6 jel, hogy rossz a melltartód mérete

2021.január.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sajnos nem sokunknak adatik meg a lehetőség, hogy kikérje egy szakértő véleményét. A nem megfelelő melltartó viselése nem csak kényelmetlen, de az egészségedet is károsíthatja. Sokszor okozhat mell- és hátfájást, korai megereszkedést, rossz testtartást és akár a bőr kopását is. De honnan tudhatjuk, hogy melyik a számunkra megfelelő melltartó anélkül, hogy felkeresnénk egy szakértőt?

6 jel, hogy rossz a melltartód mérete
Fotó: Rexfeatures

6 jel, amely arra utal, hogy egy számodra nem megfelelő melltartót hordasz:

A merevítő nem ül megfelelően a mell alatt

Ennek oka lehet a túl nagy és túl kicsi melltartó. Ha például a melltartó merevítője túl széles a törzsedhez képest, gyakran kiugorhat a melltartóból. Ebben az esetben valószínűleg túl nagy kosarú melltartót viselsz. Viszont, ha a kosárméret túl kicsi, akkor a merevítő nem tud kellőképpen a melled alatt ülni, hanem felcsúszik a melledig, ami valljuk be, elég kényelmetlenné válhat. Annak érdekében, hogy megtaláld a számodra tökéletes méretű melltartót, nem árt megvizsgálnod, hogy a melled teljesen fedve van-e (abban az esetben, ha túl kicsi, sokszor dudorodhat ki felül vagy oldalt). Ez persze nagyban függ a testalkatodtól. A teltebb idomokkal megáldott nők általában a mellet teljesen fedő vagy balconette stílusú melltartók mellett döntenek.

"Dupla mell"

A "dupla mell" azt jelenti, hogy a kosár mérete túl kicsi, a melltartót kinőtte viselője, ezáltal a mellei kiesnek belőle. Ennek oka lehet életmódváltás, súlyváltozás de akár a hormonok ingadozása is (pl. menopauza). A kosárnak az egész mellet tartania kellene, anélkül, hogy a "dupla mell" hatás kialakulna. Ebben az esetben nem árt néha egy számmal nagyobb kosarú melltartót választanunk.

Ne rögzítsd a legszorosabb horgon

Melltartó vásárláskor a hátsó szalagnak illeszkednie kell (annyira, hogy két ujjad is aláférjen), és a lehető leglazábbnak beállításnak kellene a legkényelmesebbnek lennie. Ha a legszorosabb beállítás a legkényelmesebb számodra, akkor mindenképp próbálj fel egy kisebb méretet. Így ha később kinyúlik a melltartód a mosások során, még mindig szorosabbra állíthatod.

Túl laza melltartó

A mellkas körül lévő sávnak elöl és hátul egyenesen kell ülnie. Kényelmesnek, de határozottnak kell lennie. Az ujjaid ebben az esetben is mérőeszközként szolgálhatnak. Így biztosíthatod, hogy az alsó sáv jól illeszkedik. Ha képes vagy a két ujjad az alsó sáv és a bőröd közé illeszteni, akkor a melltartó a kosárméretednek megfelelő. Ha túl nagy a rés, az azt jelentheti, hogy a melltartó kidörzsölheti a bőröd.

Domború

Ha a melled kidudorodik elölről vagy oldalról, akkor nem a megfelelő méretet viseled. A melltartónak minden esetben simán kell ülnie a testeden. Amikor leveszed ellenőrizd, hogy nem hagyott-e nyomot a bőrödön. Ha nyomot hagy, az azt sugallja, hogy melltartópántok túl sok munkát végeznek.

Melltartó szalagmérete

Az egyik leggyakoribb a melltartó méretének kiválasztásával kapcsolatos hiba a túl nagy sávméret viselése. A melltartó támogatásának körülbelül 80% -ának az alsávból kell származnia, és ha az alsáv túl nagy, akkor nem támogat többé úgy ahogyan kellene. A pántok ekkor megpróbálnak támogatni, és hordják a mellek súlyát, ami általában váll- és hátfájáshoz vezethet. Ellenőrizd, hogy az alsó sáv szilárdan és egyenesen áll-e a hátadon, ha felcsúszik, dönts egy kisebb méret mellett.

Végső soron nagyon fontos egy olyan melltartó viselése, amely igazán illeszkedik a mellkasodhoz és támogatást nyújthat a mellednek. A melleidben lévő kötőszövetek segítenek abban, hogy megfelelő támogatást kapjanak a melleid, illetve, hogy megtartsák az alakjukat.

Ha hosszabb ideig nem hordasz melltartót, fennáll annak a kockázata, hogy kinyújtsd a kötőszöveteket, így elveszítve a melleid formáját és volumenét. Nincsen rá alkalmad, hogy kikérd egy szakértő véleményét? Próbáld ki ezt mérési útmutatót, amely segítségedre lehet a megfelelő melltartó megtalálásában.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)