18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Hogyan néz ki egy punci?

2020.május.1.

Akárcsak a melleink, a puncink is nagyon sokféle lehet. A fölötte található puha dombocska a szeméremdombunk, más néven vénuszdombunk. Összezárt combokkal ennyi látszik egy punciból, de amit általában a női nemi szerv alatt értünk, az az a rész, ami így nem látszik: a szeméremajkak és minden, amit azok takarnak. Ha valahol szimbólumként akarják megjeleníteni a puncit, gyakran ábrázolják háromszögként a szeméremdombra, illetve az ott található fanszőrzetre, vagy rombuszként, a szeméremajkakra utalva.

Hogyan néz ki egy punci?
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

3D-ben viszont nagyon változatos lehet a színe, a formája, a szeméremajkak mérete, a szeméremdomb szőrzete. Egyszóval ahogy nincs két egyforma mell vagy ujjlenyomat, úgy nincs két egyforma punci sem – és mindegyik a maga módján szép.

2. Milyen részei vannak, hogyan épül fel?

A szeméremajkakat úgy érdemes elképzelni, mint egy két körben nyíló virág szirmait: a kívül találhatóak a nagyajkak, az általuk közrefogott redők pedig a kisajkak, de a méretük nem feltétlenül tükrözi a nevüket. A kisajkak sokszor a pubertáskor során (amikor a szeméremajkak színe is megváltozik) nagyobbra nőnek a nagyajkaknál, és fodrozódni kezdenek, így bár belül vannak, kilátszanak – ez teljesen normális és természetes.

A külső szeméremajkak találkozásánál van egy kapucni-szerű bőrredő, emögött található a csiklónak (vagy más néven klitorisznak), a punci talán legérzékenyebb részének a vége: ez egy kb. zöldborsó nagyságú, izgalmi állapotban kitapintható dudor. Alatta, a kisajkak között pedig két nyílás bújik meg: az egyik a húgycső-, a másik a hüvelynyílás, az utóbbi "bejáratát" pedig a szűzhártya védi. Mögötte kezdődik maga a hüvely (vagy más néven vagina): ez egy nagyon rugalmas, izmos cső, ami szex közben, illetve a szülés során az eredeti mérete többszörösére képes tágulni.

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

A cikk a Yelon közreműködésével készült. A Yelon (You arE not aLONe) arról szól, hogy nem vagy egyedül a kérdéseiddel. Legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és közélet dolgairól, mi mindig tényszerű és tabumentes válaszokra törekszünk. Információra van szükséged? Gyere, gondolkodjunk együtt! Olvasd a cikkeinket, vagy tedd fel kérdéseidet a chaten, névtelenül és ingyenesen. A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány programja.

A Yelon azt gondolja, hogy ezt a cikket nem csak felnőttek olvashatják. A jelenleg érvényes törvények miatt azonban minden olyan tartalom, ami a szexualitásra utal vagy a szexualitást közvetlenül ábrázolja, 16-os vagy 18-as korhatáros. De csak kevesen tudják, hogy – szintén a törvények – már 12 éves kortól megengedik, hogy egy gyerek szexeljen. Nem furcsa, hogy a szexualitással kapcsolatos információktól elzárják a fiatalokat, de azt engedjik nekik, hogy szexeljenek? A www.yelon.hu oldalon egyetlen gyereknek sem kell idősebbnek hazudnia magát, ha a szexualitásról szeretne tabuk nélkül, biztonságos információhoz jutni.

Ez is érdekelhet

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet