szexuális élet a szív egészséges működését is segít fenntartani (Írországban bebizonyították, hogy a rendszeres és gyakori szex 50%-ban csökkentette a férfiak hajlamát a szívinfarktusra azokkal szemben, akik ritkán éltek át nemi örömöket). A rendszeres ágyjelenetek megélése nemcsak fiatalosabbá tesz, hanem D vitamint és ösztrogént is termel a testedben, amitől fényes lesz a bőröd és a hajad.

Erősíti az immunrendszered

Azoknak, akik gyakran boldogítják egymást az ágyban általában magasabb az immunglobulin A szintjük a szervezetükben, mely fejleszti az immunrendszer helyes működését.

A szex természetes fájdalomcsillapító

A nők egyik leggyakoribb kifogása az ágyban a fejfájás. Pedig egyáltalán nem helytálló ok, hiszen az orgazmus előtt a testünk oxitocinszintje ötször magasabb lesz, ami fájdalomcsillapító hatással jár. A hátfájástól a köszvényig, még a menstruációs görcsöket is segít enyhíteni. Tulajdonképpen szinte minden egészségügyi és lelki problémát nagymértékben csökkent, úgyhogy semmit sem veszítesz, ha a mindennapos tevékenységeid közé felveszed.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Lombikturizmus – akik bármeddig elmennek, hogy gyermekük lehessen

glamour plusz ikon Lombikturizmus – akik bármeddig elmennek, hogy gyermekük lehessen

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)