A kezdet

2014.február.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden kezdet nehéz – állítják az okosok, de én másban hiszek. Szerintem mindig az első lépések megtételében van a legnagyobb erő, feltéve persze, ha ügyesen fordítjuk vitorlánkat a szél felé. Már pedig, miért ne így tennénk ezt?

A kezdet
Fotó: Pinterest

Első és egyben rendhagyó bejegyzésemben összeszedtem nektek azt a "varázshármast", melyek eltulajdonításával biztos sikerrel indulhattok el az egészségesebb, fittebb életetek útján!

Lássuk tehát, mi kell ahhoz, hogy kitartásból, erőből, hitből, önbizalomból és lelkesedésből álljanak össze új, egészségesebb életünk alappillérei!

1. Elhatározás, motiváció.
Na, ezzel szokott a legkevesebb gond lenni, itt még könnyűnek érezzük a feladatunkat. Sokan ezért alá is becsülik jelentőségét, tévesen. Te ne tedd ezt, hiszen rengeteg rejtett erőforrás lakozik benne, ami megkímélhet a későbbiekben minket megannyi kudarctól.

Először is tudd, hogy ha nem százszázalékos az elhatározás benned a változásra, sokkal nehezebb dolgod lesz. Ugyanez a helyzet, ha nem önmagadért akarsz változni, ha más kedvéért állsz csak neki. Érdemes leülni csendben, egymagad, tévé kikapcs, szem becsuk, és picit elmerengeni azon, hogy miért is teszed ezt. Mi a motivációd? Lásd magad előtt az új életed, lásd magad előtt az új, egészségesebb, fittebb, kiegyensúlyozottabb, kitartóbb önmagad. Bármi is legyen a fő motivációd azzal, hogy elképzeled megvalósulását, rengeteget tettél az elhatározásod megerősítéséért. Öltöztesd fel önmagad minden általad oly vágyott jelzővel, lásd az álmod, realizáld, azonosulj vele!

Fontos, hogy ne becsüld alá a kezdeti lépések jelentőségét soha! Ez lesz fejlődésednek hosszú távú mozgatórugója.

2. Tudatosság
No, elérkeztünk oda, hogy a fejünkben már rend van. Tudjuk mik a vágyaink, tudjuk, mi motivál minket, tudjuk, mit miért teszünk, és kellő elszántsággal is rendelkezünk megvalósításukhoz. Idáig rendben, de hogyan tovább?

A hosszú távú, tartós siker érdekében fontos, hogy legyen egy tudatosan felépített lépcsőzetes programunk. Csak semmi "hűbelebalázskodás", fontos a fokozatosság! Szükségünk van újabb és újabb kisebb célokra, amik majd lépésről-lépésre vezetnek minket a végállomás felé. A részcélok azért kellenek neked, mert rengetegszer lesz totálisan eleged. Igen, bizony, jobb, ha erre már most kezded készíteni magad. Lesznek nehéz pillanatok, sőt napok, mikor azt fogod érezni, hogy inkább a világból szaladnál ki, mintsem, hogy felkelj egy órával hamarabb csak azért, hogy lemenj futni a hidegbe, sárba, latyakba. De ilyenkor van az, hogy ránézel a lenyomott ébresztő óra melletti dátumra, és látod, hogy holnap lesz egy hónapja, hogy belevágtál. Ma van az első szakasz lezárása, ma van az első kis célod előtti utolsó próbatétel. Belegondolsz, mennyit is tettél magadért ez alatt az idő alatt. Na, ugye, hogy már gondolatban húzod is fel azt a fránya futócipőt?

Bizony, ilyenek ezek a kis célok. Gatyába ráznak, vállon veregetnek, és bíztatnak tovább.

Hidd el, a tudatosság hű társad és segítőd lesz utadon.

Persze sokkal könnyebb, ha van melletted valaki, aki végig segít, fogja a kezed, szakértelmével bíztat és támogat. Kit elfogadsz példaként, kinek hallgatsz szavára. Én rendkívül hiszek a közös munka erejében! Tanítványaimon is azt látom, hogy sokkal tudatosabban, határozottabban és biztosabban lépkednek az útjukon azzal a tudattal, hogy ott vagyok mellettük. Adom nekik a közösen átbeszélt, meghatározott feladatokat, nekik "csak" teljesíteniük kell.

Ha te inkább magányos farkas vagy, akkor is érdemes különböző oldalakról, szaklapokból inspirálódni, kérdezni. Sosem érdemes szemet hunyni a hozzáértés, szakértelem fontossága felett!

Fotó: Pinterest

3. ENJOY!
Szeresd a munkát! Oximoronnak tűnik, ugye? Pedig mennyire, hogy nem az!

Azt szoktam mondani, hogy aki nem élvezi az utazást, az sosem fogja igazán jól érezni magát a célállomáson sem. Én maradéktalanul ebben hiszek. Vedd észre, hogy minden, amit teszel, azt önmagadért teszed. A boldogságodért, az elégedettségedért, a saját magadba vetett hitért. És kérdem én, ha az ember ilyen felemelő tulajdonságokért dolgozik, szabad azt öröm és lelkesedés nélkül tenni? Na, ugye, hogy nem! Ahol az öröm, ott a hit. Ahol a hit, ott a kitartás. Ahol pedig a kitartás, ott kérem, a siker és a beteljesülés van. Higgy nekem, és formáld át az eddigi negatív beidegződéseidet az edzésről, diétáról, változásról. Ne szabályokat láss, hanem lehetőségeket. Ne a szenvedést, a lemondást, hanem az újat, a mást, a többet. Gondolkodj máshogy, gondolkodj nagyban!

Fotó: Pinterest

Kis tanítványommal – aki a következő bejegyzésben mutatkozik majd be nektek - mi is a leírtak alapján kezdjük el a munkát.

Remélem nektek is a segítségetekre lesz, és hatalmas erőt merítetek belőle!

Kérdezzetek, csatlakozzatok hozzánk, induljunk a változás útján minél többen, együtt, közös erővel!

Sok puszi!
Beu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Az elmúlt évtized legszebb szexjelenetét kaptuk meg a Netflixtől

Az elmúlt évtized legszebb szexjelenetét kaptuk meg a Netflixtől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

PR

Ez az ősz legtutibb programja - ne hagyd ki! (x)

Ez az ősz legtutibb programja - ne hagyd ki! (x)

PR

Igen, létezik otthoni arcfiatalítás látványos és tartós eredménnyel - ránckezelő készüléket teszteltünk (x)

Igen, létezik otthoni arcfiatalítás látványos és tartós eredménnyel - ránckezelő készüléket teszteltünk (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)