8 totálisan meglepő dolog, amitől orgazmusod lehet a szexen kívül

2022.július.23.

A nők egy jelentékeny részének szeretkezés közben nincs orgazmusa, ami nem túl jó hír, de szerencsére lehet tenni érte. Az örömszerzésnek rengeteg igen változatos módja, de vannak igazán bizarr helyzetek, nem várt pillanatok, amikor a gyönyör utolérhet.

8 totálisan meglepő dolog, amitől orgazmusod lehet a szexen kívül
Fotó: Profimedia

1. Beleszagolsz, és jön az orgazmus!

Hihetetlen, de létezik a világon egy viszonylag ritka gombafajta, ami csak a Hawaii szigeteken terem, és egészen egyedülálló hatása van a nőkre. Csupán attól, hogy megszagolják, a nők kicsivel több, mint a fele orgazmust él át, de legalábbis nagyon közel kerül hozzá. A Dictyophora nevű gombát már egy ideje tudományosan vizsgálják, és az őslakosok által régóta ismert hatását orvosi célokra is szeretnék felhasználni. Nem véletlenül ilyen népszerű Hawaii!

2. Vidámparki élvezetek

Ha kislánykorodban imádtál hullámvasutazni, akkor talán te is tapasztaltad azt a különös bizsergést. Nos, igen, a rezgés, a gyorsan változó nyomáskülönbség, a rengeteg adrenalin hatására előfordulhat, hogy valaki csúcsközeli állapotba jut, sőt talán fel is ér a csúcsra.

3. Gyerekszülés

Nem túl gyakori, de létező jelenség, ha egy nő a természetes gyerekszülés során orgazmust él át. Egy tudományos kutatásban 209 ezer természetes szülést vizsgáltak, és ebből kiderült, hogy kicsivel kevesebb, mint a nők 0,5%-ának orgazmusa volt miközben életet adott a gyermekének.

4. Testedzés

A rendszeres mozgás nagyon jó hatással van a testre, de még mennyire! Több kutatás is hasonló eredményre jutott, így aztán elég nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a nők 10%-a él át orgazmust az edzőteremben, és itt nem szürreális pornófilmes fordulatokra kell gondolni, csupán tényleg csak gimnasztikai gyakorlatok elvégzésére.

5. Gondolj, gondolj

Képtelenségnek tűnik, de mindenféle stimulálás nélkül, pusztán erős koncentrálással is lehet orgazmusod. A kigondolt gyönyör ráadásul nem valami egyedi speciális képesség, állítólag tanulható, igaz valószínűleg a legnehezebb módja annak, hogy kielégülj.

6. Ásítás

Elég viccesen hangzik, de az ásítás is eljuttathat a csúcsra. Mondjuk, ha ránk hallgatsz, sosem kísérletezel ezzel a módszerrel. A jelenséget ugyanis olyan betegeknél figyelték meg, akik antidepresszánsokat szedtek, illetve kábítószerfüggők. Szóval, ez nem neked való örömszerzés.

7. Bikinivonal-orgazmus

A lézeres szőrtelenítés egyik furcsa mellékhatása lehet az orgazmus. A bikinivonalon végzett szőrtelenítés során állítólag a nők sokkal nagyobb százaléka elégül ki, mint ahányan beszélnek róla. Na jó, körülbelül senki nem beszél erről, úgyhogy már az 1 is sokkal nagyobb, mint a nulla. Egy amerikai újságírónő, aki döbbenten vette észre, hogy a fazonigazítás közben kétszer is szünetet kellett kérnie, mert annyira közel volt az orgazmushoz, a meglepő élményével felkeresett néhány szalont, és kiderült, hogy a "happy end" ismert jelenség a szakmai berkekben, és úgy, kapaszkodjatok meg, 30-40%-a teszik az arányát azoknak a nőknek, akik elélveznek a művelet során.

8. Lábon kihordva

A testünk számos pontján erogén zónák vannak, amelyek ingerlése fokozza az élvezetet. Szinte mindenkinek a lábán is van ilyen érzékeny pont, ezt mindenki tudja. Az viszont már meglepőbb, hogy van akinek nem csupán kellemes érzés a láb simogatása, nyomogatása, hanem egyenes orgazmust okoz. Az orvosok szerint ennek egyfajta neurológiai zavar lehet az oka egyeseknél, mivel a lábból és a hüvelyből érkező ingerek ugyanazon a csatornán jutnak el az agyba, az agy egyszerűen összetéveszti a két ingert, és váratlan reakciót ad.

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!