18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

5 tipp, hogyan segíthettek, ha a párod korai magömléssel küzd

5 tipp, hogyan segíthettek, ha a párod korai magömléssel küzd

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A korai magömlés komoly lelki nehézséget okozhat mindkét félnek, de nem kell, hogy átokként keserítse meg az életeteket! 5 tippet hoztam, amivel pozitív változást hozhattok a szexuális életetekbe.

Az Amerikai pite óta sokan úgy gondolják, hogy a gyorstüzelés lúzer dolog, holott a korai magömlés rengeteg férfit érint
Az Amerikai pite óta sokan úgy gondolják, hogy a gyorstüzelés lúzer dolog, holott a korai magömlés rengeteg férfit érint
Fotó: Getty Images /vladimir soldatov

A férfiak egyik legnagyobb rémálma a korai magömlés. Ennél jobban talán már csak attól félnek, ha fel sem áll nekik. Szerencsére a legtöbb esetben lehetséges változtatni ezen, és mi, nők is tudunk segíteni ebben a párunknak.

Mi számít korai magömlésnek?

Hány perc a túl gyors? Tudomásom szerint nincs hivatalos mérőszáma annak, mi számít korai magömlésnek, de ha mégis van, szerintem semmi értelme konkrét időhöz kötni, hisz mindenkinek más számít túl rövidnek. Butaság lenne központilag kijelenteni, hogy a például a 145 percnél hosszabb szeretkezések a „normálisak”, és itt most direkt írtam irreális számot, hogy érezhető legyen, mennyire értelmetlen a dolog.

Emlékszem, milyen szörnyű volt, amikor tesiórán a Cooper-tesztet futottuk, minél többet 12 perc alatt. Végig sem tudtam futni. Borzasztóan éreztem magam, főleg, amikor láttam, mennyire átnéz rajtam emiatt a tanár. Nemhogy nem voltam elég jó, de úgy éreztem, nem is számítok igazán gyereknek. Egy senki vagyok, mert nem megy a futás.

Gondoljunk bele, milyen szörnyű lenne, ha egy bizottság megmondaná, minimum mennyi ideig kéne tartania egy behatolásnak, és aki nem felel meg ennek, az „egy senki”! Így, aki egyébként addig fantasztikus 45 perces szeretkezéseket élt át, már ő sem tudná élvezni a szexet. Ezért mérőszámok helyett inkább azt érdemes megfigyelni, hogy számotokra elég hosszú-e az aktus, és ha nem, akkor érdemes változtatni.

„Sokszor már az is nehezemre esett, hogy hozzábújjak a kanapén, pedig szerettem őt”

„Sokszor már az is nehezemre esett, hogy hozzábújjak a kanapén, pedig szerettem őt”

5 tippet, ami megoldást jelenthet a korai magömlésre

  1. Ne csináljatok belőle nagy ügyet! Sajnos az Amerikai pite óta úgy tudjuk, a gyorstüzelők igazi lúzerek. Pedig a legmacsóbb adonisz is küzdhet ezzel a problémával, és ez nem jelenti azt, hogy ő ettől már ne lenne férfi, ne tudna gyönyört okozni a párjának. Ha úgy jártok, hogy a párod azt érzi, kudarcot vallott, mert nem tudott elég hosszan szeretkezni veled, első lépésként mosolyogj rá, puszilgasd meg, és éreztesd vele, hogy semmi gond, nem jött el a világvége. Legyél kedvesen határozott, és például tedd a kezét a vulvádra, hogy folytassa úgy. Ha látod, hogy készül elaludni, és te mindenképpen folytatnád, helyezkedj a nemiszerveddel az arcára – az valószínűleg ébren fogja tartani! Kérheted azt is, hogy akkor most a kedvenc dildóddal kényeztessen, vagy javasolhatod, hogy megmutatod neki, hogyan szoktál önkielégíteni. A lényeg, hogy ne tegyél rá még nagyobb nyomást, hogy azt érezze, nem kaptál még eleget, mert a kudarcélmény valószínűleg csak fokozza a problémát! Maradj játékos és laza, mert ha azt hiszi, csalódást okozott neked, valószínűleg csak romlik a helyzet.
  2. Semmiképp se hasonlítsd az exedhez! A szex nem verseny. Nem attól lesz jó, ha valaki hosszabban, lassabban, gyorsabban, mélyebben, erősebben vagy épp gyengédebben csinálja. Inkább múlik azon, milyen minőségű a kapcsolódás köztetek. Akkor jöhet létre valódi intimitás, ha elfogadjátok egymást olyannak, amilyen, ha igazán önmagatok lehettek a másik társaságában. Ekkor tudjátok igazán elengedni magatokat, ami a gyönyör feltétele. Amikor egy lefitymáló megjegyzést kap, például hogy „Ádám sokkal tovább bírta”, azzal kapásból darabokra zúzod az intimitást. Lehet, hogy Ádám hosszabban bírta, sőt, az is lehet, hogy sok minden másban is jobb volt, de ha jól sejtem, most a jelenlegi pároddal szeretnél lenni, úgyhogy keresd inkább azt, hogyan tudod őt emelni, és mit tudtok tenni azért, hogy az aktuális kapcsolatban a lehető legjobb legyen a szex.
  3. Lassítsatok! A korai magömlés talán leggyakoribb oka egész egyszerűen az, hogy a férfi a gyors menetekhez szokott. Például, mivel mindig is titokban kellett önkielégítenie, érdemes volt a lehető leghamarabb végezni, nehogy lebukjon. Így aztán arra kondicionálta a testét, hogy akár 1-2 perc alatt is eljuthasson a csúcsra. Szerencsére, aki képes volt megtanulni felpörögni, az lassítani is tud majd, ugyanezzel a módszerrel – de ne várjátok, hogy hamar sikerülni fog, hiszen hosszú évek berögződését kell majd felülírni! Játszatok el a lassítással! Megteheted például, hogy ráparancsolsz: maradjon mozdulatlan, és mozogj rajta te! Figyeld, mikor kezdi elveszteni a fejét, és akkor lassíts vagy állj le! Tanuljátok meg együtt, hol van az a pont, amikor már nincs visszaút, és még előtte váltsatok technikát! Nem kell feltétlenül kihúznia, kísérletezhettek azzal is, mi van, ha benned marad, de nem mozdultok. Így talán neked sem kell hirtelen teljesen megfosztanod magad a gyönyörtől, hiszen tovább érezheted őt magadban.
  4. Váltsatok! Ha mindenképp ki kell húznia, nehogy elélvezzen, csináljatok valami mást! Folytassa gyorsan a kényeztetésed például kézzel, vagy egy játékszerrel, hogy ne szakadjon meg benned a szenvedély! Ha behatolásról orális kényeztetésre váltotok, az valószínűleg nem ugyanazt fogja adni, szóval érdemesebb inkább valami behatolós alternatívát keresni, ami lehet egy dildó, vagy az ujja is. Őt se hagyjátok parlagon! Ha épp nem érdemes hozzáérni a szerszámához, „nehogy baj legyen”, akkor is szeretgetheted, csókolhatod, a szemébe nézhetsz, vagy megsimogathatod a mellkasát. Jó, ha nem hagyjátok teljesen megtörni a varázst. Inkább varázsoljatok tovább más módon!
  5. Tanuljatok együtt! Buzdíthatod arra is, hogy az önkielégítés során gyakorolja, hogyan tudja elnyújtani a futamidejét, de csinálhatjátok azt is, hogy megmutatja neked, hogyan szokta csinálni egyedül, és mi az, ami extrán nagy izgalmat nyújt neki. Ha jobban ismeritek a testét, jobban tudjátok irányítani azt. Kijelölhettek egy-egy tanulós szeretkezést is, ami alatt együtt elemzitek ki, mi az, ami nagyobb gyönyört ad neki, és mivel lehet esetleg elnyújtani az együttlétet.

Tabusított kérdés: lenyeljem, vagy ne nyeljem le az ondót?

Tabusított kérdés: lenyeljem, vagy ne nyeljem le az ondót?

Üdv egy hosszú és izgalmas úton!

Sokaknál ez már akut probléma, amit évek óta cipelnek a vállukon. Mivel valószínűleg hosszú út vezetett odáig, hogy kialakuljon, ne várjátok, hogy csettintésre visszaváltozzon! Szép lassan fogtok tudni eljutni odáig, hogy egyre hosszabb időt tudjon benned tölteni, de remélhetőleg élvezetes közös tanulás lesz!

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Mennyit tudsz az Oscar-díjas filmekről? Teszteld le!

Kvíz: Mennyit tudsz az Oscar-díjas filmekről? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)