18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Nem ciki megkérdezni! 5 alapvető kérdés és válasz a szexszel kapcsolatban

2021.január.4.

Néha a legegyszerűbbnek tűnő kérdéseket nem merjük feltenni. Talán azért, mert ciki lenne bevallani, hogy bár sok mindent tudsz a szexről, néhány dologban te sem vagy biztos.

Nem ciki megkérdezni! 5 alapvető kérdés és válasz a szexszel kapcsolatban
Fotó: Profimedia

Öt alapvető kérdést szedtünk össze a szexszel kapcsolatban, lehet, hogy legyintesz majd: "ugyan, ezt már azelőtt tudtam, hogy az iskolában tanították". Hogy miért foglalkozunk mégis éppen ezekkel? Mert az internetes keresésekből, a különböző oldalakon feltett kérdésekből úgy tűnik, hogy titokban nagyon sokan szeretnének biztos választ kapni ezekre a kérdésekre:

Teherbe eshetek a menstruációm alatt?

Rengetegen teszik fel ezt a kérdést az interneten, de sajnos csak utólag, hogy tényleg? Lehetséges ez? Bizony lehetséges. Különösen akkor fordulhat elő, ha a menstruációd időtartama változó, vagy ha nem szabályos periódusokban szokott megjönni. Szóval, ajánlatos inkább védekezni ebben az időszakban is.

Teherbe eshetek az előváladéktól?

Egyáltalán mi az? Nos, az előváladék a magömlést megelőző áttetsző váladék, ami távozhat a fiúk péniszéből, egyénenként változó a mennyisége, és az is, hogy csak közvetlenül az orgazmus előtt, avagy már korábban megjelenik-e. Persze, sokkal bonyolultabban is el lehetne magyarázni, és pontosabban is, a lényeg a szempontunkból mégis az, hogy igenis alkalmas lehet ez a váladék is arra, hogy a spermiumok a közvetítésükkel célhoz érjenek. Nem érdemes kockáztatni.

Csókolózással is elkaphatom a herpeszt?

Sajnos, még ennél egyszerűbben is. A herpesz nagyon könnyen terjed, bőr-bőr kontaktus elég hozzá, így a közösülés minden formája, és a csókolózás is a vírus terjedésének módja lehet. Sajnos, attól, hogy nincsenek látható jelek valakin, még hordozhatja a vírust, terjedése éppen ebben az időszakban a leggyakoribb. A viszketés, égő érzés, bizsergés a száj körül, mind lehetnek a herpesz jelei, ezekre kell figyelni. Az emberek nagy többsége egyébként életében egyszer elkapja a vírust, ezért fontos a megelőzés, figyelni az első jelekre, és figyelmeztetni a partnerünket is.

Miért nincs orgazmusom?

A kérdés jogos! Megérdemelnéd, úgy érdemes körüljárni a lehetséges okokat! Mindenekelőtt jó ha tudod, hogy ezzel nem vagy egyedül, bár a barátnők egymás között ritkán szoktak a sikertelenségről beszélni, pedig az eget rengető orgazmus viszonylag kevesek kiváltsága. Legalábbis a felmérésekből kiderül, hogy a nők nagyon jelentős százalékának nem mindig végződik a csúcson a szeretkezés. Tegyük fel, hogy a párod mindent megtesz, és azt sem mondhatod, hogy még soha nem volt orgazmusod a partnereddel. Szóval, akár össze is jöhetne a dolog, de csak nem akar. Mi lehet a gond? Az egyik legalapvetőbb probléma, ha túl sokat foglalkozol a másikkal. A szex során szerencsés esetben mindkét fél a másik és az önmaga öröméért vesz részt. Itt most koncentráljunk az utóbbira. Biztos vagy benne, hogy amikor hancúrozni kezdtek a pároddal, akkor eléggé figyelsz magadra? A szexterapeuták szerint a legjellemzőbb probléma, hogy a kívánatosnál kevesebb figyelmet szentelsz a saját orgazmusodnak, annyira el vagy foglalva a másikkal, vagy azzal, mit gondol rólad és az alakodról, hogy elfelejtesz a célra koncentrálni. Persze, miközben a saját testedre kevésbé figyelsz, viszont érzékeled, hogy a párod már közel jár, nos, akkor meg görcsös leszel. Koncentrálj a saját örömödre is, és soha ne félj szavakkal irányítani a partnered.

Miért fáj a szex?

Nagyon fontos! Nem természetes, ha fáj! Ha nem vagy eléggé felizgulva, akkor ez nem olyan meglepő, ha szorongsz, félsz a terhességtől, bizonytalan vagy a partneredben, fáradt vagy, vagy stresszes, akkor könnyen elképzelhető, hogy hiába szeretnél, nem leszel eléggé nedves, és ez bizony kellemetlen érzés lehet. Mondani könnyű, de mást nem tanácsolhatunk, próbáld meg kikapcsolni a zavaró tényezőket magadban. Ha szexelni akarsz, akkor próbálj minél inkább erre összpontosítani, és nyújtsátok el az előjátékot, hogy minél több időd legyen felkészülni, minél inkább ráhangolódhass a szexre. Szerencsére számtalan nagyon hatásos sikosító közül lehet ma már válogatni a drogériák polcain, bátran próbálgassátok ki őket, és azt használjátok majd, amelyik mindkettőtöknek a legkellemesebb érzést nyújtja.

A különböző nemi betegségek, fertőzések okozhatnak fájdalmat, ahogy más elváltozások is. Mindenképpen fordulj orvoshoz, ha akkor is fájdalmat érzel, ha látszólag sikerül felizgulnod, és fájdalommentesnek ígérkezik a szex. Ne halogasd a nőgyógyászt, ha ilyesmit tapasztalsz.

Ez is érdekelhet

Éva egy csinos szettben és egy finom vacsorával zárja a hetet

Éva egy csinos szettben és egy finom vacsorával zárja a hetet

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?