18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mi kell a jó szexhez? Egy jó partner. Vagy mégsem?

2022.február.8.

Mitől lesz jó egy szeretkezés? Sokan válaszolnák erre azt, hogy ha a partnerük jó az ágyban, ha ő figyelmes, odaadó, akkor minden adott a tűzijátékhoz. Pedig a jó partner még nem elég, mint ahogy az se feltétlenül megoldás, ha szakítással igyekszünk orvosolni a rossz szexuális életünket.

Nem egy kliensem érkezett már hozzám panaszkodva, hogy gondjaik vannak a szex terén. Azt tapasztaltam, azoknál a pároknál, ahol a segítségkérő fél szerint mindig a másik tehet a problémáról (például nem akarja elégszer, nem nyitott az újdonságokra, nem teljesíti minden vágyukat), ott nem történik változás. Az, aki kizárólag a másikban keresi a hibát, nem nyitott arra, hogy megnézze, esetleg ő miben fejlődhetne. Márpedig ha valahol nem elég jók a szeretkezések, az nagy valószínűséggel mindkettőjükön múlik.

Ahol gondok vannak, ott általában nem a partnercsere fog megoldást nyújtani.

A fent említett panaszkodó kliensek esetében sokszor végül kiderül, hogy nem egyedül a partner hibás, hisz ők maguk sincsenek igazán tisztában a vágyaikkal, a testük működésével, vagy ha mégis, nem tudják sértődésmentesen kommunikálni a vágyaikat a másik felé.

Hiába ismerik a párjuk hibáit, az egyetlen személy, akin valóban változtatni tudnának, azok saját maguk. Ha fantasztikus szexuális életet szeretnének, azt szoktam javasolni, saját magukat kezdjék el fejleszteni. Hogyan? Az alábbiakban első lépésként összegyűjtöttem néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan ismerheted ki jobban a tested, és hogyan adhatsz útmutatást a párodnak ahhoz, hogy fantasztikus gyönyörökhöz juttathasson téged.

Ismerd meg a tested!

Sokkal célravezetőbb úgy kitapasztalni a saját erogén zónáid rejtelmeit, ha egyedül gyakorolsz, hiszen amikor ott van veled a párod, egyből „bezavarnak” a képbe az ő igényei, tettei, és az esetleges megfelelési vágyad is. Nem azt akarom mondani, hogy ne vele legyen a legjobb szeretkezni, de ha valóban meg akarod ismerni magad, jobb, ha erre az önmunkára őt nem hívod meg eleinte. (Hisz a naplód se vele írnád meg, ugye?)

Figyeld a tested!

Simogasd, csipkedd, karmolászd! Vegyél magadhoz egy jó masszázsolajat, és azzal fedezd fel az intim területeidet is (a kókuszolaj igazi kincs ehhez!), hisz így még selymesebb, sikamlósabb, édesebb élményben lehet részed.

Adj időt az önfelfedezésnek!

Ne zavard le öt perc alatt, rendszeresen szánj rá időt, akár hetente egy órát is! Lehet, hogy eleinte ez soknak tűnhet, és azt érzed, neked erre nincs időd, vagy ezt te nem érdemled meg. Pedig hidd el, nagyon is jár neked az énidő, az önkényeztetés!

Gyakorolj szexjátékszerekkel!

Legyen a dildó a tanulópartnered, és kísérletezd ki vele, mikor milyen irány, milyen pontok, milyen tempó, milyen mélység esik neked jól!

Gyakorold a kommunikációt is!

Ha már kitapasztaltad a dildóddal, mit is szeretsz, képzeld oda a párod, és játssz el gondolatban azzal, hogy hogyan irányítanád őt ebben a helyzetben! A fantáziádban a legjobb hangulatában képzeld el a partnered: olyannak, aki örömmel és izgalommal teljesíti a kéréseid. Hidd el, ha erre hangolod magad, a kedvesed is nyitottabb lesz a kéréseidre, irányításodra, visszajelzéseidre, mint akkor, amikor azzal a feltételezéssel közelítesz hozzá, hogy „ez neki úgysem fog tetszeni”.

Ha tovább fejlesztenéd magad a szex terén, jó hírem van! Nem csak az Ébredő Szexualitás Blogon és YouTube csatornán találkozhatsz a tippjeimmel, hanem mostantól itt, a Glamourban is!

PoliLili, Ébredő Szexualitás

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Sztárhírek

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Monitor

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz