4 meglepő dolog, ami segíthet, hogy jobban aludj

2020.március.13.

Próbáltad már a meleg tejet, a birkaszámlálást, a forró fürdőt, mégsem tudsz elaludni? Itt az ideje, hogy a modern kutatási eredmények alapján találj olyan módszert, amitől jobban alszol!

4 meglepő dolog, ami segíthet, hogy jobban aludj
Fotó: Shutterstock

Aludni fontos. Életbe vágóan. Ha hosszan tartóan nem alszol eleget, akkor sokkal nagyobb eséllyel számíthatsz a 2-es típusú diabétesz, az egyes rákfajták, a szív-és érrendszeri megbetegedések megjelenésére, valamint az elhízásra és a memória romlása. Akarod te ezt? Ugye, hogy nem? Akkor tanulj meg aludni!

#1 Meleg talpacskák

Az igaz, hogy kellemesen hűvös szobában jó aludni - vagyis jobb, ha a hálóban nincs 18-20 foknál több -, a lábaid azonban sose fázzanak. Ha rossz a vékeringésed, és hajlamos vagy a hideg kezekre és lábakra, akkor végy egy forró lábfürdőt lefekvés előtt, vagy húzz zoknit éjszakára. Ha professzionális segítségre vágysz, azt is megkaphatod: szerezz be egy elektromos ágy- vagy lábmelegítőt - imádni fogod! A lényeg, hogy sose feküdj le fagyos lábikókkal.

#2 Ébredj a természetes napfénnyel

Ha nincs olyan szerencséd, hogy minden évszakban a nappal kelj fel, akkor szerezz be egy ébresztőfényt, amely a zavaróan csörgő hangú óra helyett a fényviszonyok finom, lépésről-lépésre történő megváltoztatásával ébreszt téged. Ez a biológiai órádnak is sokkal jobbat tesz, próbáld csak ki!

#3 Zenére jobban megy?

Ha zenére vagy egy meditációs szövegre sokkal könnyebben és mélyebben merülsz álomba, ám a partnered a teljes csöndet preferálja, akkor a sleepphones-t neked találták ki. Ez a puha anyagból készült, fejpánthoz hasonló alakú fejhallgató tökéletesen kényelmes, alvás közben meg sem érzed, mégis remekül közvetíti a hangot csak a te füledbe. Hát nem csodás? A sleephones.eu oldalon meg is rendelheted a sajátodat, amelyet két-három nap alatt kiszállítanak.

#4 A hipnózis segíteni fog

Ha az idegeskedéstől, napi gondoktól nem tudsz aludni, vagy fölriadsz éjszaka közepén, akkor az iTunes-ról 4 fontért beszerezhető Easysleep jó barátod lesz. Az iPhone-ra, iPadre, iPodra letölthető hipnotikus szöveg délutáni, röpke pihenéshez, éjszakai alváshoz és éjjeli felriadásból való visszaalváshoz is segítséget nyújt. Igazán nem nagy ár ez a kipihentségért cserébe!

Ez is érdekelhet

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett