18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Minden, amit még nem tudtál az orgazmusról

2022. június 5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kombinált, anális és csikló? Melyiket ismered? A szakértők szerint többfajta csúcspont is létezik, és a megtapasztalt érzés is más lehet egyik típusnál, mint a másiknál. Vajon, hogyan tapasztalhatjuk meg mind a hatféle orgazmust?

A nők többféle orgazmus megélésre képesek mint a férfiak. Ezt ki kell használni!
A nők többféle orgazmus megélésre képesek mint a férfiak. Ezt ki kell használni!
Fotó: Getty Images

Az orgazmusnak nincs általánosan elfogadott definíciója, de mégis mindenki tudja, miről is van szó. Az orgazmus tulajdonképpen a szexuális vágy és feszültség feloldása a test által, ami afféle csúcspontként jelentkező kéjérzetet ad. Az orgazmus velejárója általában az izomfeszültségek önkéntelen felszabadulása, izomösszehúzódások sorozata...

Az orgazmus fontosságáról is megoszlanak a vélemények, van, aki szerint nincs jó szex orgazmus nélkül, míg mások egyáltalán nem esnek kétségbe nélküle sem, hiszen fontosabbnak tartják az odavezető utat, és a kellemes együttlét kimaxolását.

Azt is általánosságban tudni vélik a szakemberek, hogy a férfiak könnyebben jutnak el a csúcsra, mint a nők, viszont ők nem is képesek annyi féle orgazmust átélni, rövidebb ideig is tart nekik a katarzis, ráadásul nem képesek lánc-orgazmusra sem, mint a nők. Bár ez utóbbi egy-két férfinál is megfigyelhető, hossza mégsem vetekszik a nőkével.

Az biztos, hogy az orgazmus jó fűszere a szexnek, pláne ha ketten vesznek részt a kielégülésben, ezért nem árt tisztában lenni az orgazmusfajtákkal, és, hogy mi segítheti elő ezeket. A szakemberek szerint a különböző erogén zónák érintése, stimulálása eltérő minőségű orgazmushoz vezethet. Vagyis az orgazmus fajták függenek a helytől, amit stimulálunk (hüvelyi, csikó, mellbimbó) és az átélt mértékétől is.

  1. Csikló orgazmus: A klitorisz ingerlésével a csúcspontra jutva érezhetjük ezeket az orgazmusokat végig a test felszínén, mint egy bizsergő érzést a bőrön, sőt, az agyunkban is.
  2. Hüvelyi orgazmus: Ezek az orgazmusok mélyebben váltódnak ki a testben, és általában a hüvelycsatorna falának lüktetésével járnak. Ha a G-pontot – a hüvely elülső falán belül körülbelül 2 hüvelyknyire lévő specifikus pontot – stimulálják, az női ejakulátumot is eredményezhet.
  3. Anális orgazmus: Bár sokan ódzkodnak a hátsó kapus játéktól, ha ráérez valaki, különösen jó érzést tud eredményezni, mivel a végbél is tele van idegvégződésekkel. Az anális orgazmus során az izomösszehúzódások elsősorban az anális csatornában és az anális záróizom környékén adnak kéjérzetet.
  4. Kombinált orgazmus: Ha a hüvelyt és a csiklót egyidejűleg stimulálják (esetleg a mellbimbót is bevonva), ez robbanásszerűbb orgazmust eredményez. Néha ezeket a kombinált orgazmusokat egész testes remegés és katarzis kíséri.
  5. Erogén orgazmus: A kevésbé ismert erogén testrészek (fülek, mellbimbók, nyak, könyök, térd stb.) stimulálása kellemes elernyedést idézhet elő csókolózva és játék közben. Majd fokozódó érzésekkel felkorbácsolják vágyat. Ezeket kiegészítő orgazmusnak is nevezzük, vannak azonban, akik ezeket átélni sokkal jobban szeretik, mint a hagyományos változatokat.
  6. Láncorgazmus/görcs orgazmus: A görcsös orgazmusok olyan orgazmusok, amelyek következtében a medencefenék izmai nagyon gyorsan újra és újra, egymás után összerándulnak. Ezeket az orgazmusok általában hosszú önmegtartóztatás illetve “felhergelés” után érhetjük el. Vagyis le kell állítani a játékot többször a csúcspont előtt, majd később visszatérni rá. Így végül egy hatalmas láncorgazmus élhető át.

B. E.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)