18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

10 hülye mítosz az orális szexszel kapcsolatban, amit ideje lenne elfelejtened

2022.július.10.

Ahhoz képest, hogy a szex nagyjából a világ egyik fő mozgató ereje, és mindenkit nagyon is érdekel, kevés dolog van, amivel kapcsolatban ennyi tévhit terjed. Itt van például az orális szex, amivel kapcsolatban se szeri, se száma a tanácsoknak, hogy a nőknek hogyan kellene csinálnia, hogy a férfiaknak jó legyen.

10 hülye mítosz az orális szexszel kapcsolatban, amit ideje lenne elfelejtened
Fotó: Shutterstock

Arról sokkal, de sokkal kevesebb szó esik, hogy a férfiaknak hogyan kellene jó orális szexben részesítenie a nőket. A cunnilungus, azaz a női nemi szerv nyelvvel, szájjal történő izgatása nem egy felkapott téma, holott a fellációt mindenki, mint a szex természetes részét állítja be. Ennek megfelelően egy csomó nyomasztó, és nagyjából minden alapot nélkülöző tévhit is van az orális szexszel kapcsolatban.

1. Ha így sincs orgazmusod, akkor beteg vagy

Az már csak-csak kezd átmenni a köztudatba is, hogy a behatolástól általában nem lesz orgazmusa a nőknek. Viszont sokan úgy gondolják, hogy egy-két nyelvcsapás, és a dolog el is van intézve. Pedig ez nem így van. Nagyon sok múlik a technikán, hogy valaki jó helyen, jó ritmusban, a kellő ideig izgassa a partnerét, akinek ráadásul magának is bele kell szoknia a helyzetbe. Lehet, hogy valakinek rögtön az első alkalommal sikerül orálisan kielégítenie a partnerét, de valószínűbb, hogy ehhez gyakorlásra van szükség. Tehát, ha nincs orgazmusod az orális kényeztetéstől, akkor a legkisebb valószínűsége annak van, hogy valami szervi problémád volna, a legnagyobb viszont annak, hogy a partnered technikáján még csiszolni kellene.

2. Ha azt szeretnéd, hogy illatos legyél, igyál sok ananászlevet

Ennek a hiedelemnek többféle változata van, egy sztár például az áfonyalére esküszik. Ki kell azonban ábrándítanunk, az hogy a nemi szervednek milyen illata, íze van nincs igazán összefüggésben a táplálkozásoddal. Jobban mondva, de van, viszont az összefüggés sokkal bonyolultabb, annál, hogy megiszol két liter ananászlevet, és egyből ananászízű lesz a puncid. Ne aggódj, az illata teljesen normális, hacsak nincs valami fertőzésed, ami sajnos előfordul, és amúgy kellemetlen, de természetes dolog. Ha úgy érzed, hogy hirtelen megváltozott, szokatlan és kellemetlen az illata, és egyéb tüneteid is vannak, viszketés, kipirosodás, furcsa váladék - nos, akkor fordulj orvoshoz. De egészséges állapotodban fogadd el, hogy olyan illata van, amilyen.

3. Ha meglátja a vaginádat, elmegy a kedve a dologtól

Örök klasszikus félelem, hogy a nemi szerv külsőre nem látszik vonzónak. Legyünk őszinték, a punci tök furán néz ki, de amúgy meg a pénisz sem valami vonzó szerv, ha valami, akkor már inkább vicces. Nincs tökéletes nemi szerv, sem pedig két egyforma, lehet, hogy a te csiklód icipici, vagy éppen ellenkezőleg meglehetősen kidomborodó, lehet, hogy a kisajkaid nem egyforma méretűek, vagy éppen nagyobbak. Akármilyen "furcsasága" is van, az természetes. Ha esetleg a partnered kritizálná a puncid kinézetét, akkor meg sem érdemli, hogy közelebbről megismerkedjen vele!

4. Sértő, ha elmondod, hogy hogyan szeretnéd

Azon kívül, hogy nyilván vannak egomániás emberek, akik csak magukkal törődnek, azért a partnerek többsége valószínűleg szeretné, ha a párja is jól érezné magát szex közben. Ha mégsem ilyen a hozzáállása, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy hová is tart ez a kapcsolat. De, ha ő is szeretné, hogy neked jó legyen, akkor miért lenne sértő, ha segítenél neki abban, hogy jól csinálja. Gondolj bele, ő csak próbálkozik, és vagy eltalálja, vagy nem, ha segítesz neki, megmondod, esetleg meg is mutatod, hogy hol, hogyan jó neked, azt aligha fogja sértőnek találni.

5. Ha orálisan kényeztetnek, akkor sikoltoznod kell

Nem kell. A pornófilmekben alapelvárás, hogy orális szex közben a nők 130 decibellel sikongassanak, és irtó csúnya dolgokat is üvöltözzenek közben. Lehet, hogy a férfiak ennek hatására elvárják, hogy amint a szájjal érintik a nő nemi szervét, azonnal vad sikolyokra ragadtassa magát a párjuk. Vannak akik egészen csendesek szex közben, de nagyon is élvezik, ami történik, minden ember más, csak azért nem kell üvöltöznöd, mert a felnőttfilmekben ez a szokás.

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex6. Az orális szexben a klitorisz a lényeg

Igen, a legtöbb nő valóban a klitorisz izgatása által jut el a csúcsra, de ez korántsem jelenti azt, hogy ez mindenképpen így van, Sőt az sem biztos, ha ő maga a csikló nyomására elő tudja idézni az orgazmust, akkor az mindenképpen útmutatás az orális szexhez is. A csikló 8000-nél is több idegvégződés szerve, van akinek annyira érzékeny, hogy a váratlan, a túl hirtelen érintés, erősebb stimulálás egyszerűen fájdalmat okoz. Van, aki számára a csikló közvetlen nyalogatása egyáltalán nem kellemes érzés, de ettől még élvezhetnék az orális szexet, ezért is fontos, hogy merjünk beszélni arról, hogy mi a jó, mi okoz örömet.

7. Minden a nyelven múlik

Az orális szex minősége nem feltétlenül múlik azon, hogy kinek milyen fejlett a nyelvtechnikája, sokkal inkább azon, hogy ki mennyire tudott ráhangolódni a párjára, és mennyire találékony. A jó orális szexben lehet, hogy a száj, a nyelv csak egy fontos kiegészítő, de az igazán élvezetes dolgokat a kéz, vagy esetleg egy ügyes játékszer végzi.

8. Nem kell, vagy nem annyira kell félni a szexuális úton terjedő fertőzésektől

Totálisan hamis. A szájon át is el lehet kapni gyakorlatilag bármilyen fertőzést. De a biztonságos szex érdekében akkor is meg kell tenned mindent, ha nem történik behatolás.

9. Igazi feministaként csak az orális szex okozhat neked örömöt

Sokféle hasonló vélekedés van: egy igazi feminista nem veszi a szájába a partnere péniszét, minden alkalommal elvárja az orgazmust. Ez azonban mind butaság, attól lehetsz a legharcosabb feminista, hogy valójában élvezed szájjal kényeztetni a partnered, vagy egyáltalán nem vágysz arra, hogy valaki nyalogassa a nemi szervedet. Attól még, hogy ilyen szabályokat állít fel magának valaki, még nem lesz feminista. Ha a szex során egy nő azt csinálja, amiben tényleg örömét leli, nem hagyja, hogy rákényszerítsenek olyasmit, amit nem talál izgatónak, nem próbál meg elvárásoknak megfelelni, akkor már elég feministaként cselekszik. És az, hogy valaki miben leli az örömét, az elképesztően, meglepően sokféle lehet, és nincs olyan előírás, ami meg tudja mondani, hogy neked mitől lesz jó a szex, azt csak egyedül te tudhatod.

10. Az orális szex az egyik legintimebb dolog, ami történhet a szexben

Hát, a szexben minden dolog eléggé intim. Van, aki nagy ügyet csinál az orális szexből, és bizalomra van szüksége ahhoz, hogy gyakorolja. Más ezzel szemben úgy vélekedik, hogy nem nagy ügy, előbb van benne, mint a behatolásban. Van, akinek nem teljes a szex nélküle, mások viszont azt se bánnák, ha soha nem kerülne a szexuális repertoárba. Nem probléma, akármelyik csoportba is tartozol, nincs semmi bajod akkor sem, ha te esetleg nem vágysz rá, nem érzed jól magad közben. Nem vagyunk egyformák, és ahogy az élet területén mindenütt, a szexben is tökéletesen megmutatkozik, nincs mindenki számára tökéletes recept.

Ez is érdekelhet

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)