18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A pénisz is öregszik, méghozzá így

2022.szeptember.24.

Ahogy a vagina öregszik, és persze minden a testünkön, úgy a pénisz sem ússza meg a dolgot. Változhat az alakja, a mérete, sőt még a színe is: a véráramlás lassulásával veszít legendásan rózsaszín árnyalatából, és világosabbnak tűnhet. De mutatjuk a teljes listát.

A pénisz az évek során zsugorodik, megváltozik a színe és akár az alakja is
A pénisz az évek során zsugorodik, megváltozik a színe és akár az alakja is
Fotó: Getty Images/Jonathan Knowles

Méret, alak, működés, szín – ahogy a test különböző részei, úgy a férfiak pénisze is öregszik, ami a kutatások szerint leginkább 40 éves koruk felett érzékelhető leginkább. A változásokat az idézi elő, hogy a herék jóval kevesebb tesztoszteront termelnek. Ez a hormon felelős pubertás korban a pénisz növekedéséért, valamint a szexuális vágyért is. Arról nem is beszélve, hogy minél idősebb valaki, annál több idő, míg egy péniszt sikerült harci kedvre bírni: a plusz idő és stimuláció azért szükséges, mert a férfiak nemi szerve fokozatosan válik egyre érzéketlenebbé. 70 éves korban a férfiak 70 százalékának okoz komoly küzdelmet az erekció, és a sor nem ér véget ennyivel.

Ezüstrókák délen

Ahogy a haj, úgy a szeméremszőrzet is megőszül – bár az, hogy 35 és 65 között mikor kezdődik el a folyamat, nagyban függ a génektől. A kor előrehaladtával a hajban és a szőrben, így a szeméremszőrtüszőben lévő pigmentsejtek is elhalnak, a színért felelős melanin termelés pedig lelassul, ami ősz szálakat eredményez – igen, még ott is.

Viszlát, méret

Nem csak városi legenda, hogy a pénisz idővel veszíthet a méretéből, aminek elég összetett az oka. Az évek során lassuló anyagcsere miatt kialakuló hasi zsírtól optikailag kisebbnek tűnhet a pénisz, ami nyilván csalóka, viszont az érelmeszesedés csökkentheti a vér áramlását, ami karöltve az alacsony tesztoszteronszinttel tényleg zsugoríthat a péniszen.

Mikropénisszel tényleg jobb az ember az ágyban?

Ez nem túl egyenes

Ideális esetben a pénisz soha nem szenved sérülést pályafutása során, a valóságban azonban sajnos bele kell kalkulálni néhány sportbalesetet vagy szex során történő sérülést is. Minden ilyen típusú baleset után hegszövet alakul ki, 60 éves kor felett pedig annyi halmozódhat fel ezekből, amitől az erekció során kissé görbének hathat a pénisz.

Az a fránya gravitáció

Ahogy minden, de tényleg minden veszít rugalmasságából és tartásából a testünkön, úgy a heréket borító bőrre is igaz ugyanez. Az esztétikai élmény csak egy dolog, viszont a combokhoz dörzsölődve fájdalmas is lehet a dolog, nem véletlen, hogy egyre többen neveznek be herezacskó-fiatalító műtétre.

Ez is érdekelhet

Shakira és Gerard Piqué kapcsolata az elsöprő szerelemtől a megcsaláson át a bosszúdalig

Shakira és Gerard Piqué kapcsolata az elsöprő szerelemtől a megcsaláson át a bosszúdalig

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói