18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Most akkor szex előtt, vagy utána kell pisilni? Tisztázzuk!

2021.június.15.

Már tinédzserkorban nagyon sok teljesen alaptalan és időnként ostoba szexmítoszt hallunk innen-onnan, és ezek egy részét aztán később már tényként kezeljük, annak ellenére, hogy van-e valóságalapjuk, vagy nincsen.

Most akkor szex előtt, vagy utána kell pisilni? Tisztázzuk!
Fotó: Gettyimages.com

Vegyük például a szex és pisilés közötti kapcsolatot. Alapvetően két tábort lehet elkülöníteni, az egyik szerint szex után azonnal a vécére kell rohanni és mindenképpen pisilni kell. Szerencsére azért a nagy többség számára elég hamar kiderül (reméljük), hogy a nem kívánt terhességtől, illetve a szexuális úton terjedő betegségektől ez a módszer nem fog megóvni. A szeretkezés utáni pisilés hívei azonban állítják, hogy a húgyúti fertőzésektől viszont megóv ez a módszer.

Olvastad már? 4 szexmítosz, amit ideje elfelejtened

Ez a felvetés annyira logikusnak hangzik, hogy az "utána szekta" tagjai bizony többen vannak. Természetesen azonban vannak örök lázadók, akik ezzel szemben kifejezetten a hancúrozás előtti pisilést tartják egyedül üdvözítőnek. Egyrészt tagadhatatlan, hogy nem lehet igazán önfeledten hemperegni, ha egyszer arra kell koncentrálni, hogy nehogy bepisilj. Ennyiből van igazsága az "előtte szektának", akik még azt is szokták állítani, hogy a teli húgyhólyag sokkal fertőzésveszélyesebb, mint sokan gondolnák. Nos, akkor most mi is az igazság?

Olvastad már? Amiről senki nem beszél: ezért vagyunk depressziósak szex után

Az igazság szerencsére nem odaát van, de valahol a kettő között. Jó, ha tudod, hogy egyelőre nem ismert olyan tanulmány amelyik egyik, vagy másik tábor híveinek az érvelését alátámasztaná. A Women´s Health magazinnak nyilatkozó Sarah Horvath philadelphiai nőgyógyász szerint orvosilag semmi nem indokolja, hogy szex előtt mindenképpen pisilned kelljen. Azonban az tény, hogy komfortérzeted miatt ne, érdemes halogatnod a dolgot, és azt mindig jegyezd meg, hogy ha van ingered, akkor tényleg törekedj rá, hogy minél gyorsabban el tudj menni pisilni, mert tartogatni tényleg nem egészséges. Mielőtt az utána hívők örömittasan a levegőbe csapnának, mondván, hogy ők megmondták, a doktornő szerint semmi értelme nincs stresszelni magadat azon, hogy szex után rohanj a vécére. Azt kifejtette, hogy biztosan nem árt, ha az aktus után valaki pisil, de hogy ez egy órával, vagy 15 másodperccel a szeretkezés után történik annak nincs nagy jelentősége. Aki hajlamos a húgyúti fertőzésre annak fontos észben tartania, hogy a megfelelő hidratáltság sokat segíthet, illetve a minden drogériában kapható tőzegáfonyás készítmények fogyasztása is. A fertőzések elkerülése érdekében (is) használj óvszert, és mivel a vagina apró sérülései a fertőzések szempontjából nagyon veszélyesek, ezért fontos, hogy kellően nedves legyél, ezért vess be síkosítót, ha szükséges.

Ez is érdekelhet

Ez a technika segít 1 percen belül elaludni a szakértők szerint

Ez a technika segít 1 percen belül elaludni a szakértők szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Horoszkóp: Ezek a csillagjegyek tökéletes párt alkotnak egymással

Horoszkóp: Ezek a csillagjegyek tökéletes párt alkotnak egymással

Szépséghírek

5 glitteres ombre-köröm, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon

5 glitteres ombre-köröm, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon