Te és a nagymamád egészen másként vélekedtek a szexről

2016.február.9.

Nem meglepő, hogy különböző korosztályok egészen más véleménnyel vannak a szexről és annak az életükben betöltött pozíciójáról. Mindannyian hívtuk már nagyszüleinket ódivatúnak, és lepődtünk meg azon, hogy van közöttük, aki tényleg nem létesített szexuális kapcsolatot a párjával házasság előtt. Bár a vélemények eltérőek, kiderült, hogy nem csupán generációs különbségek miatt alakult ki ez, hanem vallási okai is lehetnek.

Egy amerikai kutatás 1000 különböző korú embert kért fel az 1984 és 2002 között születettektől (Y-generáció) a 1945-ben vagy azelőtt születettekig (idősek), hogy mondják el saját nézeteiknek megfelelően, mikor helyénvaló belevágni a nemi életbe. A kutatás bebizonyította, hogy minél fiatalabb valaki, annál kevésbé várna a házasságig.

Az idősebb korosztály 59%-a úgy véli, nem egészséges házasság előtt szexuális kapcsolatot létesíteni, de a fiatalabb generációnak csupán 43%-a gondolja hasonlóan. Ugyanakkor az is kiderült, a kor kevésbé olyan fontos befolyásoló tényező ebben a kérdésben, mint a vallás: a megkérdezett keresztények 72%-a azt vallja, mindenképpen várni kell a házasságig (ebből a csoportból 56%-os volt azon nők és 43%-os azon férfiak aránya, akik ezzel egyetértettek).

A különböző generációk közötti nézeteltéréseket a szex funkciója jelentette. A fiatalabb korcsoport 63%-a azzal a kijelentéssel értett egyet, miszerint a szeretkezés két személy egymás iránti érzelmeit fejezi ki és az intimitás növelésére szolgál. Az idősebbek leggyakoribb válasza a gyereknemzés volt.
A kutatásból azonban az is kiderül, hogy minél fiatalabbak a válaszadók, annál inkább tartják úgy, a szexualitás egy élvezetes és fontos szelete az önmegvalósítás felé tartó útnak.


Ez is érdekelhet

Ők voltak a 90-es évek ikonikus sztárpárjai, akiket mindenki csodált

Ők voltak a 90-es évek ikonikus sztárpárjai, akiket mindenki csodált

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról