A magyar márka, amely menstruációs bugyikra, mosható női betétekre és pelenkákra specializálódott

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Közel 5 évvel ezelőtt indult útjára a Timo design zero waste márka, amely kifejezetten menstruációs bugyikra, mosható női betétekre és mosható pelenkákra specializálódott. Pont egy évvel ezelőtt debütált hazai piacon a Timo design menstruációs bugyi, amely csónakos - cserélhető betétes kivitelezésével újdonságnak számított. A márka megálmodójával, Major-Megyeri Tündével beszélgettünk, aki nemcsak tervezője, hanem készítője is ezen termékeknek.

Áruld el, honnan jött a saját márka gondolata?

Van egy hatéves kisfiam és egy hároméves kislányom. Amikor a kisfiammal voltam várandós, a neten barangolva találkoztam a mosható pelenkákkal. Később nemcsak a szimpátia vezérelt, hanem az élet is úgy hozta, hogy rákényszerültem a saját készítésű mosható pelenkák készítésére. Mivel a kisfiam nagyon nagy baba volt, az akkoriban kapható termékek nem feleltek meg az ő méreteinek, adottságainak. Másrészt korábban elvégeztem egy stylist képzést is; az anyagismeret, szabás-varrás, tervezés sem állt távol tőlem, mindig is szerettem kreatívkodni, így 2015 januárjában megszületett a Timo design, mint magyar kézműves márka.

Milyen szempontok motiváltak a mosható termékeiddel kapcsolatban?
Végzettségem okán is közel áll hozzám ezen termékek használata, valamint népszerűsítése. Orvosi egyetem laboratóriumi analitikus szakán végeztem, évekig kutatással foglalkoztam. Az eldobható egészségügyi betétek, tamponok és pelenkák nedvszívó képességéért a bennük található nátrium-poliakrilát nevű vegyület felel. Ez a vegyület képes felvenni a víz (nedvesség) tömegének több százszorosát, egyedülálló képessége van nemcsak a vízmolekulák felszívásában, hanem megtartásában is. Ezen tulajdonságát használják ki betétek, tamponok és pelenkák gyártásánál. Azonban azt kevesen tudják, hogy a nátrium-poliakrilát rendkívül mérgező; belélegezve, bőrrel érintkezve, lenyelve súlyos egészségkárosodást okozhat. Egyes kutatások szerint negatívan befolyásolhatja a női ciklust (elnyújthatja, valamint görcsöltethet). Mivel a nő évtizedekig menstruál, az eldobható intimhigiéniai termékek használatával komoly veszélynek van kitéve a szervezete. Ráadásul nagyon sok hölgy küzd ilyen-olyan visszatérő nőgyógyászati panaszokkal (pl. hüvelyszárazság, gombásodás, ekcéma), amelyek egy része szintén ezen eldobható termékek használatára vezethető vissza. Nekik jelenthet alternatív megoldást a bőrbarát, Oeko-Tex Standard és GOTS minősítésű textilekből készült menstruációs bugyik és mosható női betétek használata. Vevői visszajelzések alapján a korábbi panaszok zöme megszűnt vagy jelentősen mérséklődött rövid időn belül. A saját tapasztalatom is ugyanez.
Másfelől a környezettudatosság is egy nagyon lényeges szempont volt, hiszen miért kellene a szemétbe dobni évente több száz betétet vagy tampont, amikor sokkal humánusabb és ökotudatosabb megoldás is létezik erre?

Miért különlegesek ezek a termékek?
Mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző, a menstruációjához, ciklusához legjobban igazodó, passzoló darabot, ami segít abban, hogy még komfortosabban érezzük magunkat azokon a napokon vagy az egyszerű hétköznapokon (mosható tisztasági betétek használatával). Egyedi formavilággal és stílussal rendelkeznek, így a stílusérzékeny vásárlók is megtalálják a kedvükre valót. Nemcsak eladni akarom ezeket a termékeket, hanem szeretném megmutatni a nőknek, hogy nagyon sokat tehetnek az egészségükért.

Mik a későbbi terveid?
Hamarosan elindul az önálló webshopom, és nem titkolt szándékom a nemzetközi piacon való megjelenés. Ez utóbbira már megtörténtek az előkészületek. Ami a távoli terveket illeti: nagy vágyam, hogy egyszer egy saját üzletet nyithassak, ahol a későbbiekben egy saját csapattal építhetem tovább a márkát.

Próbáld ki Tünde szuper kincseit, rendelj egy-két izgalmas fazont tőle a www.facebook.com/timodesign13 oldalon.


Galéria

Bezárás
2021.01.17.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Mennyit tudsz valójában a Balatonról? Teszteld le!

Kvíz: Mennyit tudsz valójában a Balatonról? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)