Egy hét alatt mínusz három centiméter derékból? Kipróbáltuk ezt az őrült kihívást!

2022.február.18.

A súlyozott hulahoppkarika jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasat, a popsit, sőt, még a tartást is javítja.

Egy hét alatt mínusz három centiméter derékból? Kipróbáltuk ezt az őrült kihívást!
Fotó: Gettyimages.com

Néhány világsztár is esküszik arra, hogy napi 10 perc hulahoppozás elengedő ahhoz, hogy vékonyabb legyen a derekunk már egy hét alatt is. Tényleg elegendő 10 perc? Ennek jártam utána.

Egy héten keresztül minden nap 10 percen át folyamatosan hulahoppoztam egy 1,2 kg-os karikával. Ahhoz, hogy még hitelesebb eredményt kapjak, megkértem anyukámat, hogy vegyen részt ő is a kísérletben. Nem változtattunk az életmódunkon, egyszerűen csak beiktattuk a hulahoppozást a mindennapjainkba.

Anyukám 54 évesen indult neki a kihívásnak, a derékbősége pedig 90 cm volt az első nap. Szerencsére gyerekként is szeretett már hulahoppozni, így könnyen ráérzett a mozdulatsorra. Nagyon egyszerű megtanulni, szóval, ha eddig kimaradt, akkor sincs baj, hamar rá lehet jönni a nyitjára. Elég megnézni hozzá egy YouTube videót. Én 21 évesen, 68 cm derékbőséggel vágtam neki a hétnek.

Azt tapasztaltuk, hogy a hulahoppozás egy ideális mozgásforma, ha nincs sok időd. 10 percet simán lehet rá szakítani mindennap, de ami még jobb, hogy közben bármit csinálhatsz a szabad kezeiddel. Teszteltem, hogy simán tudtam még e-mailt is írni hulahoppozás közben. Így még inkább beiktatható a napi programba. Sőt telefonálás közben is simán lehet, ha bírjuk szusszal. Persze nekem a legtöbb erőt a zenehallgatás adta.

Az egy hét hulahoppozásnak látható eredményét magunkon nem vettük észre, ezért segítségül hívtuk a mérőszalagot. Anyukám derékbősége 88cm-re csökkent, az enyém pedig 65cm-re. Meglepődtem az eredményen, mert nem hittem, hogy egy hétnek ekkora hatása lehet. A hulahoppozásban is sokat fejlődtünk, egyre kevésbe fáradtunk el a 10 perc alatt. Nem mondanám, hogy akkorára növelte az állóképességem, hogy le tudnék futni egy maratont, de biztos vagyok benne, hogy közelebb vitt hozzá.

Az eredményeket látva az mondhatom, hogy napi 10 perc hulahoppkarikázás tényleg hatásos és megéri beruházni rá.

Persze nem kell, hogy mindenkinek darázsvékony legyen a dereka. Ha vékonyabb derekat szeretnél, a hulahoppkarika remek társad lesz. A lényeg viszont inkább az, hogy javítja az állóképességet és a napi tíz perc testmozgást bárki be tudja építeni a napi rutinjába.

Szerző: Varga Dóra

Ez is érdekelhet

Ezek voltak minden idők legmerészebb szettjei a vörös szőnyegen

Ezek voltak minden idők legmerészebb szettjei a vörös szőnyegen

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját