18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Napi szex: 4 alapvető kérdés a szexről, amit nem mertél feltenni

2021.augusztus.1.

Mivel a szexuális életünkről viszonylag ritkán beszélünk, ezért aztán egy csomó kérdésben könnyen elbizonytalanodunk. Nálunk nem szokás a kétségeinkkel, problémáinkkal szexuálpszichológushoz fordulni. De most képzeld el, hogy mégis alkalmad van feltenni azokat a kérdéseket, amikre tényleg szeretnél választ kapni!

Napi szex: 4 alapvető kérdés a szexről, amit nem mertél feltenni
Fotó: Shutterstock

Nos, valószínűleg legalább egy az alábbi négyből benned is felmerült már, leginkább azért, mert több szakember szerint is ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések. A kérdéseket természetesen nem hagyjuk megválaszolatlanul!

4 alapkérdés és válasz a szexről

Csak az én puncim ilyen furcsa?

Nyugodj meg, nagyjából mindenkié ugyanilyen furcsa! Függetlenül attól, hogy a pornófilmekben mindenkinek nagyon esztétikus és szimmetrikus a nemi szerve, a valóságban mindenkinek máshogy néz ki. Teljesen normális, ha nem egyformák a kisajkaid, ha pici, vagy ha nagyobb a klitoriszod. Nincs általános sztenderd, aminek meg kell felelnie. Szóval, minden valószínűség szerint tök normális vagy odalent!

Normális dolog, hogy arról fantáziálok, hogy nőkkel szexelek, bár heteroszexuális vagyok?

Nincs okod az aggodalomra, ez is teljesen normális! Az erotikus fantáziád lehet jóval élénkebb, mint azok a vágyak, amiket tényleg szeretnél is kielégíteni. Egy csomó dolog lehet izgató számodra, de ez még jelenti azt, hogy feltétlenül a valóságban is erre vágynál. Vadidegennel szeretkezni, kiszolgáltatottnak lenni, nyilvánosan szeretkezni, orgiában részt venni, vagy éppen azonos neműkkel szeretkezni - mindezek nagyon gyakori fantáziák, de ez még nem jelenti, hogy akármelyiket szeretné valaki a valóságban is átélni. A képzelet és valóság remekül megfér egymás mellett. Emiatt ne szorongj! (Viszont, és ez szintén nagyon fontos: nem bűn, és nem szégyen, ha esetleg végül mégis arra a következtetésre jutsz, hogy a saját nemedhez vonzódsz.)

Íme minden, amit tudnod kell a férfiak erekciójáról

Probléma, ha nincs orgazmusom szex közben?

Igazából nem feltétlenül. A felmérések szerint egy sima aktus során, minden egyéb stimulálás nélkül csak a nők negyedének van orgazmusa (tehát hüvelyi orgazmusa). Ez persze nem túl jó arány, és szerintünk dolgoznod is kell ezen, hiszen te is megérdemled az orgazmust, de ha a behatolástól nem jutsz el a csúcsra, akkor ezen felesleges szoronganod. Ha a partnered kézzel, vagy szájjal izgatja a csiklód, kipróbáltok szexuális segédeszközöket, vagy egyszerűen csak te magad juttatod önmagad a csúcsra, az is ugyanolyan teljesértékű kielégülés lehet. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy gyakran pont az teszi görcsössé a párokat, hogy mindenképpen a csúcsra akarják juttatni a partnerüket.

Az intimitás, a meghitt együttlét sokkal fontosabb, az orgazmus nagy hab a tortán, lehet, hogy könnyebben megkapod, ha nem célként tekintesz rá. (Viszont, és ez igazán fontos, ez mindig a te döntésed kell, hogy legyen. Az nem oké, ha azért nincs orgazmusod, mert a párodat nem érdekli a te örömöd. Ha neked orgazmussal tejlesértékű a szex, akkor semmiképpen ne mondj le róla.)

Normális, hogy nem szeretem az orált?

Az orális szex ma szinte népszerűbb (a médiában, felnőttfilmekben), mint a szeretkezés, de ez viszonylag újkeletű dolog. Igazából a másik nemi szervének megérintése, pláne szájjal, sokáig tisztátalan dolognak számított, ezt a kulturális örökséget valamennyire magunkban hordozzuk. Ha mindkét fél örömét leli benne, akkor gyakorlatilag szinte mindenféle szexuális érintkezést normálisnak tarthatunk. Persze, a fő hangsúly itt azon van, hogy mindkét fél tényleg örömét leli benne. Ez egyben azt jelenti, hogy neked jogod van arra, hogy ne rajongj az orális szexért, van aki csinálni szereti, de nem szereti, ha neki csinálják, és előfordul mindez fordítva is, ahogy az is, ha valaki mindkét módon imádja, és az is, hogy valaki se egyiket, se a másikat nem szereti. Fogadd el, bárhogy is érzel, az teljesen normális, nincs olyan norma, amihez muszáj lenne igazodnod.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói