18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

6 jel, hogy szexuálisan nem vagytok kompatibilisek egymással a pároddal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szexualitás egy párkapcsolat alappillére, lehet ugyan nélküle élni, de egy fizikailag és lelkileg is kielégítő élethez nélkülözhetetlen. De mi van akkor, ha nagyon szeretitek egymást, és egyébként minden klappol, a szexben viszont úgy érzitek, nem passzoltok össze? Utánajártunk, melyek azok a jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy a szex terén nem vagytok kompatibilisek egymással, és adunk némi útmutatót is, hogy mi lehet ilyenkor a megoldás.

Ha ezt a 7 jelet véled felfedezni a kapcsolatotokban, lehetséges, hogy nem vagytok szexuálisan kompatibilisek egymással
Ha ezt a 6 jelet véled felfedezni a kapcsolatotokban, lehetséges, hogy nem vagytok szexuálisan kompatibilisek egymással
Fotó: Prodimedia

A szexuális összeférhetetlenség a kisebb-nagyobb bosszúságoktól kezdve a nagyobb vitákon át egészen a párkapcsolat haláltusájáig vezethet - főként, ha a problémák szőnyeg alá vannak söpörve. Amikor emberi kapcsolatokról van szó, az az általános szabály, hogy ha egy problémát figyelmen kívül hagyunk, annak jelentősége megnő, mely haraghoz és belső feszültséghez vezethet mindkét fél részéről. A szexuális inkompatibilitás például egy olyan égető kérdés, amit mindenképpen érdemes körbejárni, és nemcsak együtt, hanem külön-külön is. Első lépésként figyeld meg, hogy az alábbi állítások jellemzőek-e rátok - ha a nagy részük igen, akkor sajnos esélyes, hogy szexuálisan nem vagytok kompatibilisek egymással.

1. A párodnak nincs igénye a szexre

Mindenkinek más a szexuális étvágya, van aki többször igényli a hancúrozást, míg más kevésbé, ami teljesen rendben van, ha az igényeiteket tekintve valahol félúton találkoztok. Akkor kezdődik a baj, amikor az egyik fél nagyon szeretné, míg a másik szíve szerint lemondana róla, mert nem kívánja, vagy egyáltalán nem tartja fontosnak. Nagyon rossz érzés tud lenni, amikor a párunk visszautasít, és ha nem érezzük kívánatosnak magunkat mellette - ez komoly lelki problémákat is okozhat a későbbiekben, hiszen igenis fontos, hogy a nőiességünket megélhessük a szexualitásban is.

2. Taszító számodra az, amire a partnered vágyik

Ha a párod szereti, ha megkötözik, és te is kapható vagy a játékra, úgy nincs az égvilágon semmi gond, viszont ha undorító és lealacsonyító az elmédben a gondolat, hogy a szerelmed ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön - még ha ez az ő kívánsága is -, akkor az idő előrehaladtával valószínűleg ez egyre kellemetlenebbé válik majd számodra. A szexuális preferenciák közötti nagy hézagok komoly gondokat okozhatnak nemcsak a nemi életetekben, hanem a kapcsolatotokban is.

3. Feszengtek egy-egy szexjelenet láttán

Talán furán hangzik, de nagyon is árulkodó jel lehet, ha filmezés közben kényelmetlenül érzitek magatokat, vagy kifejezetten feszengtek egy-egy sikamlós jelenet láttán. Szintén szexuális inkompatibilitásra utalhat az, ha szex közben nem szívesen néztek egymásra, és vagy éppen tudatosan olyan pózokat választotok, amiknél háttal vagytok egymásnak. Ez a fajta testbeszéd is azt mutatja, hogy könnyebb elkerülni a témát, mintsem nyíltan megbeszélni, hogyan tanulhatnátok meg más módokon kapcsolódni egymáshoz. Pedig erre csak biztatni tudunk titeket!

Innen tudhatod, hogy csak szexuálisan vonzódik hozzád a másik, de nem akar kapcsolatot

Innen tudhatod, hogy csak szexuálisan vonzódik hozzád a másik, de nem akar kapcsolatot

4. Taszítónak találod a párod testét

Kényes kérdés, és nagyon kellemetlen még belegondolni is, hiszen ha igazán szeretünk valakit, akkor automatikusan kívánatosnak is találjuk, nem? Alapvetően igen, azonban ha nincs fizikai vonzalom, azaz “kémia”, akkor előfordulhat, hogy bármennyire is imádjuk a másik lelkét, a testére akkor sem fogunk tudni beindulni. És itt nem arról van szó, hogy megváltozott a teste valami miatt, hanem, hogy nincs meg az a tűz, ami forrón tartaná az ágyat.

5. Kifogásokat keresel, hogy "megúszd a szexet"

Felkelsz korábban, amikor ő még alszik, vagy hamarabb elalszol, mint ő, hogy elkerüld még a lehetőségét is annak, hogy szexre kerülhessen a sor? Sokszor nehéz bevallani még magunknak is, hogy nem vagyunk elégedettek a szexuális életünkkel, de hidd el, elsősorban neked kell kiderítened, pontosan miért kerülöd az együttléteket.

6. Másra gondolsz az ágyban

A legjobbakkal is megesik néha, hogy elkalandozik a figyelme szex közben, és másról fantáziál. Azonban ha rendszeresen azon kapod magad, hogy az exeden vagy valaki máson jár az eszed, és annak a valakinek az érintésére, csókjaira vágysz, úgy át kell gondolnod, hogy valóban a jelenlegi pároddal tervezed-e a jövődet.

A szexuális összeférhetetlenséggel kapcsolatos problémák egyáltalán nem ritkák, és bár rossz érzést kelthet bennünk, közel sem kell a kapcsolat végét jelentenie. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a kommunikáció és az őszinteség - utóbbi saját magunkkal szemben is. Ha pedig úgy érzitek, nem tudjátok megoldani, akkor se adjátok fel, mert ez is a kapcsolatotokon való közös munka része, melynek biztosan meglesz a gyümölcse. Bátran forduljatok szakemberhez, aki segíthet nektek újra közös nevezőre jutni az ágyban (is)!

Forrás: talkspace.com, choosingtherapy.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)