A #metoo valóban kiheréli a férfiakat?

2018.május.23.

A Glamour magazin nagyon sokat foglalkozott a #metoo mozgalommal, annak lehetséges sikerességével, hatásaival. A legújabb júniusi lapszámunkban éppen az egyik nagyon fontos szereplővel, Evan Rachel Wooddal olvashattok interjút, aki mesélt nekünk arról, hogy a Weinstein-botrány kapcsán mi zajlott le benne.

A #metoo valóban kiheréli a férfiakat?
Fotó: YouTube/Atv

Természetesen, mint minden kezdeményezésnek, a #metoonak is vannak kritikusai. Magyarországon is vetett hullámot a színházi világban a szexuális zaklatás, amit inkább rosszul, mint jól kezelt a sajtó, a szakma meg egy rövid, de heves vita után, inkább nem kezelte sehogy. Ebbe a látszólagos állóvízbe érkezett a színész-rendező Pelsőczy Réka interjúja a potszekfoglalo.hu oldalon, ami azonnal nagy feltűnést keltett. A művész a Katona József Színház Kamrájában most mutatta be az Ürge című rendezését, ennek kapcsán beszélt a #metoo-ról is. Kontextusból kiragadva sosem szerencsés idézni, de most mégis megtesszük.

„Ha már művészetközelség, akkor adja magát valamennyire a kérdés: a #metoo jelenségre az előadásotok mennyire akar akár közvetetten is reagálni?" PR: "Kérdezgettem a férfiakat erről a témáról is, de ez nem fog bekerülni az előadásba. Felvetődött bennem, hogy bele is kerülhetne akár, de nem szeretnék erről véleményt formálni – azt gondolom, hogy nem igazán pc az én véleményem e téren… " - "Mi a te véleményed erről mégis? Amellett természetesen, hogy árnyalt és pc maradhass (kuncog)." PR: "A véleményem nagyon közel áll Catherine Deneuve-éhez, persze nem biztos, hogy magam is meg tudnám olyan szépen fogalmazni (nevet). Nagyon szeretem a férfiakat, nagyon nehéz helyzetben vannak a férfiak most, és ez az egész emancipáció rejt magában egy olyan “oldalhajtást”, ami nekem egyáltalán nem tetszik. Lényegében kiheréljük a férfiakat, én ebben nem szeretnék részt venni… Egy férfinak mindig is dolga volt, hogy hódítson, és most hirtelen bűnnek kikiáltani azt, ami eddig teljesen normálisnak számított, és meghurcolni ezért, ettől nekem inkább hányingerem támad…”

Nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Ebben a cikkünkben egy válaszfélét is írtunk a nyilatkozatra reflektálva. Addig is olvassátok el Csatádi Gábor teljes interjúját Pelsőczy Rékával a potszekfoglalo.hu oldalon.

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.