5 ok, amiért a szex egészségesebbé tesz

2021.augusztus.7.

Ha netán meg kellene győznünk arról, hogy miért jó, ha gyakran élsz nemi életet, akkor itt van egy nagyon is helytálló érv: az aktív szexuális élet egészségesebbé tesz. A Healthy Women amerikai egyesület, mely arra hivatott, hogy segítsenek a nőknek abban, hogy egészséges és okos döntéseket hozzanak, kiadott egy felmérést, amiből kiderül, hogy a nők nagyobb része kötelességből fekszik le párjával, mintsem élvezetből. Ez azt jelenti, hogy sokan kimaradnak az aktív szexuális élet egészségfokozó előnyeiből.

5 ok, amiért a szex egészségesebbé tesz
Fotó: Getty Images

Persze semmit olyat nem kell csinálnod, amit nem akarsz, de azért felsoroljuk neked a szex előnyeit az élvezetek mellett!

A szex csökkenti a stresszt

A szexuális együttlét endorfint termel, ami a boldogság és a jóérzéshormon. Ez nem újdonság egy olyan nőnek, akinek volt már élvezetes nemi kontaktusban része, viszont azt is tudnod kell, hogy az óvszer nélküli szex még jobban segít a depresszió megelőzésében. Ez amiatt van, mert a férfiak által termelt spermium olyan összetevőket tartalmaz, melyek még jobban feldobják a hangulatodat. Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor ez neked szól!

A szex edzésnek is megfelelhet

Az ágycsaták komoly kalóriaégetéssel járnak. Minden alkalommal ledolgozgatsz 85 kalóriától kezdve akár 250-et is. És nemcsak a zsírfeleslegtől szabadulsz meg, hanem különböző izmokat mozgatsz meg attól függően, hogy milyen különböző pózokat próbáltok ki.

A szex fiatalít

Egy skót tanulmány szerint azok a nők, akik heti 3-4-szer élnek nemi életet 7-12 évvel fiatalabbnak tűnnek az aktuális koruknál. Ennek az lehet az oka, hogy a szex energiát ad, de az orgazmus oxitocint, más néven szeretethormont is termel, illetve a rendszeres szexuális élet a szív egészséges működését is segít fenntartani (Írországban bebizonyították, hogy a rendszeres és gyakori szex 50%-ban csökkentette a férfiak hajlamát a szívinfarktusra azokkal szemben, akik ritkán éltek át nemi örömöket). A rendszeres ágyjelenetek megélése nemcsak fiatalosabbá tesz, hanem D vitamint és ösztrogént is termel a testedben, amitől fényes lesz a bőröd és a hajad.

Erősíti az immunrendszered

Azoknak, akik gyakran boldogítják egymást az ágyban általában magasabb az immunglobulin A szintjük a szervezetükben, mely fejleszti az immunrendszer helyes működését.

A szex természetes fájdalomcsillapító

A nők egyik leggyakoribb kifogása az ágyban a fejfájás. Pedig egyáltalán nem helytálló ok, hiszen az orgazmus előtt a testünk oxitocinszintje ötször magasabb lesz, ami fájdalomcsillapító hatással jár. A hátfájástól a köszvényig, még a menstruációs görcsöket is segít enyhíteni. Tulajdonképpen szinte minden egészségügyi és lelki problémát nagymértékben csökkent, úgyhogy semmit sem veszítesz, ha a mindennapos tevékenységeid közé felveszed.

Ez is érdekelhet

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói