18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

De hol is van a G-pont, srácok?

2020.április.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A női test nagyon bonyolult dolog – nagyobb közhellyel talán el sem kezdődhetne ez a cikk, de mit lehet tenni, ha egyszer így van? Főleg néhány férfi számára.

De hol is van a G-pont, srácok?
Fotó: Shutterstock

Készítettem egy kis kutatást. Arra voltam kíváncsi, hogy a környezetemben a férfiak mennyit tudnak a női test működéséről. Az egész kiindulópontja egy könyv volt, amiről recenziót írtam korábban: a címe Respekt – szexkönyv fiúknak, és egy Inti Chavez Perec nevű svéd férfi írta. Igen, ez pontosan az, aminek hangzik: felvilágosító könyv fiúknak. Szó van benne a női orgazmuson és a meleg férfiak szexuális szokásain át egészen az egymás testének tiszteletben tartásáig mindenről. Amire a könyvet olvasva rájöttem: vannak dolgok, amiket én sem tudtam pontosan a női testről, több dolgot nem tudtam a férfiak testéről, és végül arra jutottam, hogy ezt a könyvet el kéne olvasnia az összes férfinak és nőnek a világon. Mindennek hatására pedig elkezdett érdekelni, hogy szűkebb környezetem férfitagjai vajon mennyit tudnak rólunk és a nemi szervünkről.

Kutatási alapelvek


Szubjektív vizsgálatot készítettem három darab célszemély részvételével. Kérdeztem őket arról, hol és mennyit tanultak a női testről, hogy szerintük hol van a G-pont, mi történik egy nőgyógyászati vizsgálaton, és hogy vajon miért menstruálunk mi, nők minden átkozott hónapban. És hogy közelebb kerüljünk a vizsgálódásunk tárgyához, rajzoltattam velük egy-egy nemiszervet. A minimalizmustól, az impresszionizmuson át egészen a műszaki rajz pontosságáig terjed a skála az elkészítés technikáiban, pár helyen némi soviniszta humorizálás is megfigyelhető a műveken. Örömteli dolog, hogy a hüvelyt és a csiklót mindannyian a megfelelő helyre tették, ám ezek méretarányai meglepő eltéréseket mutattak.

Kérdések és helyes válaszok


Mi a G-pont és hol van:
A Gräfenberg-pont egy a hüvelyből kiemelkedő, megvastagodott szövet, amelynek ingerlése egyes nőknél erős szexuális élvezetet, illetve orgazmust okoz. A terület a hüvely elülső, hátsó részén, a bemenettől 3-7 centiméterre található. Néhányan még a létezésében is kételkednek, ugyanakkor orvosi bizonyítékot is találtak már a létezésére. Valószínűleg arról van szó, hogy egyes nőknél nem okoz olyan élvezetet az ingerlése, mint másoknál.
A női orgazmus:
Sokszínűségének hála nehéz meghatározni, hogy hányféle van belőle. Az a nézet azonban, hogy van a hüvelyi és a klitorális orgazmus, és egyik magasabb rendű, vagy legalábbis minőségében különbözne a másiktól, ma már túlhaladott. Valójában a hüvelyiként definiált orgazmus is nagy valószínűséggel a csikló közvetett ingerlésének köszönhető.
Miért menstruálunk:
Röviden és leegyszerűsítve: a menstruációs ciklus elején a hormonális szabályozásnak köszönhetően az egyik petefészekben megérik - általában egy - tüsző, miközben a méh nyálkahártyája egyre vastagabb lesz, hogy felkészüljön arra, hogy az esetlegesen megtermékenyített petesejt (amely a ciklus körülbelül tizennegyedik napján szabadul ki a tüszőből) be tudjon ágyazódni. Ha a petesejt nem termékenyül meg, akkor ez a vérből és szövetekből álló nyálkahártya lebomlik, majd távozik a hüvelyen át.
Mi történik a nőgyógyásznál:
Ezt, reméljük, egy felnőtt nőnek sem kell elmagyarázni! Fontos, hogy mindenki évente járjon szűrésre!







Olvasd el ezt is!

Szerinted szép a nemi szerved?

Gusztáv (44 éves)
Gusztáv volt az, aki a legkomolyabban vette a feladatot, ő már az egyetemen is ötös volt szakrajzból. Felvilágosító órája sosem volt, még a védekezésről sem beszélt vele senki. Biológia órán hallott egyedül a női test anatómiájáról, pornóval nem találkozott, ezek a filmek ma sem igazán érdeklik.
"Szájhagyomány útján tanultunk meg mindent, hallottunk dolgokat, de nem úgy, mint ahogy a most tizenkét éves lányom, akinek már ott az internet a tájékozódásra, akkoriban nagyon kevés információnk volt az egészről – nagyjából annyit tudtunk csak, hogy össze kell dugnunk, amink van. Az első szexnél körülbelüli sejtéseim voltak az örömszerzésről, és mivel teljesítményorientált fickó voltam, azon törtem magam, hogy a lánynak is jó legyen."



Gusztáv találkozott már a G-ponttal életében, pontosan be is tudta lőni a helyét. Ám arra a kérdésre, hányféle orgazmusa van egy nőnek, számomra meglepő választ adott. "Háromféle, van egy külső, a klitorisz-orgazmus, ami tapasztalatom szerint jó, de nem adja a megfelelő élvezetet, van a G-pontos, ez egymás után több orgazmust okoz, szinte félperces váltásokkal. Viszont a harmadik, a behatolás okozza a legnagyobbat."
Gusztáv viszonylag pontosan tudta, hogy miért menstruál egy nő, jól belőtte például, hogy nem a petesejt, hanem a nyálkahártya vérzik ilyenkor. A nőgyógyászati vizsgálatok menetéről is egész pontos képet adott.

Balázs (34 éves)
Balázs volt talán a leginkább zavarban a beszélgetés alatt, ez rajzát nézve is egyértelmű: minél gyorsabban szerette volna letudni a minden ízében kellemetlen feladatot. "Van még ilyen kisajak meg nagy ajak, de elhelyezni térben nem tudom, az ember sötétben találkozik velük." – egészíti ki a rajzot némi magyarázattal. Amikor a G-pont holléte felől kérdezem, azt válaszolja, "arról általában fogalmam sincs. Volt már olyan, hogy intuitív alapon eltaláltam, bent van valahol. Rekonstruálni nem tudnám, hogy mit találtam el."


Balázsnak volt felvilágosító órája, de nem szerzett túl sok hasznosítható tudást belőle. "Úgy emlékszem, bejött a védőnő, kotonokat is lebegtetett. Nem tudom hol csúszott félre, de hogy attól okosabbak nem lettünk ahhoz képest, amit a pornóból akkorra már "megtanultunk", az biztos. Inkább tapasztalati úton szereztem tudást a női testről, és ebből is fakad, hogy nem tudom lerajzolni, anatómiailag felidézni a női nemiszervet."
Balázs a női orgazmus két fajtáját ismeri, a nevüket is tudja, egy nőgyógyászati vizsgálatot nagyjából valósághűen képzel el, a menstruációval kapcsolatban azonban vannak vakfoltjai: "a nőnek peteérése van, aztán osztódik a petesejt, aztán leválik valami".

Attila (55 éves)
"Nyolcadikban bejött az osztályfőnök és a védőnő, elmondták, hogy vannak a fiúk és a lányok. De akkor nekem már rég voltak tapasztalataim a petting terén" – kezdi Attila az iskolai felvilágosításról szóló történetét. "Meg talán a védekezésről volt még valami, hogy gumival kell, de úgy tűnt, a tanárok még nálunk is jobban várják, hogy vége legyen ezeknek a kínos perceknek, mi meg csak röhögtünk rajtuk. Mindent tapasztalatból tanultam, egyet s mást apám Playboy újságjaiból."


Attila a G-pont helyét egész pontosan meg tudja határozni, ám hozzáteszi, hogy nem rég olvasott egy cikket, amely vitatta a G-pont létezését, és ő is úgy vette észre, hogy minden nő másképp reagál az érintésére. Kevesebbet tud a menstruációról: "a peteérés miatt – a régi megsemmisül, és egy új keletkezik a két ciklus között, de nem tudom pontosan, mi vérzik ilyenkor. Tényleg, miért menstruálnak a nők?" Egy másik meglepő pillanat beszélgetésünk során, amikor a nőgyógyászati vizsgálatok kerülnek szóba. Attila tudása sem hiányos ezen a téren, és mikor arról kérdezem, mi történik pontosan a rendelőben, ezt mondja: "a nő deréktól lefelé levetkőzik, felfekszik az asztalra, aztán felteszi a lábát erre a két akármire – ezt a pornófilmekből tudom". Álljunk csak meg egy szóra! Nőgyógyászos pornófilm? – kérdezem. Attila azért megnyugtat, hogy kolposzkóp és szövettani vizsgálat azért nem volt a filmben, amit látott.

Konklúzió


Szubjektív kutatásom eredménye a következő: a körülöttem élő férfiak hajlandóak női nemiszervet rajzolni, és kényes kérdésekről beszélgetni velem, érdekli őket a női test, nem gondolnak nagy hülyeségeket róla, és szem előtt tartják mindenkori partnerük igényeit. Ebből pedig nem következik egyéb, mint hogy nagyon szerencsés vagyok, és közben tudom, hogy eredményem még országosan sem tükröz semmiféle átlagot. Amin viszont az én környezetemben is lehetne javítani: a kommunikáció és információcsere, amely talán bizonyos idő után kiküszöbölné a zavart, és segítene egymás megismerésében. Kevesebb lenne a félreértés, és senki nem érezné úgy időnként, hogy a sötétben tapogatózik.


Szöveg: Puskás Panni

A fenti írás az Üvegplafon – Meddig tart a nők szabadsága blog szerzőjének cikke. A blog 2017-ben elnyerte a GLAMOUR Women of the Yearen
Az év hősnői díjat, mert kitartóan beszélgetnek a nőkkel a problémáikról, ezáltal sokat tesznek azért, hogy a helyzetünk javuljon a társadalomban,
és felismerjük a problémákat, keressük a megoldásokat.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2019. decemberi lapszámában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)