Szexhiány: ki tehet róla?

2021.december.11.

Nincs akkora pezsgés a hálószobában, mint régen? Mi az oka, ki lehet a bűnbak? Az általunk megkérdezett nők úgy gondolják, egyértelműen tudják, kit kell hibáztatniuk.

Szexhiány: ki tehet róla?
Fotó: Profimedia

A plazmatévé

Belementem, hogy a férjem a karácsonyi prémiumából hatalmas képernyős plazmatévét vásároljon. Bár tudtam volna, mi lesz az ára! Karácsony óta ahelyett, hogy az ágyban hancúroznánk, késő estig bámulja a tévét. Sorozatokat vagy filmeket én is szívesen nézek, de azt nem értem, miért kell hajnali egykor a tavalyi sakkvilágbajnokság elődöntőjének az ismétlését bámulni.

Katalin (36), Székesfehérvár

A kiskutya

A férjem meg én nem bírtuk hallgatni, ahogy a nemrégiben kapott két hónapos, dundi kutyakölyök sírdogál a dobozkájában. Úgy döntöttünk, néhány éjszakára odavesszük magunk mellé az ágyba. Azóta nem sír, viszont csak kettőnk között hajlandó aludni, mi pedig moccanni sem merünk, nehogy agyonnyomjuk. Már egy hónap telt el így, de nem úgy néz ki, hogy megoldódik a dolog. Amint megpróbáljuk berakni a dobozába, keservesen nyüszíteni kezd.

Imola (28), Budapest

A munka

Nemrég indítottam be a vállalkozásomat, egyedi táskákat, öveket, kiegészítőket készítek. Elég sok a megrendelés, így van, hogy egész éjszaka dolgoznom kell. A férjem szuper, sokszor fent marad velem, ragaszt, bőrt lyukaszt, kávét főz. Tulajdonképpen jól érezzük magunkat, de azért a szexet nem helyettesíti.

Dóra (34), Szeged

A kisbaba

A férjem egyszer látott egy filmet, amiben a férj a kanapén ül, mellkasán a békésen alvó csecsemővel, miközben a huncut asszony orálisan kielégíti. Tudom, hogy sokszor álmodozik erről, de amikor este átveszi egy kicsit a babát, én másra sem tudok gondolni, minthogy végre van tíz percem, hogy nyugodtan lezuhanyozzak. De azt hiszem, ha kipihent lennék, akkor sem tudnám elképzelni, hogy a szexre koncentráljak, miközben a pici kis lábak ott kalimpálnak az orrom előtt.

Eszter (33), Budapest

Az ágy

Amióta a barátom új albérletbe költözött, nincs szexuális életünk. A szobájában lévő ágy ugyanis annyira nyikorog, hogy amikor felavattuk, a lakótársa átkopogott, hogy csendesebben vigadjunk. Rém kellemetlen volt, és hiába próbáltuk meg csendesebben, a szörnyű nyikorgást még a lépcsőházban is hallani lehet. Elhatároztuk, hogy veszünk egy új ágyat, de addig önmegtartóztató életet kell élnünk.

Lívia (22), Pécs

A legjobb ránctalanító a szex

Az orvosok és szexuális tanácsadók szerint a szexuális élet zavarait mindig rá lehet fogni külső tényezőkre, de a legtöbb esetben csak kifogáskeresésről van szó. Igaz, egy tartós párkapcsolatban normális, ha időnként kevesebb a szex, máskor meg több, mégsem árt odafigyelni az intő jelekre. Sokszor ugyanis a remek kifogás hátterében valami más probléma húzódik meg, amit ha nem sikerül időben tisztázni, akár a kapcsolat is rámehet. Azt sem szabad hagyni, hogy a munkahelyi túlhajszoltság miatt rendszeresen csökkenjen az együttlétek száma, hiszen a jó szexuális élet fiatalít és egészségesebbé tesz. A szex erősíti az immunrendszert és javítja a vérkeringést, így megvéd bizonyos betegségektől, például a szívinfarktustól, vagy a rák egyes fajtáitól. Bár a tényt tudományosan még nem bizonyították, az orvosok azzal magyarázzák a dolgot, hogy a megfelelő szexuális élet oldja a stresszt, relaxál, és növeli a bensőségesség érzését a kapcsolaton belül. A fiatalodásra pedig bizonyíték is van, ha nem is tudományos: egy amerikai kutatócsoport vizsgálata során 3500, harminc és száz év közötti ember képét mutatták meg ismeretlen embereknek, és megkérdezték, hány évesnek tartják a fotón szereplő illetőket. Azokat, akiknek rendben volt a szexuális életük, négy-hét évvel fiatalabbnak becsülték. A kutatók összegzése szerint a fiatalos külső-belső állapot a kevesebb stressznek, a megelégedettségnek és a jobb alvásnak köszönhető.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR magazinban jelent meg.

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói