18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Napi szex: 9 dolog, amit egy nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról

2021.augusztus.24.

Ugyan nagyon sokat foglalkozunk a szexszel, de hajlamosak vagyunk egyoldalúan látni a dolgokat. A magazinok nagy része azzal van elfoglalva, hogy mit kellene csinálni a nőnek, hogy a párja hihetetlen örömöket éljen át, és soha ne gondoljon arra, hogy más nővel bújjon ágyba. Oké, világos, hogy évszázadokon keresztül a nő szexualitása senkit nem érdekelt, és nem igazán merült fel, hogy egy aktust jó lenne a nőnek is élveznie.

Napi szex: 9 dolog, amit egy nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról
Napi szex: 9 dolog, amit egy nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról
Fotó: Shutterstock

Be kell látni azonban, hogy az sem feltétlenül igazságos hozzáállás, ha férfiak valahogy mindig úgy jelennek meg, mint akik mindig készek a szexre, és valójában csak arra várnak, hogy letolhassák a nadrágjukat, és behatolhassanak. A szeretkezés számukra is emocionális dolog, és nyilván vannak összetettebb vágyaik is az orgazmuson kívül.

Összegyűjtöttünk 9 olyan dolgot, amit érdemes lenne észben tartanunk a férfiak szexualitásáról:

A dicséret hatással van rájuk

Egyáltalán nem igaz, hogy a férfiak annyira a libidójuk hatása alatt állnak, hogy valójában az aktuson kívül semmi nem foglalkoztatja őket. A dicséret, a bók éppen úgy katalizálja az önbizalmukat és a szexuális energiájukat, ahogy a nőknek. Teljes tévedés, hogy a férfiaknak nincs szüksége például a megjelenésük dicséretére. Igen, a nők önbizalmát alááshatja, ha úgy érzik, hogy nem mernek levetkőzni a párjuk előtt, mert szégyellik, hogy kicsi a mellük, nem elég formás a fenekük, vagy zsírpárnáik vannak ott, ahol nem szeretnék. A férfiak is tele vannak bizonytalansággal, és nem, nem csupán amiatt aggódnak, hogy a péniszük nem elég nagy, de zavarja őket, ha kopaszodnak, ha túl szőrösek, ha nem elég izmosak. Szóval, a bókok nekik is ugyanannyira fontosak, mint a nőknek.

Ez a 6 leggyakoribb szexuális probléma a párkapcsolatban

Ez a 6 leggyakoribb szexuális probléma a párkapcsolatbanFélnek az intimitástól

Nagyon furcsa, de egészen óvodás korig a fiú gyerekek sokkal inkább hajlamosak arra, hogy kimutassák az érzéseiket, vagy beszéljenek azokról. Ezt nem mi állítjuk, hanem kutatások bizonyítják, hogy sok tekintetben a fiú gyermekek szenzitívebbek a lányoknál életük első éveiben. Mi történik velük később? Nos, a társadalom működése nem csak a lányokat terelgeti egy bizony irányba, ami mint azt pontosan tudjuk arra trenírozza őket, hogy ők gyengébbek, esetleg nem olyan okosak stb., hanem bizony a fiúkat is. A fiúkat arra ösztönzi a társadalom, hogy nem illik nyafogni, és ahogy a lányoktól az óvoda, iskola elvárja a lányos viselkedést, a fiúktól elvárja a fiúsat. Ennek az egyik legfájdalmasabb következménye, hogy leszoknak arról, hogy kimutassák az érzéseiket, beszéljenek róluk, az ugyanis a gyengeség jele lenne - a társadalom szerint. Ezeket a gátakat felnőttként nagyon nehéz áttörni, szóval a fiúk nem feltétlenül bumfordiak az ágyban, amikor például az aktus után magukba zárkóznak, egyszerűen csak elveszítették a képességüket arra, hogy beszéljenek az érzéseikről, és esetleg arról, hogy mit jelentett nekik egy együttlét.

Nem a szex miatt akarnak ágyba bújni

Bár igen, gyakran talán úgy tűnik, hogy csak a szex kell nekik, de ez egyáltalán nincs így. Gyakran előfordul, hogy a nők csak azért mennek bele egy aktusba egy párkapcsolatban, hogy túllegyenek rajta. Ez azonban senkinek nem jó, a férfiak valójában azt szeretnék, ha partnerük is élvezné a dolgot. Jobban szeretnék elkápráztatni a partnerüket, mint kielégülni, és a lerázós szexet, amit a partner csak elvisel, ők éppen olyan pocséknak élik meg, mint a másik fél.

Nem csak a péniszük kész a szexre

A férfiaknak rengeteg erogén zónájuk van akárcsak a nőknek. Az igaz, hogy sokáig a nők erogén zónái semmiféle figyelmet nem kaptak, de az az igazság, hogy manapság ugyanez a helyzet a férfiakkal is. Egy felmérés szerint a szex során manapság a férfiaknak sokkal kevesebb érintés jut. A nyak, a gerinc, a comb belső része és még sorolhatnánk hosszan, nagyon érzékeny területek, amelyek talán több figyelmet érdemelnének.

Szívesen használnák a fantáziájukat

Összefüggésben azzal, hogy a férfiak nehezebben tudnak beszélni az érzéseikről, ezért a fantáziáikról sem könnyen beszélnek. Pedig, nagyon is szívesen használnák, talán csak nem tudják, hogy mondják el, mire vágynak. A párkapcsolatban nagyon megértőnek kell lennie a másik fantáziáival kapcsolatban, de ha megvan a bizalom, akkor egy-egy játékkal könnyű oldalni egy ilyen gátlást, például ha mindketten felírjátok egy cédulára a titkos vágyaitokat, amiről még nem beszéltetek egymásnak, bedobjátok egy dobozba, és a legközelebbi romantikus estén húztok egyet a cetlikből, majd előbb csak beszélgettek a fantáziáról, aztán ha mindketten úgy érzitek, meg is valósíthatjátok. Fontos tudni, hogy vannak bizonyos szexuális fantáziák, amelyeket valójában nem akar valaki megvalósítani, de az is felszabadító lehet, ha egyáltalán megoszthatja valakivel.

Imádják, ha szex közben beszélnek hozzájuk

Valószínűleg ez is az érzelmi zárkózottsággal van összefüggésben, de míg a nőkre sokkal nagyobb hatással van szex közben a világítás, a helyszín, vagy az illatok, a férfiakat sokkal jobban felizgatja a beszéd, mindegy, hogy mocskos dolgokat hall tőled, vagy biztatást, ha szex közben beszélsz hozzá, a kutatások szerint nagy eséllyel nagyon fel fogod izgatni.

A rossz szex kudarc

Egy rossz aktus érzelmileg gyakran jobban megviseli a férfiakat, mint a nőket. Nyilván a férfiak önbecsülése jobban függ a szexuális teljesítményüktől, mint a nőké. Éppen ezért nincs az a férfi, aki rossz akarna lenni az ágyban, de ha soha senki nem mondja meg neki, hogy miként lehetne jobb, akkor hogy lehetne jobb? Nyilván csalódott lesz, ha kiderül, hogy valamit nem csinál kielégítően, de hidd el, ha elmondod, hogyan lehetne ügyesebb, akkor mindent meg fog tenni, hogy fejlődjön.

Igen, néznek pornót, de nem azért, mert nem vagy elég jó

A párkapcsolatban élő nők leggyakoribb szexuális problémája, hogy a párjukat pornónézésen kapják. Fontos tisztázni, hogy mindössze a társadalom 4%-a szexfüggő, egészen valószínűtlen, hogy a te párod is az lenne, statisztikailag eléggé lehetetlen mindez, de persze előfordulhat. Szóval, nem azért néz pornót, mert szexfüggő, és nem is azért, mert nem vagy elég neki. Egyrészt van egyfajta kíváncsiság, amit nyilván nem feltétlenül tud egyetlen ember kielégíteni, másrészt a férfiakra a vizuális dolgok nagyon intenzíven hatnak, valójában olyan ingereket keresnek, amelyek felizgatják őket. Ez azonban egészséges esetben nem valami helyett van, hanem az amúgy normális szexuális élet mellett fűszerezi a szexuális motivációikat. Nyilván amint kibillen az egyensúly, és a párkapcsolatban leépül a valódi szexualitás, és egyre inkább a pornó kerül a központba, akkor gond van. Persze, még az ilyen esetekben sem feltétlenül bölcs dolog a másikat hibáztatni, hiszen ha ide jut egy kapcsolat, abban a férfi és a nő is szerepet játszott. Egyébként a felmérések szerint a nők is rengeteg pornót néznek, lehet, hogy a féltékenykedés helyett beszélgetnetek kellene inkább a pornóról.

3 mondat, ami hihetetlenné teszi a szexuális életedet

3 mondat, ami hihetetlenné teszi a szexuális életedetIgen, mindig kívánják

Tényleg. Szóval, az első pontban leírt megállapítást, miszerint a férfiak nem állnak teljes mértékben a libidójuk hatása alatt, érdemes azzal kiegészíteni, hogy a libidójuk ugyanakkor bármikor, mindig kész rajtuk felülkerekedni. Míg a nők általában ezt telhetetlenségként élik meg, a férfiak valójában nem a mennyiség megszállottjai, egészen egyszerűen arról van szó, hogy inkább ünnepként fogják fel a szexet. Az öröm keresése nyilván egyfajta stresszoldóként is hat, amiben egyébként nagyon is igazuk van, az orgazmusok magasabb száma és a lelki kiegyensúlyozottság között ugyanis bizonyítottan pozitív kapcsolat áll fenn. Valószínűleg sosem lesz olyan, hogy a férfinak annyi lesz az elég és kielégítő szex, mint egy nőnek. Az nem probléma, ha nálad a prioritási lista élén nem a szex áll, de jó, ha tudod, hogy az viszont igenis az, ha a te prioritási listádon nagyon hátul kullog.

Ez is érdekelhet

A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra

A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra

G-Életstílus

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex