A valóság jobb, mint a képzelet

2015.február.12.

Az idei Valentin napon próbálj ki valami újat és váltsd valóra legmerészebb fantáziádat. Próbáld ki, hogy mi történik, ha nem csak olvasol a fantasztikus szexről, hanem a tettek mezejére lépsz és személyesen tapasztalod meg az izgalmat.

Kevesebbet szeretkezünk, mint valaha
Egy friss kutatásból kiderült, hogy a britek 65%-a, a magyarok 83%-a a valóságot részesíti előnyben a csábító képzelettel szemben, ettől függetlenül azonban továbbra is fokozatosan csökken az együttlétek gyakorisága. Egy 2014-es brit kutatás szerint ugyanis a havi öt szeretkezés mára három alá csökkent. A Durex 2012-es Jólléti Kutatásából hasonló eredmények láttak napvilágot; e szerint ugyanis a magyarok 78%-a átlagosan hetente egyszer szeretkezik párjával.

Elképzelhető, hogy ebben a csökkenő tendenciában közrejátszanak a könyvek, a televízió és az internet jelenléte is a hálószobában? A Durex felmérése ugyanis azt mutatja, hogy az angolok kétszer olyan szívesen olvasnak egy jó könyvet az ágyban, a magyarok pedig leginkább az interneten böngésznek vagy TV-t néznek, minthogy partnerükkel foglalkozzanak.

Valóság vs. képzelet
Mióta a felnőtt fantáziák ily mértékben középpontba kerültek, úgy tűnhet, hogy igazi szexuális kalandorok vagyunk. A valóság azonban az, hogy kevesebbet szeretkezünk párunkkal, ráadásul, amikor új dolgok kipróbálására kerülne sor, komoly hiány mutatkozik az ötletek tekintetében. Az angolok több mint egy harmada ugyanis azt állítja, hogy legalább egy éve nem próbáltak ki semmi újat párjukkal az ágyban. Hazánk szeretői ennél sokkal aktívabbak ilyen szempontból, hiszen a magyar válaszadók közel egy harmada állítja azt, hogy legutóbb egy hete, 20%-uk pedig, hogy legfeljebb egy hónapja színesítették meg együttlétüket valami újjal.

Játékot játszani
Mivel lehetne meggyőzni az embereket, hogy a képzeletet valóságra cseréljék? Egy kis plusz inspiráció megoldást nyújthat erre. A felmérés is ezt igazolja, hisz a magyar válaszadók többsége (91%) szívesen venne néhány új szexi ötletet, mellyel még inkább felpezsdítheti szerelmi életét párjával. a hálószobába, fedezzék fel saját vágyaikat és éljenek át együtt új élményeket. Ebben segít a #50GamesToPlay oldal.

A magyarok 80%-a kalandvágyónak tartja magát, aki szívesen próbál ki új dolgokat. A szexuális téren való újítások főleg Valentin napon jellemzőek, hiszen a válaszadók közel egy harmada szerint ilyenkor még több esély van arra, hogy különlegesebb dolgokkal kényeztessék egymást.

"Ahhoz, hogy fenntartsuk a párkapcsolatunkban a szenvedélyt hasznos dolog, ha új ötletekkel és játékokkal színesítjük a szeretkezéseinket. A média által uralt világban természetes, hogy onnan merülnek fel ötletek, amelyeket azonban legtöbben a fantáziájukban bontakoztatnak ki és nem a valós párkapcsolatban. Ebből adódik az a jelenség, hogy amíg a virtuálisan megélt fantáziák egyre gyakoribbak, ezek hatása inkább kártékony a párkapcsolaton belüli szerelmeskedésre. A szexuál-medicinai praxisban egyre gyakoribb jelenség az így kialakuló cyberszex függőség (szélsőséges esetekben), és ezzel kapcsolatosan a valós életben átélt szexuális zavar – pl. vágy hiánya. A fantázia fontos lehetőséget ad élményeink gazdagításához, de önmagában a realitásnak csak töredékét nyújtja, amelynél az élményt sok érzékszervünk együttes ingerlése hatványozza. Bízunk benne, hogy az új videó és a #50GamesToPlay weboldal jó irányba tereli majd a szerelmeseket is" – mondta Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője.

#50GamesToPlay tippek és a videó a következő linken érhetőek el:
http://www.durex.hu/50gamestoplay/

Ez is érdekelhet

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói