18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Miért (nem) számít megcsalásnak a pornó?

2021.május.22.

Nagyon sokféle kapcsolat van a monogámtól a nyitotton át a poliamoriáig, és ugyanaz a kapcsolat is változhat az idők során. Mindegyik jó lehet, ha jó azoknak, akik részt vesznek benne. Ennek megfelelően viszont minden kapcsolatnak mások a "szabályai"– ezek pedig akkor tudnak jól működni, ha egyrészt az érintettek közösen alkotják meg őket, másrészt tiszták és átláthatóak. Vagyis ha csak az egyik fél tud róla, hogy a kapcsolatuk nyitott; vagy a másik csak azért fogadja ezt el, mert fél, hogy különben elveszíti a párját; esetleg mindketten nyitottnak gondolják a kapcsolatukat, de az egyik fél számára ez a nyitottság a csókig, míg a másik számára az ágyig terjed – akkor valaki valószínűleg csalni, valaki pedig sérülni fog.

Miért (nem) számít megcsalásnak a pornó?
Fotó: Getty Images

A pornó ugyanilyen kérdés, amit azzal érdemes tisztázni, akit érint. Lehet olyan, akinek gond nélkül belefér, akár még partner is lesz benne. Lehet, hogy valakinek csak bizonyos feltételekkel oké. És lehet olyan is, akinek ez egyértelmű válóok. Ha viszont ismeritek egymás vágyait, azok mozgatórugóit, határait, akkor tekintettel tudtok lenni ezekre, és jó eséllyel közösen meg tudjátok találni azt a megoldást, amiben senkinek nem kell sérülnie: sem azért, mert titkolóznia kell valami miatt, ami számára természetes, sem azért, mert például azt kell megélnie, hogy nem elég a másiknak. És ez csak kettő a lehetséges gondolatok közül, amit a pornónézéshez társíthatunk, de ahány ember, annyi előfeltevés. Szóval a legjobb, amit tehettek, ha megbeszélitek, hogy ki hogyan éli meg ezeket a dolgokat, és hogyan tudnátok a másik érzéseit tiszteletben tartva a saját vágyaitokat is megélni.

A lányok miért ˝ribancok˝ és a fiúk miért ˝menők˝, ha sok fiúval/lánnyal fekszenek le?

A lányok miért ˝ribancok˝ és a fiúk miért ˝menők˝, ha sok fiúval/lánnyal fekszenek le?És ha másra gondolok szex közben, az megcsalás?

Alapvetően az ember a gondolataiért, az érzéseiért nem tartozik felelősséggel. A felelőssége ott kezdődik, hogy mihez kezd aztán ezekkel, hogy mit valósít meg belőlük. Ha szex közben eszedbe jut valami, ami nem az, akivel épp vagy (legyen az a másnapi to-do listád, az előző éjszakai álmod vagy egy másik ember), az alapvetően egy teljesen természetes és normális dolog. Ha viszont végig arra kellene gondolnod, hogy "jaj, csak nehogy XY-ra gondoljak", az már valószínűleg kevésbé lenne az.

A cikk a Yelon közreműködésével készült. Ha szívesen olvasnál még szexről, kapcsolatokról, a tested működéséről, látogass el a weboldalukra! A Yelon egy anonim chatet is működtet, ahol a 10–18 évesek saját kérdéseiket tehetik fel szakembereknek, és bármiről beszélgethetnek, ami érdekli őket.

Ez is érdekelhet

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát