18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Hogyan néz ki egy punci?

2020.május.1.

Akárcsak a melleink, a puncink is nagyon sokféle lehet. A fölötte található puha dombocska a szeméremdombunk, más néven vénuszdombunk. Összezárt combokkal ennyi látszik egy punciból, de amit általában a női nemi szerv alatt értünk, az az a rész, ami így nem látszik: a szeméremajkak és minden, amit azok takarnak. Ha valahol szimbólumként akarják megjeleníteni a puncit, gyakran ábrázolják háromszögként a szeméremdombra, illetve az ott található fanszőrzetre, vagy rombuszként, a szeméremajkakra utalva.

Hogyan néz ki egy punci?
Fotó: Shutterstock
Hogyan néz ki egy punci?
Fotó: Shutterstock

3D-ben viszont nagyon változatos lehet a színe, a formája, a szeméremajkak mérete, a szeméremdomb szőrzete. Egyszóval ahogy nincs két egyforma mell vagy ujjlenyomat, úgy nincs két egyforma punci sem – és mindegyik a maga módján szép.

2. Milyen részei vannak, hogyan épül fel?

A szeméremajkakat úgy érdemes elképzelni, mint egy két körben nyíló virág szirmait: a kívül találhatóak a nagyajkak, az általuk közrefogott redők pedig a kisajkak, de a méretük nem feltétlenül tükrözi a nevüket. A kisajkak sokszor a pubertáskor során (amikor a szeméremajkak színe is megváltozik) nagyobbra nőnek a nagyajkaknál, és fodrozódni kezdenek, így bár belül vannak, kilátszanak – ez teljesen normális és természetes.

A külső szeméremajkak találkozásánál van egy kapucni-szerű bőrredő, emögött található a csiklónak (vagy más néven klitorisznak), a punci talán legérzékenyebb részének a vége: ez egy kb. zöldborsó nagyságú, izgalmi állapotban kitapintható dudor. Alatta, a kisajkak között pedig két nyílás bújik meg: az egyik a húgycső-, a másik a hüvelynyílás, az utóbbi "bejáratát" pedig a szűzhártya védi. Mögötte kezdődik maga a hüvely (vagy más néven vagina): ez egy nagyon rugalmas, izmos cső, ami szex közben, illetve a szülés során az eredeti mérete többszörösére képes tágulni.

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

A cikk a Yelon közreműködésével készült. A Yelon (You arE not aLONe) arról szól, hogy nem vagy egyedül a kérdéseiddel. Legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és közélet dolgairól, mi mindig tényszerű és tabumentes válaszokra törekszünk. Információra van szükséged? Gyere, gondolkodjunk együtt! Olvasd a cikkeinket, vagy tedd fel kérdéseidet a chaten, névtelenül és ingyenesen. A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány programja.

A Yelon azt gondolja, hogy ezt a cikket nem csak felnőttek olvashatják. A jelenleg érvényes törvények miatt azonban minden olyan tartalom, ami a szexualitásra utal vagy a szexualitást közvetlenül ábrázolja, 16-os vagy 18-as korhatáros. De csak kevesen tudják, hogy – szintén a törvények – már 12 éves kortól megengedik, hogy egy gyerek szexeljen. Nem furcsa, hogy a szexualitással kapcsolatos információktól elzárják a fiatalokat, de azt engedjik nekik, hogy szexeljenek? A www.yelon.hu oldalon egyetlen gyereknek sem kell idősebbnek hazudnia magát, ha a szexualitásról szeretne tabuk nélkül, biztonságos információhoz jutni.

Ez is érdekelhet

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe