18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ezzel a módszerrel állapíthatod meg, mekkora óvszerre van szükségetek

Van, akin lötyög, van, akit túlságosan szorít az óvszer. Sok férfi nem is tud róla, hogy az óvszerek többféle méretben is léteznek. Ha a te párod is közéjük tartozik, segíthetsz neki!

Nem mindegy, hogy mekkora óvszert húz a partnered. Nyilván közhelyesen hangzik, mégsem tudják a férfiak a méretüket.
Nem mindegy, hogy mekkora óvszert húz a partnered. Nyilván közhelyesen hangzik, mégsem tudják a férfiak a méretüket.
Fotó: Getty Images

A legtöbben nem is tudják, hogy valóban számít a méret. Sőt, arról sincs fogalmuk, hogy egyáltalán létezik óvszer több méretben is. Pedig, ahogy nem mindegy, mekkora cipőt hordunk, úgy járulhat hozzá a komfortos és biztonságos szexuális élményhez a megfelelő méretű kondom is.

„De hiszen ez gumi, nyúlik!” – mondanák páran. Ez persze igaz is, mégsem jó hozzáállás, amit könnyen szemléltethetünk egy sztreccs pólóval is: valóban, az M-es méretet fel tudja venni talán még egy XL-es felsőtestű ember is, de nagyon feszülne. Egy XXL-es férfinél valószínűleg már el is szakadna. Aki pedig amúgy S-es ruhákat hord, rajta sem mutatna túl jól. Óvszernél persze talán nem annyira szempont, mi hogy néz ki, a biztonság és kényelem viszont annál inkább! Ami lötyög, az könnyen lecsúszhat – ekkor pedig nem tudja ellátni rendeltetésszerű feladatát. Ha túlságosan feszül, szorít, az kényelmetlen, ami a felszabadultságot gátolja. Amikor pedig szakad - nos, ezt szerintem nem kell magyarázni. Megfelelő méretű óvszert választani olyan alapvetőnek kellene lennie, mint a ruháknál – sajnos mégsem az.

Nem is olyan könnyű kitalálni, mi a megfelelő óvszerméret

Olyannyira nem közismert tény ez, hogy pár hónapja még én, szexedukátor sem tudtam a különböző óvszerméretekről! Elkezdtem hát kutatni az interneten, és egy ponton kétségbe estem, mert egyszerűen nem értettem, most akkor hogyan is kell mérni, miután az egyik módszerben talán még gyökvonás is szerepelt. Világ életemben jó matekos voltam, de ez valahogy nem jött ki…

Végül egy óvszercéggel karöltve csak sikerült kisilabizálnom a képleteket, így most már, ha valaki rákeres a témára, számtalan anyagot talál – tőlem. Most itt is elárulom az egyszerű, de mégis túl bonyolult módszert:

  1. Mérd le egy mérőszalaggal a pénisz legvastagabb kerületét! (Ha nincs a varrósdobozban ilyen mérőszalag, egy puha madzagot is körbetekerhetsz rajta, majd azt egy vonalzóra fektetve szintén megkapod az eredményt.)
  2. A kerületet oszd el kettővel – és már meg is kapod a pénisz méretét.

Igen, sokkal egyszerűbb lenne, ha az óvszeres dobozokon egyből a kerület szerepelne, de ahogy a cipőméret se túl egyszerű műfaj, ezt is valamiért megbonyolították. Egyébként azért kell elfelezni, mert a kilapított (!) óvszer szélességét jelöli a méret. Kérdezhetnéd, hogy „kit érdekel a kilapított óvszer?” – nos, én sem értem.

Meglepő oka van, hogyan lesz egy férfi gyorstüzelő az ágyban

Szerencsés az, akinek átlag-pénisze van

Lényeg a lényeg: a kerület felét kell ismerni, és azzal szaladni a beszerző körútra. Csakhogy itt jön a következő nehézség - az ismert márkák dobozán nem is olyan könnyű megtalálni a méretezést. Segítek: a többség ugyanakkora, nagyjából M-es. Helyenként kapható XXL-es (ezt jó nagy felirat jelzi), de ez is valójában inkább csak L-es, és nem is jelentősen nagyobb az átlagméretnél. Ez szerintem inkább azoknak szól, akik a dobozzal is azt akarják sugallni: nekik hatalmas van. A valóban vastag kerületű péniszek tulajdonosain ez nem sokat segít.

Mázlija van annak, akinek átlagmérete van (akire számszerűen az 53-as méretű óvszer illik, azaz 10,5 centi körüli a kerülete) -, hiszen bármelyik boltban tud vásárolni. Akinek viszont ennél jóval kisebb vagy nagyobb a pénisz-körmérete, bajban lehet, mert egy átlag drogériában nem talál mást, csak átlagost, ez pedig több szempontból is felháborító. Ahogy egy kedves barátom mondta: komoly népegészségügyi problémát eredményez, hiszen így sokak számára csak nehezen elérhető a megfelelő védekezés.

Mit tegyen az, akinek nagyobb vagy vastagabb pénisze van?

Az, akinek tegyük fel, több mint 13 centi a péniszének kerülete - ami nem is ritka -, szexshopban kénytelen vásárolni. Amikor kiderült számomra, hogy mennyire fontos – ebben az esetben – a méret, első dolgom volt gondoskodni arról, hogy az én webshopomba is felkerüljön a teljes méretpaletta. Nagyon motivált voltam, hiszen egy otthoni beszélgetés során kiderült, a páromnak is épp olyan utálatos volt a standard méret, mint másoknak, és állandóan azon stresszelt, hogy mikor szakad el. Igazi megváltás volt, amikor bevezettem a kapcsolatunkba a megfelelő méretet!

Tabusított kérdés: lenyeljem, vagy ne nyeljem le az ondót?

Sokan gyűlölik az óvszert

Nagy aha élmény volt számomra, amikor összeraktam: sokan azért nem szeretik a gumit, mert túlzott aggodalmakat szül. Izgulnak, hogy lecsúszik, hogy elszakad, hogy felgyűrődik. Van, akinél fájdalmakat is okoz, úgy bevág, és van, akinek még el is lilul tőle a szerszáma, annyira szűk neki. Így érthető, hogy nem könnyű örömmel hordani, még akkor sem, ha utána mesés gyönyörök várják. Több olyan élményem is volt már, amikor az újdonsült partnerem elutasította az óvszerhasználatot, mondván, hogy kényelmetlen. Visszatekintve rájöttem: valóban az lehetett, hiszen őket tényleg nagyobb kerülettel „áldották meg”. Hogy ez valóban áldás-e, azt mára kétségbe vonom.

Óvszer az első randin?

Minden emancipált nő táskájában jó, ha lapul néhány óvszer arra az esetre, ha a férfi nem gondoskodna erről. A már jól ismert partner esetében ez nem is olyan bonyolult, de mit tehetünk, ha nem tudjuk, a jövendőbeli hódításunk milyen adottságokkal rendelkezik?

A véletlenszerű egyéjszakás kalandokra valószínűleg nem életszerű mindenféle mérettel készülni, de ha már van nálad pár átlagközeli kerületű, nagyobb biztonságban leszel. Ha pedig tudatosan készülsz arra a randira, ahol végre az ágyig is eljuthattok, szerintem egyáltalán nem ciki rákérdezni az illető körméretére. Persze érdemes hozzátenni, hogy nem ez alapján szelektálsz, hanem azért kérdezed, mert szeretnél vinni egy kis meglepetést.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról