Köddé vált a pasi? Ezt a 3 dolgot tedd!

2015.július.14.

Szinte minden nő átélte már azt a rettenetes érzést, amikor a férfi, akivel még csak ismerkedik vagy már éppen belekezdett egy kapcsolatba, hirtelen eltűnik. Ha megtörtént, már nem tehetsz ellene semmit, azért viszont igen, hogy a lehető leghamarabb talpra állj, és megtaláld a valóban hozzád illő férfit. Íme, mit ne tegyél semmiképpen, ha minél előbb föl akarsz épülni a csalódásból!

Múlt heti cikkünkben leírtuk, mi az, amit nem szabad ilyenkor tenni, most pedig folytatjuk a megszívlelendő Tedd!-ekkel.

1. Foglald el magad
Öröm az ürömben, hogy az ilyen eltűnősdit általában a kapcsolat udvarlási szakaszában szokták eljátszani egyes emberek, így az esetek többségében nincs szükség hosszas gyászfolyamatra ahhoz, hogy lezárd a dolgot magadban. Ha ügyesen betartottad a Ne tedd!-eket, akkor egy héttel az udvarlód eltűnését követően már biztosan egészen jól vagy. Reméljük, eddig sem a négy fal között itattad az egereket, de ha mégis, akkor most nincs mese, ideje belevetned magad az élet örömeibe. Itt semmiképpen sem búfelejtő italozásokra vagy pasizásra gondolunk, hanem olyan örömöt okozó dolgokra, amik építően hatnak rád. Szervezz minden napra valamit: mozit a barátnőddel, társasozást a barátaiddal, menj el kiállításokra, színházba, koncertre, légy nyitott az új, érdekes helyzetek és emberek felé. Ha egyedül akarsz lenni, akkor is valami szórakoztató dolgot tegyél: nézz meg egy érdekes, elgondolkodtató filmet, vagy űzd a kedvenc sportodat. Minél kevesebb időd jut a rágódásra és az önsajnálatra, és minél több az örömre, annál gyorsabban lábalsz ki a füstbe ment szerelem miatti rossz kedvedből.

2. Egy kis viselkedésterápia
Nem csodálkoznánk, ha a Ne tedd!-ek 2-es pontját lenne a legnehezebb betartanod, vagyis azt, hogy ne gondold azt, tehettél volna bármit is a pasi eltűnése ellen. Tudjuk, milyen nehéz nem agyalni naphosszat azon, mi történhetett volna, ha mást mondasz, máshogy nézel stb. Arról nem is beszélve, amikor órákat töltesz azzal, hogy leskelődsz, nyomozol a pasi után a közösségi oldalakon (vagy a kedvenc kávézójában!). Az efféle rágódás azonban semmilyen haszonnal, ám annál több kárral jár. Például azzal, hogy el sem tudod kezdeni kiheverni a dolgot, mert folyton visszatérsz az origóhoz, és görcsösen meg akarod fejteni azt, amit nem lehet. Ám nem feltétlenül kell megvárnod, amíg magadtól könnyed és laza leszel. Gondolhatsz úgy a problémára, mint egy fogyókúrára vagy a cigiről való leszokásra. Az első lépés, hogy határozottan értsd meg, le kell szoknod arról, hogy a pasin gondolkodsz, vagy utána nyomozol. Tiltsd meg magadnak! Ha elsőre nagyon ijesztő, gondolkodj napokban vagy órákban. Mondjuk, határozd el, hogy két napig nem nézed meg a Facebookját. Ha folyton abban reménykedsz, hogy rád ír, kapcsold ki néha a telefonodat. Talán viccesen hangzik, de hidd el, csupán azzal, hogy megteremted az illúzióját annak, hogy te szabályozod, mikor érhet el, idővel tényleg felülkerekedsz a szituáción. A barátaidtól is kérhetsz segítséget. Mondjuk, beszéld meg a legjobb barátnőddel, hogy ha rád tör a nyomozhatnék, akkor fölhívod vagy találkoztok, és szigorúan másról beszélgettek. Az is nagyon jó ötlet, ha megbeszélitek a barátaiddal, hogy, mondjuk, három napig egy szót sem ejtetek a helyzetről. Ha pedig egyedül vagy, és kezdesz rágódni, azonnal tedd be a kedvenc sorozatodat, vagy csapd föl a fejhallgatót és indulj el sétálni a kedvenc zenédre.

3. Fejleszd az önbizalmadat, és tanulj meg boldog lenni magadtól is
Minél inkább a saját kezedben van a boldogságod, a jó kedved kulcsa, annál kevésbé viselnek meg a tőled független történések. Már az nagyon sokat elmond rólad, hogyan reagálsz a pasi eltűnésére. Az ugyanis biztos, hogy egy mély, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló kapcsolatból senki nem lép ki csak úgy szó nélkül. Ha te már az esküvőt tervezgetted, ő pedig csak úgy lelépett, akkor – természetesen csak miután már begyógyultak a sebeid – érdemes megvizsgálnod, hogyan tudott valaki, akinek nem voltak komoly szándékai így becsapni. Talán a megmentődet látod minden férfiban, mert csak általuk tudod kifejezni magadat? Talán boldogtalannak érzed az életed, és a szerelembe mint mentőövbe kapaszkodsz? Talán nincs elég önbizalmad, és már annak is örülsz, ha valaki foglalkozik veled? Azt nem mindig tudod befolyásolni, mások hogyan viselkedjenek veled szemben, de azt igen, te hogyan reagálsz másokra. Mindig lesznek emberek, akik akarattal vagy akaratlanul bánthatnak, de tudnod kell, hogy ez róluk és nem rólad szól. A pár nélkül töltött időszakokat arra kell használni, hogy megerősítsd az önbizalmadat, hogy legyen egy reális önértékelésed, és akkor senki sem fog tudni többé bábuként rángatni.


Ez is érdekelhet

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?