Egy ír lányt pszichiátriai osztályra zártak, mert abortuszt akart!

2017.június.13.

A várandósság kétségkívül a világ egyik legszebb dolga, főként, ha mindkét fél tervezte, és készenáll az új családtag érkezésére életkorban, fizikálisan és lelkileg egyaránt. Azonban, ha valamiért mégis rosszkor érkezne a kisbaba, szerencsére megtehetjük, hogy nemet mondunk rá. Lelkileg megterhelő és nehéz folyamat, de a döntés lehetősége adott. Azonban nem mindenhol.

Tőlünk nem is olyan messze, Írországban még mindig tiltólistán van az abortusz, amennyiben az édesanya élete nem forog kockán. Azonban mi a helyzet azokkal a nőkkel, akik más oknál fogva szeretnék elvetetni a babájukat? És mégis mi számít életveszélynek?

Nézd meg ezt is! Le fog dőlni egy tabu a menstruációs emojikkal? Te üzennél vele?

Egy ír lány nemrégiben elkeseredetten kért abortuszt orvosától, aki Dublinba küldte őt. A páciens azt hitte, itt elvégzik majd a beavatkozást, azonban kiderült, hogy egészen másról van szó: pszichiátriai osztályra zárták, mert az orvosa megállapította, hogy öngyilkosságra hajlamos a nő, amiért nem hajták rajta végbe a műtétet. Egy másik pszichiáter kijelentette, hogy a lánynak semmilyen mentális problémája nincs, egyszerűen csak depressziós lett az esettől. A jelentés után megengedték, hogy elhagyja az intézményt, azonban a terhességet továbbra sem szakíthatta meg. Orvosai pszichológiai kezelést írtak elő, hogy helyén tudja kezelni a terhességgel járó szorongásait.

Sajnos nem az első, és nem is az utolsó kényszerszülésről beszélünk Írországban: nemrégiben két nő kétszer is megpróbált öngyilkosságot elkövetni, és még így sem engedték, hogy elvetessék a gyereküket, 2012-ben pedig valóban meghalt egy édesanya, amiért a terhesség alatt fellépő komplikációk ellenére sem vették el a gyerekét.

Átlagosan naponta 10 ír nő utazik Angliába, hogy végrehajthassa a műtétet, ha viszont valaki Írországban próbál ezen túlesni, akár 14 év börtönt is kaphat. Idén márciusban az utcára vonultak a nők, és több városban is tüntetőleg léptek fel, azonban egyelőre nem volt foganatja a dolognak.

Ez is érdekelhet

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk