18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mit tehettek merevedési zavar esetén?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A férfiak egyik legnagyobb rémálma az, hogy lekonyul a szerszámuk, amikor nem kéne. Ám az erekció átmeneti elvesztése semmiképp sem jelenti a világ végét, sőt, még jót is hozhat az életetekbe. PoliLili szokatlan módon közelíti meg, hogy lehet a lehető legtöbbet kihozni egy ilyen helyzetből. Egy biztos: pánikolni nem szabad!

Először is nem jött el a világvége azért mert erekciós zavarokkal találjátok szembe magatokat! A pánik nem célravezető!
Először is nem jött el a világvége azért mert erekciós zavarokkal találjátok szembe magatokat! A pánik nem célravezető!
Fotó: Getty Images

Szegényekre óriási teher nehezedik, mert kulturálisan az a kép alakult ki, hogy a stabil, kitartó erekció a férfiasság egyik fő szimbóluma. Emiatt könnyen esik kétségbe az, akinek alkalmatlan pillanatban lankad le, hisz ezt tévesen egyből össze is kötheti tudat alatt azzal, hogy akkor ő már nem is igazi hím, csak valami selejt.

Senkinek sem áll örökké!

Teljesen normális az, hogy egyszer-egyszer nem sikerül megőrizni a keménységet akció közben. Fontos tudatosítani, hogy ez szinte mindenkivel előfordul, normális. Az, akivel megtörténik, valószínűleg nem beteg, nem kell világvégét sejtenie, lehet még boldog szexuális élete. Evidenciának tűnhet, de fontos ezt így kiemelten leírni, mert sokan épp ettől tartanak tudat alatt.

A merevedési zavar nem a világ vége. Egyrészt kis kreativitással erekció nélkül is fantasztikus szexuális élményeket lehet átélni, másrészt valószínűleg ez egy egyszeri esemény volt, ami könnyen lehet, hogy legközelebb már nem fog megismétlődni.

Sokszor az erekció hiánya bölcsen jelezni akar valamit

Amikor bekövetkezik egy-egy váratlan erekcióvesztés, úgy is tekintünk rá, mint egy indikátor, ami valamit üzenni akar. Tekinthetünk rá úgy, mint egy védőszentre, akinek érdemes adni a megfigyelésére! Ilyenkor fokozott figyelmet lehet szentelni a testnek és léleknek és keresni az okokat: mi miatt nem állt a zászló.

A merevedési problémák okai

Nem, nem amiatt lankad le, mert már veszített az illető a férfiasságából. Sokkal valószínűbb inkább, hogy a pénisz tulajdonosa például sok stressznek van kitéve, vagy éppen hulla fáradt, esetleg olyan gyógyszereket szed, amik rossz hatással vannak a kitartó keménységre. Ez utóbbi esetében érdemes utánanézni a szedett gyógyszerek mellékhatásainak (pl. cukorbetegség, vagy depresszió esetén) és ha fontos, beszélni az orvossal, milyen más opciók elérhetők.

A párkapcsolatra is érdemes ilyenkor odafigyelni. Lehetséges, hogy egy konfliktus miatt a férfi valójában nem kívánja a partnerét. Olyankor, amikor a felek között ellenséges a hangulat, vagy neheztelés van, tulajdonképpen az lenne az ijesztő, ha ugyanúgy állna a zászló, mint korábban. Ilyenkor teljesen normális, ha nem alakul ki erekció, ami a vonzalmat, a nemi izgalmat jelzi.

Ezeknek a pároknak nagyon nem ajánlott a feszültségoldó szex

Ezeknek a pároknak nagyon nem ajánlott a feszültségoldó szex

Tévedés azt hinni, hogy a férfinak az a dolga, hogy bármikor bárkit megkívánjon! Ha egy nővel (vagy akár férfival) nem jó épp a viszonya, a puhaság tulajdonképpen még meg is védi attól, hogy belemenjen egy nem kívánt aktusba, ami lelkileg csak még jobban megterhelné. Ilyenkor akár hálás is lehet a lankadt péniszének és ahelyett, hogy önmagát bírálja, amiért nem tudott újra megkeményedni, figyelmet szentelhet annak, hogy átbeszélje az adott konfliktust a párjával.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha sok teher nehezedik a férfira a munkahelyén, ha meghalt egy közeli hozzátartozója, vagy szorong a klímaválság miatt. Tulajdonképpen az lenne a legfurcsább, ha a szélsőséges lelkiállapotokban mindig megmaradna az erekció. Ha másra van ráhangolva, mint a szexre, akkor az utóbbit lehet, érdemes nem erőltetni.

Még egy okot nem szabad figyelmen kívül hagyni: az öregedést. A kor előrehaladtával a pénisz többnyire már nem tud olyan kitartóan állni. Ez megint csak teljesen normális, ugyanakkor nem jelenti az élet és a férfiasság végét, csupán a változó férfitest már más típusú szexuális együttlétet igényel, mint fiatal korában.

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Nem jó kifejezés az erekciós zavar

Nem igazán értek egyet az erekciós zavar kifejezéssel, hisz, ahogy fentebb írtam, az esetek többségében a merevedés instabilitása teljesen logikus következménye valaminek. Általában nem zavar ez, hanem normális reakció. Az illető az esetek többségében nem beteg, nem kell rá ész nélkül potencianövelő tablettát szedni, hanem helyette megkereshetők és kezelhetők a kiváltó okok.

Légy támogató, megértő és kreatív! nem dőlt össze a világ és a szex nem csak a behatolásról szól, sőt!
Fotó: GLAMOUR

Mit tehetünk instabil merevedés esetén?

Álljon itt 6 tipp nők számára, amit megtehetnek, ha a párjuknak épp nem sikerül megtartania az erekcióját.

  1. Ne ess pánikba! Attól még, hogy lelankad, nem kell félni, nem jött el a világvége. Valószínűleg ugyanúgy lesz még erekciója a későbbiekben. Ha látja rajtad a rémületet, vagy csalódottságot, érezheti azt, hogy tényleg nagy problémát okozott, ez pedig egy öngerjesztő spirálba sodorhatja: a következő alkalomkor már előre félhet, hogy nem lesz elég merev, a stressztől pedig könnyedén be is következhet mindez. Tehát minél nyugodtabb és elfogadóbb tudsz maradni, annál jobb!
  2. Nem kell kierőszakolni az erekciót! Jobb, ha nem kezdesz el küzdeni azért, hogy visszaálljon a merevedés. Ha érzi, hogy ez egy elvárás, aminek meg kell felelni, akkor bestresszelhet és érezheti azt, hogy nem elég jó neked. Persze nyugodtan próbáld meg visszacsalogatni a lelkesedést a kobrába, de ha most épp nem megy, nem érdemes erőltetni!
  3. Lankadtan is lehet szeretgetni! Sok férfi, ha túljut az erekcióvesztés miatti lelki válságon, rájön, hogy tulajdonképpen a puha pénisz simogatása, markolászása, csókolgatása, szopogatása is jó érzés. Sőt, nőként is lehet élvezni azt, hogy egy ernyedt virslivel játszadozunk, ami valószínűleg most az is marad. Attól még a szeretett férfi fallosza ez, csak épp más minőségben.
  4. Kérd, hogy koncentráljon rád! Ha a párod is azok közé tartozik, akik úgy érzik, összedőlt a világ, amikor nem állt fel a pénisze, segíthetsz neki azzal, hogy egy laza mosollyal egyszerűen azt kéred, csókoljon meg ott lent, vagy játsszon el rajtad az ujjaival. A legjobb, ha mindezt úgy teszed meg, hogy közben az érződik: számodra ez nem egy B opció, hanem a vágyaid netovábbja.
  5. Vegyetek elő egy játékszert! A kedvenc dildóddal épp ugyanúgy eljátszhat rajtad a párod – nem csak te használhatod azt egyedül. Sőt, ilyenkor jobban megfigyelheti, pontosan mi esik jól neked, tanulmányozhatja a tested, így pedig hosszú távon még jót is hozhat ez a pillanatnyi kényszerszünet.
  6. Fókuszálhatsz a popsijára is! Sok férfi szereti, ha eljátszanak a hátsó bejáratával, vagy a gátjával. Ha ő is közéjük tartozik és te is nyitott vagy rá, folytathatjátok a szeretkezést így is. Összefoglalva: az erekcióvesztés semmiképp sem jelenti a világvégét. Az is lehet, hogy tanít nekünk valamit: akár rámutat egy megoldandó problémára, vagy új utakat nyit meg a behatoláson túl.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 pillanat az Oscar-gála történetéből, ami olyan kellemetlen volt, hogy szinte már fájt

7 pillanat az Oscar-gála történetéből, ami olyan kellemetlen volt, hogy szinte már fájt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)