Éld át a gyönyört egy új módszer segítségével: ezt kell tudnod a G-pont töltésről

Mindenki arra törekszik, hogy minél jobb legyen a szexuális élete. Sok nőben azonban frusztrációt kelt, ha nincs orgazmusa, ez pedig a szexuális életét is negatívan befolyásolhatja. Egy kezelés azonban - amelyet a hüvelyben végeznek el - sokkal jobb nemi életet eredményez. Hallottál már a G-pont-töltésről?

Éld át a gyönyört egy új módszer segítségével: ezt kell tudnod a G-pont töltésről
Fotó: Getty images/Glamour

A női orgazmus és a G-pont-töltés rejtelmeiről Prof. Dr. Bánhidy Ferenc szülész-nőgyógyász onkológussal beszélgettünk, aki a DermArt Buda klinikán rendszeresen végez ilyen jellegű beavatkozást.

Pontosan mi a G-pont, és hol helyezkedik el?

A G-pont egy olyan anatómiai hely, vagy helyszerű képződmény, amely nagyon aktívan részt vesz az orgazmusban azoknál a nőknél, akiknek egyébként van hüvelyi orgazmusa. Ha a hüvelyt szemből nézzük és felosztjuk tizenkét részre, mint az órát, akkor éppen tizenkét óránál helyezkedik el, befelé, körülbelül három-négy centire található a hüvely bemenetétől, a szűzhártya magasságától. Ami érezhető és látható, hogy itt azok a redők, amik a hüvelyben elhelyezkednek, talán egy kicsit kisimultabbak, mintha valami tapintható lenne. A talán szót azért használom, mert anatómiailag feldolgozott szövetmintákban csak nagyon ritkán látható az, hogy itt egy idegszövet-szaporulat lenne. Nincs teljes anatómiai bizonyíték arra, hogy ez egy létező, megfogható pont, de mégis, ha az élettani részét nézzük, akkor kimondhatjuk, hogy itt valami van, aminek a folyamatos ingerlésével el tudunk jutni az örömszerzéshez.

Van statisztikai adat arra, hogy a nők hány százalékának van orgazmusa?

Ha száz nőt veszünk alapul, akkor körülbelül 85-90 nőnek van általában orgazmusa, tehát biztos, hogy tíz nőnek a százból soha nem lesz orgazmusa. Ezen belül, ha ezt tovább bontjuk, és felbruttósítjuk ezt a 85-90 nőt százra, akiknek biztosan van orgazmusuk, akkor ebből azt lehet mondani, hogy körülbelül hetvenötnek csiklóorgazmusa van, és ebből csak huszonötnek hüvelyi orgazmusa. Természetesen azt tudni kell, hogy nincs olyan orgazmussal rendelkező hölgy, akinek csak hüvelyi orgazmusa lenne. A hüvelyi orgazmus az egy csatlakozó dolog, más úton-módon is lehet érni - akár például a mell ingerlésével. Ez csak azoknál fordul elő, akiknek biztosan van csikló által előidézett orgazmusuk.

Milyen technikával dolgozik a G-pont feltöltés során, milyen anyagot juttatnak a területbe?

Amikor a G-pontot szeretnénk feltölteni, ez különböző technikákkal, különböző anyagokkal, módszerekkel lehetséges. Ma már leginkább a hialuronsav használatát javasoljuk, mi is ezt használjuk. Felmerülhet másfajta anyag, akárcsak – nagyon ritkán – saját vérnek a bejuttatása, de a modern vizsgálatok inkább azt mutatják, hogy több lenne a mellékhatás, ezért ezt nem erőltetjük.

Mi a különbség aközött, hogy a hialuront az arcba vagy a hüvelybe juttatják?

Egy pici kis különbséget el kell árulni: hialuronsav és hialuronsav között is van különbség. Attól függ, hogy mennyire rugalmas, mennyire sok benne a keresztkötés: attól függően alakul a hilauronsav állaga, a konzisztenciája, a puhasága. Az arcon nem ugyanazt a hialuronsavat kell alkalmazni, amit a hüvelyben történő feltöltéshez, mert teljesen mást várunk el tőle. A hüvelyben való feltöltéshez egy sokkal keményebb fajtáját érdemes használni, ami ezáltal könnyebben elérhetővé válik, és körülírható, ellentétben mondjuk egy látható területen (például ajkak, arc) történő töltésnél. Ott szerintem sokkal fontosabb a rugalmasság, hogy a domborzati viszonyokhoz jobban tudjon alkalmazkodni ez a hialuronsav, ellentétben azzal a hellyel, ahol gyakorlatilag látszódni nem fog.

Akinek nincsen hüvelyi orgazmusa, annak a kezeléstől lehet majd?

A válasz sajnos nem. Akinek eddig nem volt hüvelyi orgazmusa, az valamilyen szinten biztos, hogy törekszik rá, hogy jobb legyen a nemi élete. Azt ne várjuk el, hogy orgazmusa lesz a töltéstől. Azonban nemcsak az a lényeg, hogy hova érünk el, hanem, hogy milyen az út odáig: hogyha ez a nemi élet minőségét, az érzékenységet javítja – mert az nem kérdés, hogyha valamihez jobban hozzá lehet érni, azt könnyebben lehet ingerelni – akkor már eredményt értünk el. Több páciensem, akiknek korábban nem volt hüvelyi orgazmusa, rájött, hogy már nem is törekszik erre, hogy elkerülje a folyamatos kudarcélményt. Miután megcsináltuk az első feltöltést, azt többen vették észre, hogy a hüvelyi nemi élet – ami a szexnek nagy részét lefedi – minőségi javulást hozott. Ha ez így működik, de nincs hozzá orgazmus, akkor is tudunk segíteni.

Mennyire fájdalmas a kezelés?

Maga a kezelés fájdalomcsillapításban történik, tehát a területet lidokainnal injekciósan érzéstelenítjük. A hüvelyről fontos tudni, hogy mind érzékenységben, mind gyógyulási hajlamban fantasztikus területe a női testnek. Az érzéstelenítés után gond nélkül, fájdalommentesen be tudjuk juttatni a megfelelő milliliter (változó, hogy mennyire van szükség) hialuronsavat erre a pontra.

Mennyire tartós a G-pont töltés? Milyen gyakran kell megismételni a kezelést?

Ez attól függ, hogy a páciens szervezete mennyire tudja gyorsan vagy lassan, az úgynevezett hialuronidáz enzimmel, lebontani a szervezetben megjelenő hialuronsavat. Tudjuk, hogy ez máshol is megjelenhet, illetve más szépészeti beavatkozás után is bizonyos idő alatt megtörténik a lebontás, de ez az idő nagyon egyéni. Nem lehet pontosan megmondani, hogy kinél mennyi idő, de azt ki lehet mondani, hogy ezek a keresztkötött hialuronsavak eléggé tartósak, tehát jó néhány hónapig megőrzik az állóképességüket. Akinek elsőre hatásos és minőségi változást eredményezett, az biztos, hogy amikor érzi ennek a csökkenését, visszajön, és kérni fogja újból a kezelést.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról