4 ok, amiért jobb, ha hanyagolod a trendi diétákat

2021.augusztus.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az biztos, hogy többféle diétáról hallhattál már, és nem telik el úgy év, hogy ne köszönne szembe valamilyen új, szupertrendi étrend, ami arra ösztönöz, hogy megváltoztasd az étrendedet, esetleg a teljes életmódodat. De biztos, hogy jó ötlet bevállalni a diétázást?

Glamour szerkesztőség
4 ok, amiért jobb, ha hanyagolod a trendi diétákat

Persze nem arról van szó, hogy ha valamilyen egészségügyi okból kell kötelező diétát tartanod, hanem arról, amikor egyszerűen megtetszik egy diéta, vagy szeretnél egy kicsit formálni az alakodon, és belevágsz egy trendi diétába.

Belegondoltál már, hogy a legtöbb modern diéta egyszerűen arról szól, hogy bizonyos ételcsoportokat szélsőségesen, teljes mértékig kizárj az étrendedből? Ezek a diéták viszont hosszú távon inkább kellemetlenségeket, mintsem tartós pozitív változást eredményeznek. Nos, érdemes elgondolkodnod azokon az okokon, amik miatt lehet, hogy jobbat teszel magadnak, ha nem követsz semmilyen trendi diétát!

Olvasd el ezt is!

A nyelved tisztítása sokkal fontosabb, mint gondolnád1. Éhezésre késztetik a testedet

Ha egy diéta egy teljes élelmiszercsoportot kizár az étrendedből, akkor biztos lehetsz benne, hogy hamar rád fog törni az éhségérzet. Ha esetleg van is valamilyen egészségügyi problémád, ami miatt diétáznod kell, akkor is konzultálj a kezelőorvosoddal, hogy milyen tápanyagot mivel tudsz pótolni. Ha pedig fogyni szeretnél, akkor azt tudatos táplálkozással, és vitamindús ételekkel tedd, ne pedig szélsőséges megvonásokkal.

2. Fokozzák az étvágyat

A legtöbb trendi diéta úgy van összeállítva, hogy nincsenek benne egyénre szabott mértékek, ezért könnyen előfordulhat, hogy jóval kevesebb, vagy nem olyan minőségű kalóriákat viszel be a szervezetedbe, mint amire szükséged van. Így pedig rövid időközönként folyamatosan fokozódni fog az étvágyad, ami, ha valóban betartod a diétát, frusztrációt fog okozni.

3. Nem működnek hosszú távon

Akár már néhány nap, de legkésőbb néhány hét után valószínűleg fogsz tapasztalni súlycsökkenést, vagy valamilyen más, pozitív változást, ha kipróbálsz egy diétát, de sajnos a legtöbb esetben negatív hatások is jelentkeznek, például energiahiányosnak érzed magad, és érezni fogod, hogy hónapokig, évekig biztosan nem lesz megfelelő számodra az adott divatos étrend.

4. Befolyásolják a mentális egészségedet

A diéták negatív hatásának velejárója az is, hogy meginoghat a mentális egészségi állapotod. Ha úgy érzed, hogy nemcsak kevés energiád van, de már a hangulatod sem az igazi, levert, fáradt és szomorú vagy, akkor biztos, hogy minél előbb le kell mondanod a kiválasztott diétáról, és úgy kell étkezned, hogy tényleg minden szükséges tápanyagot bevigyél a szervezetedbe.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője