18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

5 tény a csiklóról, amit csak kevesen ismernek

2022.július.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szexterapeuták nagyon gyakran javasolják a pácienseiknek, hogy fogjanak egy tükröt, és jó alaposan nézzék meg a nemi szervüket. A srácoknak könnyebb a dolguk, egész jól szemügyre tudják venni a sajátjukat, de a nők kevésbé mozognak otthonosan a témában.

Gondoltad volna, hogy a csikló húszszor akkora, mint amennyi látszódik belőle?
Gondoltad volna, hogy a csikló húszszor akkora, mint amennyi látszódik belőle?
Fotó: Getty Images /Carol Yepes

Pedig a kielégítő, és örömteli szexuális élethez nem árt tisztában lenni a saját testünkkel, azzal, hogy néz ki, és azzal is, mire hogyan reagál. Azt minden lány tudja, hogy a klitorisza a testének az egyik legérzékenyebb pontja, és egyben azt, hogy ennek megfelelő ingerlése esetén nekik igen jó lesz, és amikor már jobb nem is lehetne, az meg az orgazmus. Maszturbálás vagy szex közben azonban viszonylag kevés anatómiai megfigyelést teszünk, így aztán néhány dolog fel sem tűnik, és talán a biológia órán sem kerültek szóba. Nézzük, mik azok a dolgok, amelyeket nem biztos, hogy tudtál a csiklódról, de egyáltalán nem baj, ha tudod!

1. Meglepően nagy

A csikló mérete egyénenként változik, van, akinek izgalmi állapotban is picike, és van, akinek viszont nyugalmi állapotban is nagyobb. De most nem is erről beszélünk, hanem a csikló azon részéről, ami nem látszik. A klitorisz a hüvely falához tapad, mintha tapadókorongjai lennének, amelyek valójában izmok, ezek egy barlangos testben végződnek. Mivel a csikló így nagyjából húszszor akkora is lehet, mint amennyi látszik belőle, a tudósok feltételezik, hogy a hüvelyi orgazmus valójában ugyanennek a szervnek a belső izgatásával jön létre.

2. Egyre csak nő!

A csikló nem áll meg a növekedésben a serdülőkor végén, ahogy igen sok szerv, hanem tovább növekszik, igaz, a pubertás kor alatt nő a legnagyobbat, akkor csaknem megduplázza az addigi méretét. Amíg a változókorig (menopauza) elérsz, a klitoriszod csaknem hétszer akkora lesz, mint születéskor. Nem bizonyított tény, de sokan feltételezik, hogy a nők azért élvezik harmincas, negyvenes éveikben a legjobban a szexet, mert a csiklójuk ekkor éri el az örömszerzéshez ideális méretét.

3. Szuperérzékeny

Na jó, azt eddig is tudtad, de tényleg rengeteg, nagyjából 7000 idegvégződés fut itt össze. Ez sokkal több, mint bárhol a testfelületeden máshol. A férfiak pénisze, pontosabb a makk nagyjából hasonlóan érzékeny, de a csikló ugye sokkal kisebb.

Milyen oka lehet annak, ha még soha nem volt orgazmusod? [https://www.glamour.hu/g-test/milyen-oka-lehet-annak-ha-meg-soha-nem-volt-orgazmusod/3qxj377]

Milyen oka lehet annak, ha még soha nem volt orgazmusod?4. Kőkemény lesz, ha bevadul

Ami a leginkább feltűnhet, hogy ingerlés hatására megnövekszik a mérete, mivel ez egy barlangos test, kitartó izgatással valójában éppen olyan kemény lehet, mint egy hímvessző izgalmi állapotban. Tehát neked is van erekciód, és ezt még a szaknyelv is így nevezi. De ha már itt tartunk, azt amit te csiklónak hívsz, azt a csikló makkjának nevezik, azt a részt, ami nyugalmi állapotban (nem mindenkinek) eltakarja a csiklód, azt nevezik a csikló fitymájának. Szóval, a tudomány gyakorlatilag úgy kezeli, mintha neked péniszed lenne. A két szerv valójában a magzati korban ugyanabból a kitüremkedésből alakul ki.

5. Klitorisz vagy csikló

Mindkét megnevezés helyes, és mindkét megnevezés eredete annyira bájos! A klitorisz szóról könnyű kitalálni, hogy görög eredetű, magyarul annyit tesz, hogy kulcsocska. Mivel ez a szerv a szerelem kulcsa, tartották az ókori görögök. A magyar csikló elnevezés csikland, csiklik melléknévi alakja. Nem véletlenül hívják az izgató, pajzán erotikus műveket csiklandósnak, hiszen a már nem igazán, vagy inkább módosult értelemben használt ige eredeti jelentése izgató, érdekes, vagy esetleg kényes.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője